Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / Zasavsko - Posavsko hribovje in DolenjskaVrunčev dom na Svetini / Tremerje - Vrunčev dom na Svetini
  

Tremerje - Vrunčev dom na Svetini (mimo Celjske koče)

 
Izhodišče: Tremerje (242 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,2019°N / 15,2362°E
Cilj: Vrunčev dom na Svetini (780 m)
Ime poti: mimo Celjske koče
Čas hoje: 3 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 538 m
Višinska razlika po poti: 740 m
Zemljevid: Posavsko hribovje Boč - Bohor 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: bruny
Ogledov: 1578
Ocena: 2 glasov
Število slik: 45
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

Tremerje je naselje med Celjem in Zidanim Mostom.
a) Iz smeri Celja zavijemo desno in v bližini table z napisom kraja so na voljo parkirna mesta. V nasprotno smer je most preko Savinje.
b) Iz smeri Zidanega Mosta oziroma Laškega zavijemo levo in v bližini table z napisom kraja so na voljo parkirna mesta.
c) Avtobusno postajališče v neposredni bližini izhodišča omogoča prihod tudi z javnim prevozom.

Opis poti:

Z izhodišča Tremerje se napotimo čez most na nasprotni - levi breg Savinje in na začetku hodimo ob čistilni napravi Celje. Na koncu čistilne naprave v smeri Celja zavijemo desno na gozdno pot in ji sledimo višje. Pot je dobro označena, lahko sledljiva in nekje v srednjem delu preide na širšo gozdno cesto, ki ji sledimo višje do razpotja Ivankovič. Na razpotju, med štirimi možnimi variantami zavijemo po skrajno desni planinski poti navzgor...smerna tabla - (seveda je možnost izbrati tudi levo varianto in opraviti še vzpon na Vipoto, približno 15 minut in nato nadaljevati proti Celjski koči).
Sledimo poti skozi gozd, razgibani tudi nekoliko gor in dol. Nekaj deset metrov poti je tudi po asfaltni podlagi in nato ponovno po gozdni planinski poti. Kmalu dosežemo kapelico v spustu navzdol in v nadaljevanju nadaljujemo vzpon proti Celjski koči. Višje se pot nekoliko položi in preide v gozdno cesto, kjer se desno odcepi pot na Tolsti vrh ,,po vrheh,,. Nadaljujemo naravnost, nekoliko navzdol in ob manjši gozdarski zapornici dosežemo asfaltno cesto. Nadaljujemo naravnost nekaj sto metrov po asfaltni podlagi in v blagem vzponu dosežemo Celjsko kočo, sodoben objekt nad Celjem.
Od Celjske koče nadaljujemo po gozdni cesti pod Tolstim vrhom v smeri Svetine. Na Tolsti vrh se odcepijo dve planinski poti v desno in sicer prva pri križu nad kamnolomom in druga po vzhodnem grebenu, tudi trasa CPP. Makadamsko cesto v nadaljevanju zapustimo na odcepu levo navzgor po kolovozu v smeri Almin dom. Z leve se kmalu priključi še pot iz Štor ,,mimo Marije,, in kmalu sledi odcep navzdol za naselje Svetina, Veliki vrh, Sv. Peter (Olešče)... Nadaljujemo levo navzgor po nekoliko slabšem kolovozu in hitro dosežemo Almin dom pod vrhom Ramanca, ki je že dalj časa žal zaprt.
Nadaljujemo nad domom preko 781 metrov visokega vrha vrha Ramanca in sledimo dobro označeni razgibani gozdni planinski poti. Z leve se v nadaljevanju priključita poti čez Žlajfo in skozi Bojanski graben iz Štor. Kmalu dosežemo asfaltno cesto in med vikendi levo in desno ob poti v kratkem nadaljevanju na levi strani cilj poti danes...Vrunčev dom.

Ob poti: Vipota (532m), Celjska koča (652m), Almin dom na Svetini (772m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Turn (Sv. Janez Krstnik) (45 min), Almin dom na Svetini
Priporočamo: podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Tremerje - vruncev_dom_na_svetini1 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini2 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini3 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini4 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini5 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini6 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini7 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini8 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini9 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini10 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini11 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini12 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini13 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini14 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini15 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini16 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini17 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini18 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini19 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini20 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini21 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini22 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini23 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini24 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini25 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini26 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini27 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini28 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini29 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini30 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini31 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini32 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini33 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini34 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini35 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini36 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini37 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini38 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini39 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini40 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini41 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini42 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini43 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini44 Tremerje - vruncev_dom_na_svetini45
Diskusija o izletu Tremerje - Vrunčev dom na Svetini (mimo Celjske koče)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki