Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / Julijske AlpeDom v Tamarju / Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju
  

Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju

 
Izhodišče: Podkoren (Kolovrati) (845 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,4913°N / 13,7435°E
Cilj: Dom v Tamarju (1108 m)
Ime poti: -
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza, lahka označena pot
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 263 m
Višinska razlika po poti: 280 m
Zemljevid: Kranjska Gora 1:30.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 380
Ocena: 2 glasov
Število slik: 54
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

a) Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ratečam. V naselju Podkoren zavijemo levo, za mostom preko Save Dolinke pa se priključimo kolesarski cesti, kateri sledimo v desno, po njej pa se lahko peljemo le do bližnjega parkirišča, kjer parkiramo.
b) Preko MP Rateče se zapeljemo v Slovenijo, nato pa se peljemo proti Kranjski Gori. V naselju Podkoren zavijemo desno, za mostom preko Save Dolinke pa se priključimo kolesarski cesti, kateri sledimo v desno, po njej pa se lahko peljemo le do bližnjega parkirišča, kjer parkiramo.

Opis poti:

S parkirišča nadaljujemo po kolesarski cesti proti Ratečam, že kmalu pa se nam z desne priključi pot od Zelencev. V nadaljevanju hodimo skozi pas gozda, kjer prečimo hudournik, ko zapustimo gozd pa na levi opazimo pašnik ter nekaj lesenih koč. Tu zapustimo kolesarsko cesto ter po kolovozu nadaljujemo do bližnje koče, od koče naprej pa nadaljujemo rahlo desno proti obronkih gozda. Pot naprej nas vodi ob robu gozda, nato pa steza postane razločnejša, na razpotjih pa sledimo oznakam za Planico. V nadaljevanju nas pot vodi preko nekaj senožeti, s katerih se nam odpre lep razgled na okoliške gore, na razpotjih pa še naprej sledimo oznakam za Planico in Tamar. Višje nas pot vodi še mimo manjšega smučišča, nato pa prispemo do Doma Planica, kjer nadaljujemo desno ter se preko parkirišč sprehodimo do Nordijskega centra Planica.
Iz Planice nadaljujemo po makadamski cesti proti Domu v Tamarju, preden cesta preide v gozd pa se razcepi na dva dela. Nadaljujemo po rahlo desni cesti v smeri pešpoti proti Tamarju (rahlo levo vozna cesta, ki pa je zaprta za javni promet).
Pot naprej nas vodi po cesti, ki mimo še zadnjega parkirišča NC Planica preide v gozd in katera je v zimskem času preurejena v tekaško progo. Sledi vzpon po zložni cesti, ki večinoma poteka skozi gozd, ko pa pot zapusti gozd, so ob poti kukala z napisi kaj se vidi. Višje se gozd večkrat razredči oz. ga za nekaj časa zapustimo, tako da se nam odpirajo lepi pogledi na gore, ki se dvigajo nad Planico in Tamarjem. Ko se že precej približamo Domu v Tamarju se nam odpre še čudovit pogled na Jalovec, pot pa se razcepi.
Nadaljujemo rahlo levo (rahlo desno izvir Nadiže) ter se kako minuto naprej priključimo na vozno cesto, po njej pa mimo kapelice prispemo do planinskega doma.
Podkoren - Planica 0:45, Planica - Tamar 0:45.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (marec).

zemljevid poti
Ob poti: Dom Planica (931m), NC Planica (931m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Mala Mojstrovka
Priporočamo: panorama, podobni izleti, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju1 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju2 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju3 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju4 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju5 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju6 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju7 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju8 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju9 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju10 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju11 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju12 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju13 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju14 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju15 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju16 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju17 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju18 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju19 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju20 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju21 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju22 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju23 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju24 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju25 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju26 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju27 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju28 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju29 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju30 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju31 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju32 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju33 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju34 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju35 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju36 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju37 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju38 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju39 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju40 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju41 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju42 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju43 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju44 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju45 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju46 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju47 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju48 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju49 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju50 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju51 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju52 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju53 Podkoren (Kolovrati) - dom_v_tamarju54
Diskusija o izletu Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju ()
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki