Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / Severne apneniške AlpeWatzmann Mittelspitze / Wimbachbrücke - Watzmann Mittelspitze
  

Wimbachbrücke - Watzmann Mittelspitze

 
Izhodišče: Wimbachbrücke (630 m)
Cilj: Watzmann Mittelspitze (2713 m)
Ime poti: -
Čas hoje: 6 h 45 min
Zahtevnost: zelo zahtevna označena pot
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 2083 m
Višinska razlika po poti: 2115 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje): čelada, komplet za samovarovanje
Priporočena oprema (zima): čelada, komplet za samovarovanje, cepin, dereze
Avtor: Hribolaznik
Ogledov: 900
Ocena: 1 glasov
Število slik: 63
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

Iz Slovenije se po avtocesti usmerimo proti Salzburgu. Tik pred mestom izberemo izhod Grödig in sledimo oznakam za Berchtesgaden. V Berchtesgadnu se usmerimo proti kraju Ramsau (cesta sledi reki Ramsau Ache) in kmalu prispemo do izhodišča Wimbachbrücke. Tu parkiramo na plačljivem parkirišču. Čas vožnje iz Ljubljane je približno 3 h 15 min.

Opis poti:

S parkirišča Wimbachbrücke se usmerimo proti koči Watzmannhaus. Na tabli sicer piše 4 ure hoje, vendar bomo ob zmernem tempu že po treh urah na cilju. Pot se na začetku vzpenja ob potoku Wimbach. Pot je strma vendar lepo urejena, tako da jo lahko napademo tudi na gorskem kolesu. Pot se vzpenja v senci dreves. Po približno eni uri hoje prispemo do planine, kjer se nam odpre razgled na severno stran. Urejena pot se nadaljuje vse do ograjenega pašnika, kjer se pasejo krave in stoji koča. Tu pot postane bolj strma in kamnita. Po dveh urah hoje zapustimo gozd in prispemo do naslednje lesene koče - zasilne postojanke. Tu je tudi odcep za pot proti jezeru Königssee - nadaljujemo proti Watzmannhaus. Pot postane še bolj kamnita in se strmo vije proti vrhu grebena. Pred ciljem nas čaka še nekaj lesenih stopnic in po več kot treh urah končno prispemo do koče Watzmannhaus. Prehodili smo 1300 višinskih metrov.
Od koče Watzmannhaus nadaljujemo po grebenu v smeri Watzmann-Hocheck. Pot se začne strmo vzpenjati. Vzpenjamo se v ključih ob desni strani grebena. Pot je na trenutke neizrazita, vendar so markacije dokaj pogoste. Možnih je več različnih poti, ki se med seboj prepletajo. Sledimo tisti, ki nam najbolj ustreza. Po eni uri vzpona prispemo do jeklenic. Samovarovalni komplet ni potreben. Tu vemo, da nas čaka še polovica vzpona. Na levi strani se nam odpira pogled na Watzmannfrau, na desni pa na sosednjo goro Hochkalter. Po približno dveh urah prispemo do vrha Hocheck, na katerem sta postavljena dva križa (en z in drugi brez Jezusa). Vrh je ozek in izpostavljen. Na južni strani se lahko spustimo do bivaka, kjer se nam odpre pogled na Mittelspitze.
Grebenska pot se prične pri bivaku, kjer je dovolj prostora za pripravo opreme. Že takoj začnemo z najbolj izpostavljenim delom poti: spustimo se po ozkem grebenu, kjer nam je v oporo jeklena ograja. Pot se malenkost razširi, varovala izginejo, markacije pa nas vodijo po vršnem grebenu naprej. Pot se začne spuščati in kmalu pridemo do najnižje točke grebena. Od tu naprej nas ponovno pričaka jeklenica, s pomočjo katere se vzpnemo čez gladko steno. Pred končnim vzponom nas pričaka še manjši spust. Celotna pot je (tam, kjer je potrebno) dobro varovana, na vrh Mittelspitze pa prispemo v slabi uri. Vrnemo se lahko po isti poti ali pa nadaljujemo naprej proti Südspitze.

Priporočamo: podobni izleti,
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze1 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze2 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze3 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze4 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze5 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze6 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze7 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze8 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze9 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze10 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze11 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze12 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze13 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze14 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze15 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze16 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze17 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze18 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze19 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze20 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze21 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze22 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze23 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze24 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze25 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze26 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze27 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze28 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze29 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze30 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze31 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze32 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze33 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze34 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze35 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze36 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze37 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze38 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze39 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze40 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze41 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze42 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze43 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze44 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze45 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze46 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze47 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze48 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze49 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze50 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze51 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze52 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze53 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze54 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze55 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze56 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze57 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze58 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze59 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze60 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze61 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze62 Wimbachbrücke - watzmann_mittelspitze63
Diskusija o izletu Wimbachbrücke - Watzmann Mittelspitze ()
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki