Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Kje se nahaja Kozji vrh (1628 m)?

V Sloveniji

V Avstriji

Na meji med Slovenijo in Avstrijo

Novice

24.1.2018 Snežne razmere 24.1.2018

Splošna stopnja nevarnosti - sreda, 24. 1. 2018
Nevarnost je 2. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - ZMERNA.
Glavni problem: šibke plasti
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je nad nadmorsko višino okoli 1600 m ZMERNA, 2. stopnje, nižje pa MAJHNA, 1. stopnje. Predvsem so nevarna strma pobočja, zlasti mesta z napihanim snegom, kjer lahko predvsem ob večji obremenitvi snežne odeje sprožite plaz napihanega snega. Nevarnost je manjša v nižjih nadmorskih višinah, kjer je snega manj.

Snežne razmere
Snežna odeja je večinoma kar precej stabilna in trda. Ponekod je na trdi površini nekaj centimetrov snega. Predvsem na severnih straneh je sneg ponekod še mehak. Veliko je napihanega snega, vetru izpostavljene lege so močno spihane, trde in tudi poledenele.

Predviden razvoj vremena
Suho vreme se nadaljuje. Nekoliko topleje bo predvsem danes popoldne in jutri, ko bo ledišče tudi nad najvišjimi vrhovi, v petek pa se bo nekoliko ohladilo. Oblačnost se bo začela nabirati v četrtek na južnih in zahodnih obronkih Julijskih Alp, popoldne postopno tudi v zahodnih in osrednjih Karavankah ter v Kamniško Savinjskih Alpah. Krepil se bo jugozahodni veter. V petek bo pretežno oblačno in marsikje tudi megleno, v vzhodnem delu naših gora pa bo več jasnine.

Tendenca snežnih razmer
Snežna odeja se počasi preobraža, nekoliko bo preobražanje pospešila otoplitev. Sneg se bo čez dan malce ojužil na prisojnih pobočjih sredogorja in ponoči pomrznil. Dolgoročno se bo snežna odeja še nekoliko stabilizirala. Na mestih z napihanim snegom svetujemo večjo previdnost!

Naslednja objava: petek, 26. 1. 2018

Vir: ARSO


Snežne razmere 24.1.2018 Slika spletne kamere na Voglu. Vir: http://www.bohinj.si Snežne razmere 24.1.2018 Slika spletne kamere na Kriški gori. Vir: http://www.pd-krize.si/kamera Snežne razmere 24.1.2018 Slika spletne kamere na Uršlji gori. Vir: http://www.s59ehi.net Snežne razmere 24.1.2018 Slika spletne kamere na Lisci. Vir: ARSO
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki