Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Kje se nahaja Kozji vrh (1628 m)?

V Sloveniji

V Avstriji

Na meji med Slovenijo in Avstrijo

Novice

15.1.2018 Snežne razmere 15.1.2018

Splošna stopnja nevarnosti - ponedeljek, 15. 1. 2018
Nevarnost je 2. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - ZMERNA.
Glavni problem: šibke plasti
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je nad nadmorsko višino okoli 1800 m ZMERNA, 2. stopnje, nižje pa MAJHNA, 1. stopnje. Predvsem so nevarna strma pobočja, zlasti mesta z napihanim snegom, kjer lahko ob večji obremenitvi sprožite plaz napihanega snega. Nevarnost je manjša v nižjih nadmorskih višinah, kjer je snega manj.

Snežne razmere
Snežna odeja se je že kar dobro sesedla, ob ohladitvi je pomrznila. Ponekod je ob koncu tedna zapadlo nekaj centimetrov snega, na Pohorju ter ponekod v vzhodnih Karavankah pa tudi do 10 cm puhca. Sneg je večinoma skorjast, v visokogorju pa mehak. Na skorji je zlasti na vzhodu nekaj novega, rahlega snega.

Predviden razvoj vremena
Danes se bo postopno razjasnilo, v sredogorju šele popoldne. Jutri bo v vzhodnem delu naših gora zmerno do pretežno oblačno, drugod pa večinoma oblačno in vrhovi bodo tudi v oblakih. Občasno bo rahlo snežilo predvsem v zahodnih in južnih delih Julijskih Alp ter v hribih severne Primorske in Notranjske. meja sneženja bo med 500 in 800 m nadmorske višine. Pihal bo močan jugozahodnik. V sredo bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, lahko tudi zagrmi. Pihal bo zmeren do močan severozahodnik. V četrtek bo precej jasno, proti koncu tedna pa pričakujemo več padavin in dokaj nizko mejo sneženja.

Tendenca snežnih razmer
Snežna odeja bo ostala razmeroma stabilna in pomrznjena. Nekoliko višje temperature bodo malo pospešile preobražanje snega.

Naslednja objava: sreda, 17. 1. 2018

Vir: ARSO


Snežne razmere 15.1.2018 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 15.1.2018 Slika spletne kamere na Vršiču. Vir: ARSO Snežne razmere 15.1.2018 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 15.1.2018 Slika spletne kamere na Kopah. Vir: http://www.vabo.si
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki