Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / Zasavsko - Posavsko hribovje in DolenjskaVrunčev dom na Svetini / Štore - Vrunčev dom na Svetini
  

Štore - Vrunčev dom na Svetini (čez Kompole in Šentjanž)

 
Izhodišče: Štore (240 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,2213°N / 15,3215°E
Cilj: Vrunčev dom na Svetini (780 m)
Ime poti: čez Kompole in Šentjanž
Čas hoje: 2 h 15 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 540 m
Višinska razlika po poti: 680 m
Zemljevid: Posavsko hribovje Boč - Bohor 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: bruny
Ogledov: 1707
Ocena: 2 glasov
Število slik: 48
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

Štore dosegljive idealno s pomočjo Slovenskih železnic. Po cesti...zapustite avtocesto v Celju in se praktično v centru Celja usmerite proti Štoram oziroma Šentjurju. Avtomobil parkirate v bližini železniške postaje Štore, kjer je na voljo dovolj parkirnih mest in tudi začetek označene planinske poti.

Opis poti:

Začetek poti je pri železniški postaji v Štorah. Napotimo se preko Voglajne, kjer nas smerna tabla takoj napoti levo nekaj deset višinskih metrov v hrib. Ob prvem objektu takoj levo in sledimo planinski poti skozi gozd neposredno nad Voglajno. Ob izhodu iz gozda v naselju Draga sledimo travniški poti tudi neposredno nad Voglajno in v nadaljevanju po asfaltni cesti do mostu preko reke Voglajne oziroma razpotja imenovanega Opoka. Levo gre preko mostu pot za Dramlje, Konjiško goro..., naravnost na Resevno, medtem ko mi nadaljujemo ostro desno v gozd po ožji gozdni poti, delno cesti za Kompole oziroma Sv. Lovrenc.
Na razpotju smo dosegle tudi pot XIV. divizije in po nekaj sto metrih zapustimo gozd in ob konjeniškem ranču stopimo na asfaltno povezavo in levo nadaljujemo v zmernem vzponu ob športnem igrišču in turistični domačiji. Sledi rahel spust in kmalu dosežemo središče naselja Kompole s cerkvijo Sv. Lovrenca in podružnično šolo.
Po ogledu nadaljujemo navzdol in nekoliko v desno do skednja z markacijo. Od skednja po travniškem kolovozu na drugi hrib med stanovanjsko hišo na levi in gospodarskim poslopjem na desni ponovno na asfaltno podlago in nekaj metrov navzgor do razpotja z zanimivo kapelico. V razpotju nadaljujemo levo po asfaltni cesti nekoliko navzdol in v nadaljevanju ob kleni domačiji višje ob levi strani hleva ponovno na gozdno pot.
Gozdna pot se nadaljuje ob žuborečem potoku do pašnika, kjer se v nadaljevanju usmerimo navzgor po pašniškem kolovozu do žal slabo vzdrževane kapelice. Od kapelice nadaljujemo ob treh, štirih domačijah navzgor desno po asfaltni podlagi, ki preide v makadamsko in kmalu zatem ostro na levo po ožji gozdni poti, ki ji sledimo ob markacijah vse do izhoda na travniško/pašniški del. Pot preide v kolovoz in pod kapelico skozi prostrano dvorišče domačije dosežemo asfaltno cesto Štore - Svetina. Zavijemo desno navzdol, ampak prvo lahko zavijemo levo in po petih minutah prijetne hoje dosežemo 513 metrov visoki vrh Turn z zvonikom na vrhu, ki je ločen od nekoliko nižje ležeče cerkve Sv. Janeza Krstnika. Po ogledu se opravimo navzdol in nadaljujemo desno približno dvesto metrov do odcepa levo navzgor po travniški poti in nadaljujemo še po gozdni cesti do ponovnega odcepa ostro levo navzgor. V gozdu se vije prijetna pot, prečimo tudi manjšo jaso z lovskim bivakom in prežo nekoliko višje. Še en odsek v gozdu in kmalu ponovno izhod iz gozda ob treh, štirih vikendih in dosežemo razpotje Dobošek. Nadaljujemo naravnost in z leve se priključi pot iz Resja oziroma Resevne in ob kapelici v nadaljevanju zavijemo desno navzgor ob domačijah in kmalu dosežemo cilj današnje poti iz Štor preko Šentjanža…Vrunčev dom na Svetini.

Ob poti: Sv. Lovrenc (Kompole) (315m), Turn (Sv. Janez Krstnik) (513m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Turn (Sv. Janez Krstnik), Almin dom na Svetini (15 min)
Priporočamo: podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Štore - vruncev_dom_na_svetini1 Štore - vruncev_dom_na_svetini2 Štore - vruncev_dom_na_svetini3 Štore - vruncev_dom_na_svetini4 Štore - vruncev_dom_na_svetini5 Štore - vruncev_dom_na_svetini6 Štore - vruncev_dom_na_svetini7 Štore - vruncev_dom_na_svetini8 Štore - vruncev_dom_na_svetini9 Štore - vruncev_dom_na_svetini10 Štore - vruncev_dom_na_svetini11 Štore - vruncev_dom_na_svetini12 Štore - vruncev_dom_na_svetini13 Štore - vruncev_dom_na_svetini14 Štore - vruncev_dom_na_svetini15 Štore - vruncev_dom_na_svetini16 Štore - vruncev_dom_na_svetini17 Štore - vruncev_dom_na_svetini18 Štore - vruncev_dom_na_svetini19 Štore - vruncev_dom_na_svetini20 Štore - vruncev_dom_na_svetini21 Štore - vruncev_dom_na_svetini22 Štore - vruncev_dom_na_svetini23 Štore - vruncev_dom_na_svetini24 Štore - vruncev_dom_na_svetini25 Štore - vruncev_dom_na_svetini26 Štore - vruncev_dom_na_svetini27 Štore - vruncev_dom_na_svetini28 Štore - vruncev_dom_na_svetini29 Štore - vruncev_dom_na_svetini30 Štore - vruncev_dom_na_svetini31 Štore - vruncev_dom_na_svetini32 Štore - vruncev_dom_na_svetini33 Štore - vruncev_dom_na_svetini34 Štore - vruncev_dom_na_svetini35 Štore - vruncev_dom_na_svetini36 Štore - vruncev_dom_na_svetini37 Štore - vruncev_dom_na_svetini38 Štore - vruncev_dom_na_svetini39 Štore - vruncev_dom_na_svetini40 Štore - vruncev_dom_na_svetini41 Štore - vruncev_dom_na_svetini42 Štore - vruncev_dom_na_svetini43 Štore - vruncev_dom_na_svetini44 Štore - vruncev_dom_na_svetini45 Štore - vruncev_dom_na_svetini46 Štore - vruncev_dom_na_svetini47 Štore - vruncev_dom_na_svetini48
Diskusija o izletu Štore - Vrunčev dom na Svetini (čez Kompole in Šentjanž)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki