Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Kako se imenuje plezalna pot, ki vodi na Krn?

Pot Silva Korena

Pot Lojzeta Rekarja

Hanzova pot

Kopiščarjeva pot

Kopinškova pot

Kremžarjeva pot

gorovja / Lavanttalske AlpeKapunerhütte / Radlje ob Dravi - Kapunerhütte
  

Radlje ob Dravi - Kapunerhütte (mimo starega gradu in koče radioamaterjev)

 
Izhodišče: Radlje ob Dravi (370 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,6164°N / 15,2108°E
Cilj: Kapunerhütte (1003 m)
Ime poti: mimo starega gradu in koče radioamaterjev
Čas hoje: 2 h 45 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 633 m
Višinska razlika po poti: 700 m
Zemljevid: Pohorje - izletniška karta 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze
Ogledov: 71
Ocena: 1 glasov
Število slik: 80
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

S ceste Dravograd - Maribor, v Radljah ob Dravi, iz križišča pri trgovini Lidl, zapeljemo v smeri centra naselja in Radeljskega prelaza. Za križiščem se peljemo še mimo trgovine Hofer in mimo odcepa ceste v levo proti Sv. Trem Kraljem, na naslednjem križišču pa levo proti Avstriji. Takoj za križiščem gremo še enkrat levo in parkiramo na večjem asfaltnem parkirišču v bližini Dvorca Radlje.

Opis poti:

S parkirišča nadaljujemo proti vzhodu, kjer najprej previdno prečimo glavno cesto Radlje ob Dravi - Radeljski prelaz, na drugi strani ceste pa se pot razcepi na dva dela.
Nadaljujemo lahko levo po gozdni in zgodovinski poti Stari grad, ali pa naravnost po trim stezi. Obe poti sta dobro označeni in se višje v gozdu združita ter se nato še nekajkrat križata, višje pa potekata po isti trasi. Višje pot zavije levo in preide na nekoliko bolj strmo pobočje, kjer je ograjena z leseno ograjo, ko se ograja na levi konča pa se razcepi.
Nadaljujemo naravnost (ostro desno se nadaljuje trim steza, učna pot in pot, ki vodi na stari grad) ter se nekoliko naprej priključimo na širok kolovoz, kateremu sledimo v levo. Ko smo se vrnili na kolovoz, se ponovno združimo z učno potjo in trim stezo, nekoliko naprej pa se nam z desne priključi še markirana evropska pešpot E6.
V Nadaljevanju dokončno zapustimo trim stezo in učno pot ter na razpotjih sledimo rumeno-rdečim markacijam. Nekoliko naprej dosežemo makadamsko cesto, kateri sledimo v levo, po njej pa se lahkotno spuščamo. Pot po cesti nas vodi mimo pašnika in domačije Majerhof, nato pa nas markacije s ceste usmerijo rahlo desno na kolovoz, s katerega pa gremo nekoliko naprej rahlo levo, na sprva vzporedno markirano pot, katera pa se pozneje postopoma oddalji od kolovoza. Pozneje se prehodno priključimo na drug kolovoz, pot, ki nas vodi preko številnih potočkov in ki se večino časa zložno do zmerno vzpenja, pa nas pripelje do razpotja, ob katerem se nahaja smerna tabla.
Oznake nas usmerjajo rahlo levo na pot, ki se spusti do gostišča Žohar, kjer se nahaja žig, mi pa nadaljujemo rahlo desno, na uhojeno, a za krajši čas nemarkirano stezico, ki se nad gostiščem vrne na markirano pot, dosežemo pa jo na kolovozu, kateremu sledimo v desno. Sledi kratek vzpon po kolovozu, nato pa se le ta razcepi, mi pa nadaljujemo po levem, ki nas pripelje iz gozda na razgledne senožeti. Po kolovozu se vzpnemo do ceste, katero dosežemo na označenem razpotju ob brezi.
Nadaljujemo desno v smeri proti Kapunarju (levo Radeljski prelaz po poti E6), s širše ceste pa gremo kmalu levo na drugo cesto, z nje pa levo na kolovoz. Pot naprej nas vodi ob pašniku, ko dosežemo kmetijo Ternik pa nadaljujemo skozi dvorišče (v času obiska dva spuščena psa, ki sta kar glasna). Za kmetijo nas markacije povedejo na kolovoz, ki se vzpne ob njivi, nam pa se ob pogledu nazaj odpre lep razgled. Ob vstopu v gozd gremo s širšega kolovoza desno, kjer sprva ni videti kakšne poti, a se ta po nekaj korakih pojavi in preide v gozd. Na razpotjih skozi gozd sledimo markacijam, višje pa dosežemo makadamsko cesto in ji sledimo v desno. Po cesti prispemo iz gozda ter ob lepih razgledih dosežemo kmetijo Škarc, kjer gremo mimo nekaj hiš. Za hišami sledi nekaj rahlega spusta, nato pa se združimo z običajno potjo, ki vodi iz Radelj ob Dravi proti Kapunarju.
Cesti sledimo naravnost, na naslednjem križišču pa gremo rahlo levo proti Kapunarju. Sledi razmeroma dolga hoja po makadamski cesti, kateri sledimo do nekdanje stražnice, ki jo danes uporabljajo radioamaterji. Od stražnice, kjer se nahaja vpisna skrinjica, nadaljujemo ostro levo v smeri koče Kapunerhütte. Nadaljujemo po sprva zložni poti, ki preči pobočja proti levi, nato pa se prečno vzpne na zahodni greben Kapunarja, od koder se nam odpre lep pogled proti Avstriji.
Nadaljujemo levo (desno vrh Kapunarja 2 minuti) ter se po mejnem grebenu spustimo do manjšega sedla med obema vrhovoma Kapunarja.
S sedla, kjer se nam priključi še nekoliko krajša pot, ki se še pred kočo radioamaterjev vzpne na mejni greben, nadaljujemo v smeri koče Kapunerhütte. Od sedla sprva še hodimo po grebenu, nato pa pot zavije desno na avstrijsko stran ter se v nekaj minutah spusti do omenjene koče.
Radlje ob Dravi - koča radioamaterjev 1:55, koča radioamaterjev - Kapunerhütte 0:20.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (maj) in 2018 (december).

Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Sveti Pankracij (Radelca), Sveti Urban (Radelca)
Priporočamo: podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Radlje ob Dravi - kapunerhutte1 Radlje ob Dravi - kapunerhutte2 Radlje ob Dravi - kapunerhutte3 Radlje ob Dravi - kapunerhutte4 Radlje ob Dravi - kapunerhutte5 Radlje ob Dravi - kapunerhutte6 Radlje ob Dravi - kapunerhutte7 Radlje ob Dravi - kapunerhutte8 Radlje ob Dravi - kapunerhutte9 Radlje ob Dravi - kapunerhutte10 Radlje ob Dravi - kapunerhutte11 Radlje ob Dravi - kapunerhutte12 Radlje ob Dravi - kapunerhutte13 Radlje ob Dravi - kapunerhutte14 Radlje ob Dravi - kapunerhutte15 Radlje ob Dravi - kapunerhutte16 Radlje ob Dravi - kapunerhutte17 Radlje ob Dravi - kapunerhutte18 Radlje ob Dravi - kapunerhutte19 Radlje ob Dravi - kapunerhutte20 Radlje ob Dravi - kapunerhutte21 Radlje ob Dravi - kapunerhutte22 Radlje ob Dravi - kapunerhutte23 Radlje ob Dravi - kapunerhutte24 Radlje ob Dravi - kapunerhutte25 Radlje ob Dravi - kapunerhutte26 Radlje ob Dravi - kapunerhutte27 Radlje ob Dravi - kapunerhutte28 Radlje ob Dravi - kapunerhutte29 Radlje ob Dravi - kapunerhutte30 Radlje ob Dravi - kapunerhutte31 Radlje ob Dravi - kapunerhutte32 Radlje ob Dravi - kapunerhutte33 Radlje ob Dravi - kapunerhutte34 Radlje ob Dravi - kapunerhutte35 Radlje ob Dravi - kapunerhutte36 Radlje ob Dravi - kapunerhutte37 Radlje ob Dravi - kapunerhutte38 Radlje ob Dravi - kapunerhutte39 Radlje ob Dravi - kapunerhutte40 Radlje ob Dravi - kapunerhutte41 Radlje ob Dravi - kapunerhutte42 Radlje ob Dravi - kapunerhutte43 Radlje ob Dravi - kapunerhutte44 Radlje ob Dravi - kapunerhutte45 Radlje ob Dravi - kapunerhutte46 Radlje ob Dravi - kapunerhutte47 Radlje ob Dravi - kapunerhutte48 Radlje ob Dravi - kapunerhutte49 Radlje ob Dravi - kapunerhutte50 Radlje ob Dravi - kapunerhutte51 Radlje ob Dravi - kapunerhutte52 Radlje ob Dravi - kapunerhutte53 Radlje ob Dravi - kapunerhutte54 Radlje ob Dravi - kapunerhutte55 Radlje ob Dravi - kapunerhutte56 Radlje ob Dravi - kapunerhutte57 Radlje ob Dravi - kapunerhutte58 Radlje ob Dravi - kapunerhutte59 Radlje ob Dravi - kapunerhutte60 Radlje ob Dravi - kapunerhutte61 Radlje ob Dravi - kapunerhutte62 Radlje ob Dravi - kapunerhutte63 Radlje ob Dravi - kapunerhutte64 Radlje ob Dravi - kapunerhutte65 Radlje ob Dravi - kapunerhutte66 Radlje ob Dravi - kapunerhutte67 Radlje ob Dravi - kapunerhutte68 Radlje ob Dravi - kapunerhutte69 Radlje ob Dravi - kapunerhutte70 Radlje ob Dravi - kapunerhutte71 Radlje ob Dravi - kapunerhutte72 Radlje ob Dravi - kapunerhutte73 Radlje ob Dravi - kapunerhutte74 Radlje ob Dravi - kapunerhutte75 Radlje ob Dravi - kapunerhutte76 Radlje ob Dravi - kapunerhutte77 Radlje ob Dravi - kapunerhutte78 Radlje ob Dravi - kapunerhutte79 Radlje ob Dravi - kapunerhutte80
Diskusija o izletu Radlje ob Dravi - Kapunerhütte (mimo starega gradu in koče radioamaterjev)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki