Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / KaravankeKordeževa glava (Peca) / Jakobe - Kordeževa glava (Peca)
  

Jakobe - Kordeževa glava (Peca) (plezalna pot)

 
Izhodišče: Jakobe (1410 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,4784°N / 14,7999°E
Cilj: Kordeževa glava (Peca) (2125 m)
Ime poti: plezalna pot
Čas hoje: 2 h 15 min
Zahtevnost: zelo zahtevna označena pot
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 715 m
Višinska razlika po poti: 715 m
Zemljevid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Priporočena oprema (poletje): čelada, komplet za samovarovanje
Priporočena oprema (zima): čelada, komplet za samovarovanje, cepin, dereze
Ogledov: 48084
Ocena: 3 glasov
Število slik: 56
Število komentarjev: 55
Dostop do izhodišča:

a) Zapeljemo se v Črno na Koroškem, nato pa sledimo oznakam za Koprivno in Podpeco. Nekaj časa se še peljemo ob reki Meži, nato pa gremo iz križišča desno v smeri Podpece, Doma na Peci in Koče na Pikovem. V Podpeci se asfalt konča, mi pa sledimo oznakam za Dom na Peci. Višje, na prevalu Vrh šteng, se nam z desne priključi še cesta iz Mežice, mi pa še naprej sledimo oznakam za Dom na Peci, ponekod opazimo tudi oznake "avtocesta". Z vožnjo nadaljujemo po makadamski cesti, v zadnjem križišču pa sledimo oznakam za parkirišče. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer parkiramo na parkirišču Jakobe.
b) Zapeljemo se v Luče (do sem iz Mozirja ali iz Kamnika čez prelaz Volovljek (Kranjski Rak)), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Logarski dolini. V vasi Solčava zapustimo glavno cesto proti Logarski dolini in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Podolševe, prelaza Spodnje Sleme in Črne na Koroškem. V nadaljevanju cesta izgubi asfaltno prevleko, mi pa po nekaj kilometrih na križišču v Podolševi zavijemo desno proti Črni na Koroškem. Cesta, ki se v nadaljevanju v glavnem prečno vzpenja, pa nas čez čas pripelje do prelaza Spodnje Sleme. S prelaza se cesta prične spuščati, mi pa ji sledimo v smeri Črne na Koroškem. Ko se po nekaj kilometrih spustimo v dolino, na križišču zavijemo desno proti Črni na Koroškem (levo Koprivna). Po glavni cesti se spuščamo proti Črni na Koroškem, nas pa cesta najprej vodi mimo odcepa v dolino Tople, nekoliko nižje pa še do odcepa ceste proti Podpeci, Koči na Pikovem in Domu na Peci. Nadaljujemo po omenjeni cesti, ki nas hitro pripelje v Podpeco. V Podpeci se asfalt konča, mi pa sledimo oznakam za Dom na Peci. Višje, na prevalu Vrh šteng, se nam z desne priključi še cesta iz Mežice, mi pa še naprej sledimo oznakam za Dom na Peci, ponekod opazimo tudi oznake "avtocesta". Z vožnjo nadaljujemo po makadamski cesti, v zadnjem križišču pa sledimo oznakam za parkirišče. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer parkiramo na parkirišču Jakobe.
c) Zapeljemo se v Mežico, kjer sledimo oznakam za Peco. V nadaljevanju se peljemo proti MP Mežica, še pred mejnim prehodom pa zavijemo levo na cesto v smeri Pece. Višje, na prevalu Vrh šteng, se nam z leve priključi še cesta iz Podpece, mi pa sledimo oznakam za Dom na Peci, ponekod opazimo tudi oznake "avtocesta". Z vožnjo nadaljujemo po makadamski cesti, v zadnjem križišču pa sledimo oznakam za parkirišče. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer parkiramo na parkirišču Jakobe.

Opis poti:

S parkirišča nadaljujemo za oznakami Dom na Peci ter pot nadaljujemo po kolovozu desno navzgor. Po krajšem vzponu pridemo do razpotja, kjer nadaljujemo desno ter se še naprej vzpenjamo po kolovozu. Kolovoz nato postopno postane manj strm in ga kmalu tudi zapustimo. Markacije nas namreč usmerijo levo na peš pot, po kateri se nato nekaj časa vzpenjamo skozi gozd. Pot skozi gozd nas nato ponovno pripelje na ožji kolovoz, kjer nadaljujemo desno ter v približno 5 minutah nadaljnje hoje dosežemo Dom na Peci.
Od doma nadaljujemo za oznakami za vrh Pece. Sprva v vzponu prečimo pobočja pod Malo Peco, nato pa nas pot pripelje iz gozda na travnat greben, kjer se nam odpre lep razgled na Kamniško Savinjske Alpe. Pot naprej se vzpne po travniku navzgor in nas pripelje do razpotja.
Usmerimo se levo za oznakami »Zelo zahtevna pot« (desno lažja pot). Od razpotja pot nato preči pobočja proti severozahodu in nas kmalu pripelje do prvih varoval. V nadaljevanju pot zavije v desno ter se zelo strmo vzpne ob varovalih navzgor. Sledi kratko nekoliko izpostavljeno prečenje ter nato še nekaj strmih vzponov ob jeklenici. Zahteven del poti se kmalu konča in sledi kratek vzpon skozi pobočje poraščeno z ruševjem. Iz ruševja nas pod pripelje na travnato pobočje, kjer pridemo kmalu do razpotja poti, kjer se nam z desne priključi lažja pot.
Nadaljujemo levo in sledi le še zadnji vzpon na vrh Pece po nezahtevnem pobočju.

zemljevid poti
Ob poti: Dom na Peci (1665m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Končnikov vrh (30 min), Bistriška špica/Feistritzer Spitze (1 h 30 min)
Priporočamo: panorama, podobni izleti, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Jakobe - kordezeva_glava_peca1 Jakobe - kordezeva_glava_peca2 Jakobe - kordezeva_glava_peca3 Jakobe - kordezeva_glava_peca4 Jakobe - kordezeva_glava_peca5 Jakobe - kordezeva_glava_peca6 Jakobe - kordezeva_glava_peca7 Jakobe - kordezeva_glava_peca8 Jakobe - kordezeva_glava_peca9 Jakobe - kordezeva_glava_peca10 Jakobe - kordezeva_glava_peca11 Jakobe - kordezeva_glava_peca12 Jakobe - kordezeva_glava_peca13 Jakobe - kordezeva_glava_peca14 Jakobe - kordezeva_glava_peca15 Jakobe - kordezeva_glava_peca16 Jakobe - kordezeva_glava_peca17 Jakobe - kordezeva_glava_peca18 Jakobe - kordezeva_glava_peca19 Jakobe - kordezeva_glava_peca20 Jakobe - kordezeva_glava_peca21 Jakobe - kordezeva_glava_peca22 Jakobe - kordezeva_glava_peca23 Jakobe - kordezeva_glava_peca24 Jakobe - kordezeva_glava_peca25 Jakobe - kordezeva_glava_peca26 Jakobe - kordezeva_glava_peca27 Jakobe - kordezeva_glava_peca28 Jakobe - kordezeva_glava_peca29 Jakobe - kordezeva_glava_peca30 Jakobe - kordezeva_glava_peca31 Jakobe - kordezeva_glava_peca32 Jakobe - kordezeva_glava_peca33 Jakobe - kordezeva_glava_peca34 Jakobe - kordezeva_glava_peca35 Jakobe - kordezeva_glava_peca36 Jakobe - kordezeva_glava_peca37 Jakobe - kordezeva_glava_peca38 Jakobe - kordezeva_glava_peca39 Jakobe - kordezeva_glava_peca40 Jakobe - kordezeva_glava_peca41 Jakobe - kordezeva_glava_peca42 Jakobe - kordezeva_glava_peca43 Jakobe - kordezeva_glava_peca44 Jakobe - kordezeva_glava_peca45 Jakobe - kordezeva_glava_peca46 Jakobe - kordezeva_glava_peca47 Jakobe - kordezeva_glava_peca48 Jakobe - kordezeva_glava_peca49 Jakobe - kordezeva_glava_peca50 Jakobe - kordezeva_glava_peca51 Jakobe - kordezeva_glava_peca52 Jakobe - kordezeva_glava_peca53 Jakobe - kordezeva_glava_peca54 Jakobe - kordezeva_glava_peca55 Jakobe - kordezeva_glava_peca56
Diskusija o izletu Jakobe - Kordeževa glava (Peca) (plezalna pot)
panda     
29.5.2010
Velja še ena pohvala moderatorju. LPnasmeh
petruša     
20.6.2010
Včeraj smo z družino opravili to pot na Peco. Šli smo gor po plezalni poti in smo do vrha hodili 1 uro in tričetrt. Šli smo z otrokoma 10 in 11 let, lepo počasi, naredili polno slik in tudi lepo vreme smo imeli. Ko smo se vračali nas je pri koči dobil dež tako da smo kar precej mokri prišli do avta. Dež nas ni motil, saj smo gori imeli prelep razgled brez megle. Moram povedat pot je lepo zavarovana z zajlo, tako da gre brez problema. lp vsem planincem
klavdy6     
1.8.2010
Do izhodišča vodi zelo slaba cesta, a kljub temu je bilo parkirišče skoraj zasedeno.
Saten     
2.8.2010
Čeprav v Podpeci piše avtocesta, to seveda ni. Ja pa čisto spodoben makadam, tako da sem bil presenečen, da lahko na taki višini dobiš še tako dobro cesto. Če pa obenem opaziš vse zanimivosti, ki so ob tej cesti, pa na tisto malo razkopanosti popolnoma pozabiš.
irska     
19.8.2010
ravnokar sem se vrnila z izleta - makadamske "avtoceste" od Podpece nikakor ne priporočam, saj je predvsem na delu od križišča pri Terčevem popolnoma razsuta, drugje pa jo je nedavno močno deževje tudi precej poškodovalo; vsekakor priporočam prihod iz Mežice!
tnt007     
23.8.2010
V soboto smo z družino bili na Peci, cesta do parkirišča je dobra, nekaj sledi nalivov je še vidnih na cesti. Pot na Peco (lahka) v mestoma meglenem vremenu, vendar je na vrhu res lepo. Po spustu po plezalni poti, mimogrede pot je odlično varovana in res vredna poskusiti, se je vreme izboljšalo in posijalo je sonce. Razgled vrhunski.
neph     
23.8.2010
Plezalna pot na Peco je res odlično varovana. Jeklenice in klini so dobesedno povsod, kjer jih potrebuješ.
minka     
13.9.2010
v soboto 11.9.2010 sem bila s prijatelji na Peci po plezalni poti. Je odlično varovana. Tudi cesta do parkirišča Jakobe je kar v redu.Priporočam
maty     
4.12.2010
Je kakšen kandidat za zimski vzpon(seveda ko bo lepo vreme)? Lahko gre z mano iz Maribora.
Janiel74     
20.9.2011
Morda kdo ve v kakšnem stanju je cesta do izhodišča? In ali je na Peci zapadel sneg? nasmeh
maridzaa     
21.9.2011
cesta do izhodišča je v odličnem stanju nasmeh snega pa v nedeljo še ni bilo.
Janiel74     
21.9.2011
OKnasmeh Hvala.
dzuko     
3.5.2012
Je še kaj snega na poti?
katty     
3.5.2012
Plezalna pot je v odličnem stanju. Jeklenice tam, kjer so res najbolj potrebne. Sicer je pa pot kopna.
Ajda_Zitnik     
20.5.2012
Včeraj smo bili na Peci. V vršnem delu je na plezalni poti sneg, kar vsaj po mojem mnenju zahteva dodatno mero previdnosti.
Janiel74     
6.6.2012
@Ajda - a misliš, da je ta sneg še tam? nameravam morda v petek gor
Janiel74     
6.6.2012
kakšna je pa bila cesta do izhodišča?
Stane7     
6.6.2012
Cesta je še kar, da se tudi z osebnim, bo pa kar nekaj butanja kamenja v podvozje. Mi smo šli v soboto 2.6. po neplezalni in ni bilo niti malo snega, tudi na plezalni ga skoraj zanesljivo ni več.
prika     
6.6.2012
ni ga !!!
sebasu     
9.7.2012
Pozdravljeni.

Imam vprašanje, če je plezalna pot primerna za ''začetnika'' po plezalnih poteh, glede na to, da s kondicijo in višino nimam nobenih težav, res pa je, da po plezalnih poteh še nisem hodil.
Ali priporočate nakup varnostnega pasu?
Katere so začetne plezalne poti?

Hvala za odgovor.
Lep pozdrav.

Damjan


neph     
9.7.2012
Pozdravljen!

Plezalna pot je vsekakor primerna za začetnika. Načeloma na omenjeni poti ni potrebe po samovarovanju, vsak pa mora presoditi sam presoditi. Vkolikor imaš "trden" korak in te ni pretirano strah višine, mislim da ne bi smelo biti problemov. V koroških koncih ti predlagam še zavarovano pot na Raduho, ki je morda za stopnjo zahtevnejša, kot ta na Peco.

Lep pozdrav in varen korak ti želim!
neph     
9.7.2012
Pozdravljen!

Plezalna pot je vsekakor primerna za začetnika. Načeloma na omenjeni poti ni potrebe po samovarovanju, vsak pa mora +sam presoditi. Vkolikor imaš "trden" korak in te ni pretirano strah višine, ne bi smelo biti problemov. V koroških koncih ti predlagam še zavarovano pot na Raduho, ki je morda za stopnjo zahtevnejša, kot ta na Peco.

Lep pozdrav in varen korak ti želim!
sebasu     
9.7.2012
Hvala za odgovor.
enigma     
19.7.2012
Za vse, ki greste na Peco, svetujem da se peljeto skozi Mežico do hotela, za hotelom zavijete desno (Avstrija 3 km), in se peljete
dokler vas znak za Peco ne usmeri levo, sprva
asfalt (2 km) in še 12 km makadama do parkinga (vmes imate še dva križišča, ki jim
sledite z oznako Peca, cesta je zadnje 3 km slaba), plezalna pot je "zelo" lahka (brez varovalnega pasu 100%). Vsi, ki si želite malo bolj zahtevno plezalno pot, npr. Češka koča via Kranjska koča skozi Žrelo.
Enka     
26.7.2012
Zanima me, ali je na tej poti kakšno mesto, kjer bi bilo potrebno otroka navezati, ali pa na vseh težjih mestih zadostuje samovarovanje (kar obvlada)?
neph     
26.7.2012
Moje mnenje je, da dodatno varovanje ni potrebno, vkolikor otrok obvlada tako rokovanje s samovarovalnim kompletom, kot tudi hojo po tovrstnih poteh.
Enka     
27.7.2012
Hvala, neph. Me skrbi, da ni kakšnih zračnih mest brez varoval, samo to. Na slikah najdem eno, ki pa ne izgleda problematično. Ampak ponavadi so na slikah le varovana mesta, taka "presenečenja" pa ne zadrega.
Pohodnica56     
27.7.2012
Danes na Peci, škoda, da nisem vedela za ta odcep, sem se kar malce "lovila" po Črni. Imelo me je, da bi šla po plezalni, vendar samazmedeneek. Sem rajši ubrala lahkotnejšo hojo, vendar je bilo precej vroče. Cesta do parkirišča se res vleče, vendar je v dobrem stanj, a nekaterih mestih precej ozka, srečanje malce oteženo, vendar se da. Tudi v koči izredno prijazni oskrbniki. Krasen izlet, le zaradi meglic razgled malce slabši.
NEIC008     
11.8.2012
Hm hmP Zakaj je ta pot klasificirana kot zelo zahtevna?? Zelo razočaran,kajti današnji pohod po ''zelo zahtevni smeri'' popolno razočaranje. pot bi kvečjemu ocenil kot zahtevo, edino kar je ''zelo zahtevno'', pa je vožnja do parkirišča in nazaj domov.velik nasmeh
Janezs     
11.8.2012


No ce se jaz odpravim na Peco, potem gledam, da vec hodim, kot se vozim, visje se ne peljem,kot so mesta Golob, ce se pripeljem cez Reht.Potem Mihev ali se nizje ,ce grem iz smeri Crna. Ostane mi se spodnja postaja kabinske zicnice v Avstriji.Ta smer pride pogosteje v postev v zimskem casu s turnimi smucmi.Ponavadi pa iz grabna pod Kumru, da se po poti kaj postorim.Ni pa malo smeri, ki sem jih prehodil, Mihev, Peca, Kumer . Malo poklepetal in nazaj na Peco in navzdol do Avta.
Domch     
13.8.2012
Pot ima zasluženo oznako zelo zahtevno, ker se je ne da prehoditi z rokami v žepu. Poleg tega ima vsaj dva dela, kjer bi bilo brez pomagal in varoval zelo, zelo težko napredovati. Je pa res, da je ena najbolj vzorno varovanih in med lažjim plezalnih poti pri nas. Pot si lahko popestriš, da avto pustiš kje v dolini (Mežica, Topla) in prihraniš živce za slabo cesto in pridobiš še več hoje do vstopa v plezalni del. Potem je tudi celoten vzpon veliko bolj cenjen in tudi plezalna pot postane bolj zanimiva. Kdor pa hoče še več adrenalina pa naj se poda na Peco iz Najbrža.
majdicst     
16.8.2012
Včeraj gor po tej poti. Strinjam se s komentarji, da je oznaka zahtevnosti kar pravšnja. V primerjavi z zavarovano plezalno potjo na Raduho je nekaj odsekov na tej poti morda nekoliko bolj strmih, je pa zavarovani del občutno krajši. Varovala so v brezhibnem stanju, nameščena so tam kjer jih potrebuješ, tako da bi lahko rekel, da gre za resnično vzorno varovano pot.
Komentarji o zahtevnosti posameznih poti so pač stvar vsakega posameznika in njegove/njene pripravljenosti. Tisto, kar je nekaterim zelo zahtevno, se zdi drugim popolnoma enostavno. Težko pa se je postaviti v vlogo povprečnega obiskovalca gora, katerega znanju in izkušnjam so namenjene te ocene, sploh če jih imaš sam občutno več.
Cesta do parkirišča je kar slaba, vendar normalno prevozna (ob povečani pozornosti) s povprečnim osebnim avtom.
resar2     
1.9.2012
Za 25 letnico poroke sva z ženo oprevila dva vzpona.na Peco in na Uršljo Goro.
Na Peco je pot dobro označena,razen,jame kralja Matjaža.
En smerokaz je pri koči na Peci,potem je še eden po 5 min.hoje ,potem se pa pride na razpotje in ne veš več kam.Nobene table več!Tako, da votline nisva našla,prav tako tudi priletna planica iz Maribora ne,kot sta mi na vrhu povedala.
dprapr     
1.9.2012
"Uspejo potrpežljivi in vztrajni, drugi pa ne." Leung Čie Lau

Prav gotovo sta bila zelo blizu votline. Morda pa se kralj Matjaž ni pustil motiti pri spanju.
Čestitam in še lepih naslednjih 25 let želim!

Ksi     
24.9.2012
Jučerašnja Peca i to ovom stazom moja je prva prava i željno očekivana staza osigurana sajlom na stijenu.Oduševljena sam odabirom !! Sve što treba odlično je osigurano i svladava se bez problema, a pogled iza sebe i osjećaj gdje se nalazim bilo je uspješno svladavanje straha u mojoj glavi. Sve ostalo na Peci također je za svaku pohvalu, od obilježenosti puteva do ljubaznosti domara u Domu na Peci.
Molim vas s puno iskustva da mi predložite slične puteve, znači da ne naiđem na situaciju gdje je neosigurano teško i opasno mjesto....za početak mežikanje
Hvala i sretno svima !!!
marinka67     
3.8.2013
Danes je bila v Domu skupina Koroških Slovencev, precej glasna,prednjačila sta dva starejša gospoda. Ko so se vračali na parkirišče, seveda precej glasno, je na čistini pod domom eden teh gospodov vzel iz žepa vrečko in nabiral rožice, žal nisem mogla gotoviti, katere, nekaj roza je bilo, morda tavžentroža? Imel je tega sigurno pol vrečke. Ko sem šla mimo, sem naglas rekla; To se pa ne dela!
In odgovor: To se pa dela! Saj vidiš, da delam!
Tudi gospa, ki je šla za mano, se je zgražala, pa se ni pustil motiti.

Sploh ne vem, kaj naj si mislim!
Slavomir     
15.8.2013
Lep prazničen dan po včerajšnjem dežju jezik. Na Peco sva se s prijateljico odpravili po plezalni poti velik nasmeh. Njej prva taka pot, meni druga (pred tem sem bil po plezalni poti na Raduhi). Prav lepa, tu in tam zračna pot, a povsod z ustreznimi varovali cool.

Na vrhu ob 11 uri, pred nami dobrih 30 vpisov v knjigi nasmeh. Vreme okrog 15 stopinj, malce vetra in občasni oblaki. Povratek po klasični poti ob kar gostem prometu proti vrhu zavijanje z očmi.
Sini     
15.6.2014
Danes prvič na Peci. Plezalna pot je lepa, a kratka. Zanimivo, da presežeš mejo 20000 metrov, pa je okoli tebe vse zeleno. Čisto drugače kot v KSA. Lep izlet.
Sini     
15.6.2014
...
Zgembo     
29.9.2014
Bil sem 27.09.2014 na tej turi, evo nekaj fotk nasmeh
https://www.youtube.com/watch?v=SAzjzJqRcbU&list=UU2PXZAQAbM9Pa3oo-OMsTSA
Marko83     
1.2.2015
Js ne vem kk se vam lubi vozit po cesti do konca.zmeden Pa ja peš prej pridem gor iz Podpece
zico10     
20.4.2015
Je bil kdo zadnje dni gori? Kako je stanje po plezalni poti? So zajle vidne al so pod snegom?
duki64     
15.6.2015
VČERAJ PO TEJ POTI GOR IN PO LAŽJI DOL.UREJENA IN VAROVANA SUPER TAKO KOT MORA BIT,TUDI VREME JE BILO ODLIČNO.
Saš1967     
24.7.2016
Včeraj z družino po tej poti, ki je res odlično varovana, primerna za začetnike v zelo zahtevnih poteh.Škoda samo ker je kar kratka.Razgledi z vrha fantastični.
vshine     
1.8.2016
Cesta do izhodišča iz smeri Črne ima trenutno obvoz in je tudi kar malo razrita. Za tiste, ki prihajate iz Jezerskega predlagam mejni prehod Mežica-Reht, nato pa je čez par km (še pred Mežico) desni odcep za Peco. Cesta je sprva asfaltna, nova, nato pa urejen makadam. Pa še bližje je, kot pa iz Črne, kjer sem se kar malo lovila.
Drugače pa tura super,razgibana, plezalna smer odlična z lepimi razgledi.
primozg     
29.5.2017
Cesta do Jakob normalno prevozna, jeklenice OK. Več na https://gorskimoz.wordpress.com/2017/05/27/soncna-peca-po-zavarovani/
Ksandarela     
13.6.2017
Zdravo veseljaki velik nasmeh
V soboto zvečer smo se direktno iz Uršlje gore odpravili čez Jakobe do Doma na Peci, kjer smo prespali - cesta do Jakob je res normalno prevozna, vendar se kar vleče in morda za tiste, ki še nismo bili tam, izgleda kot da gremo čisto do vrha - vendar kar pogumno, cesta se sigurno konča po ca. 20 minut vožnje po makadamu, tam parkiraš in greš na izi še pol urce do Doma mežikanje
Sobe za spat so zelo udobne in prenovljene, mi smo bili v sobi Škratje in smo se prav tako navihano tudi počutili hehe jezik
V nedeljo zjutraj smo se odpravili po plezalni poti na vrh, občutek je bil, kot da plezamo po bradi Kralja Matjaža hihi nasmeh Je pa pot res čudovita, razgledna in navdušeni so bili tudi tisti škratje v naši skupini, ki še nikoli niso plezali. Pot je res dobro markirana in odlično varovana, tako da ne sme biti strahu pred plezanjem (razen morda za tiste vrtoglave). Samovarovalni komplet po mojem mnenju ni potreben, razen če se odločiš za sestop po isti poti! Čelada je priporočljiva!
Na koncu plezalne poti smo prispeli na čudovito prostrano jaso z razgledom na vrh, tam se tudi priključi lahka označena pot - po kateri smo tudi sestopili.
Skratka, super pot za začetnike in tiste, ki bi se radi malo preizkusili in ravno prav prešvicali mežikanje
Lep planinski pozdrav in varen korak! velik nasmeh
jprim     
15.6.2017
Glede samovarovanja se odloči vsak po svoji odločitvi in seveda na osnovi izkušenj, sama sem tudi sestopila po tej poti, pa brez samovarovanja. Ko sem bila prvič na tej poti, sem ga imela seveda s sabo. Tako da svetujem, da se začetniki ravnajo po priporočilih opisa posameznih poti.
Lp!

dmesaric     
12.8.2017
Cesta danes normalno prevozna. Normalna hoja od koče do vrha 1h 10 min. Po lažji poti navzdol 40 min.
Hribovc82     
5.7.2018
Zanimiva pot nasmehnasmeh
Nekaj utrinkov 2018

https://youtu.be/j0X1ove-JwA
Hribovc82     
5.7.2018
Zanimiva pot nasmehnasmeh
Nekaj utrinkov 2018

https://youtu.be/j0X1ove-JwA
Vitaja     
23.7.2018
Evo, @trdi in ostali, pa mi je uspelo. Brez problema. nasmeh Smo šli v soboto, vreme super, malce dežja, ko smo bili na koči nazaj grede, potem pa spet krasno. Pot je super in res dobro varovana. Hvala za priporočilo! Avgusta pa na Triglav, se že veselim!cool
Bobby_jay     
24.7.2018
To pot sem danes opravil,kot prvo zavarovano pot v moji "kratki" planinski karierinasmeh!Moram reci,da je pot super fajn,dobro varovana in popolnoma primerna za zacetnike!Res pripocam vsem,ki zelite zaceti "plezat" na gore!lp
PUHIPUHI     
7.8.2018
Pozdravljeni. Ali ima kdo sveže informacije o prevoznosti ceste do omenjenega izhodišča?
devill     
8.8.2018
Cesta normalno prevozna z vsakim avtomobilom.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki