Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Kako se imenuje plezalna pot, ki vodi na Krn?

Pot Silva Korena

Pot Lojzeta Rekarja

Hanzova pot

Kopiščarjeva pot

Kopinškova pot

Kremžarjeva pot

gorovja / KaravankeZajmenove peči / Podljubelj (Lajb) - Zajmenove peči
  

Podljubelj (Lajb) - Zajmenove peči

 
Izhodišče: Podljubelj (Lajb) (770 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,4151°N / 14,2701°E
Cilj: Zajmenove peči (1745 m)
Ime poti: -
Čas hoje: 2 h 50 min
Zahtevnost: zahtevno brezpotje
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 975 m
Višinska razlika po poti: 975 m
Zemljevid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 430
Ocena: 2 glasov
Število slik: 39
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

Gorenjsko avtocesto zapustimo na razcepu Podtabor, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti MP Ljubelj. V nadaljevanju se peljemo mimo odcepa za Bistrico pri Tržiču, višje pa še mimo odcepa za Podljubelj. Nekoliko za oznako ceste 4,5 km, pa za podvozom zavijemo desno in nato še enkrat desno v Podljubelj. Parkiramo na primernem mestu ob tabli, ki označuje začetek Podljubelja.

Opis poti:

Z izhodišča nadaljujemo po lokalni cesti, ki vodi v smeri središča Podljubelja, mi pa po njej hodimo do zaselka Črni Gozd, do zaselka pa prispemo po dobrih 5 minutah lahkotne hoje po asfaltni cesti.
Pri omenjenem zaselku nadaljujemo levo na slabšo gozdno cesto, ki se ob robu gozda razcepi na dva kolovoza. Nadaljujemo po levem kolovozu, ki nas v nadaljevanju vodi ob robu travnika, na naslednjem razcepu pa gremo naravnost (desni kolovoz po južni strani obide Rjavko 998 m in tudi po njem je možno priti na Zajmenove peči). Kolovoz se le malo naprej še enkrat razcepi, mi pa tokrat nadaljujemo desno, tako da postopoma preidemo v dolinico severno od Rjavke. Sledi vzpon po kolovozu, ki se dokaj strmo vzpenja skozi gozd, višje pa se prehodno razcepi v levega manj strmega in desnega bolj strmega. Višje se kolovoza združita, nato pa na manjšem razpotju nadaljujemo po desnem širšem kolovozu, ki nas iz doline povede na pobočje. Sledi prečni vzpon proti desni, pri tem pa nas pot vodi preko grebena severovzhodno od Rjavke. Kolovoz nekoliko naprej naredi levo serpentino, sledi pa še nekaj manjših razpotij, kjer sledimo širšemu kolovozu. Višje dosežemo stranski južni neizrazit greben, ki se z Zajmenovih peči spušča proti dolini. Na omenjenem mestu se kolovoz konča, mi pa nadaljujemo nekaj 10 korakov prečno proti desni, kjer se na neizrazitem grebenu pojavi slabša stezica (tu se priključimo poti z drugih izhodišč). Vzpon nadaljujemo po slabši stezici, ki se sem ter tja povsem izgubi, ob njej pa opazimo nekaj možicev. Ves čas se strmo vzpenjamo v približno isti smeri, greben pa postaja vse manj izrazit, pobočje pa vse bolj strmo. Višje se občasna steza skoraj povsem izgubi, posamezni možici pa nas usmerijo nekaj korakov v levo, kjer dosežemo nekakšen travnat žleb, po katerem nadaljujemo vzpon. Travnato pobočje prekinjajo občasni pasovi redkega gozda ali ruševja, smer vzpona pa ostaja enaka, se pravi naravnost navzgor. Krajše skalnate pečine obidemo po levi strani in čez strme trave in ruševje dosežemo greben Zajmenovih peči, od koder se nam odpre lep razgled. Če smo greben dosegli levo od vrha, nadaljujemo desno in ob lepih razgledih dosežemo klopco in nekaj korakov naprej še vrh Zajmenovih peči.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (september).

Priporočamo: panorama, podobni izleti, izleti z istim izhodiščem,
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci1 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci2 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci3 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci4 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci5 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci6 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci7 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci8 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci9 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci10 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci11 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci12 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci13 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci14 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci15 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci16 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci17 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci18 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci19 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci20 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci21 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci22 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci23 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci24 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci25 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci26 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci27 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci28 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci29 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci30 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci31 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci32 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci33 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci34 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci35 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci36 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci37 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci38 Podljubelj (Lajb) - zajmenove_peci39
Diskusija o izletu Podljubelj (Lajb) - Zajmenove peči ()
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki