Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

24.12.2018 Snežne razmere 24.12.2018

Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem:
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. Malo verjetno je, da bi se lahko kakšen zamet splazil zaradi obremenitve.

Snežne razmere
Nadaljuje se suho vreme. Ob otoplitvi se je sneg predvsem v sredogorju nekoliko ojužil in sesedel, nekaj ga je nižje tudi skopnelo. Snežna odeja je večinoma skorjasta, skorja je nastala zaradi vetra in regelacije. Le v zatišnih legah visokogorja je ponekod sneg še mehak. Na vetru izpostavlenih legah je sneg močno spihan, ponekod pa tudi trd.

Predviden razvoj vremena
Danes se bo razjasnilo, zapihal bo okrepljen severnik. Ohladilo se bo. V naslednjih dneh bo suho vreme. V visokogorju bo jutri pihal zmeren, občasno tudi močan severni veter, ki bo v sredo oslabel. V sredo bo v višinah začel dotekati toplejši zrak, v območju visokega zračnega tlaka bo nastajal temperaturni obrat. Večjih sprememb nato do sobote ne bo..

Tendenca snežnih razmer
Stanje snežne odeje se ne bo kaj dosti spreminjalo. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA, 1. stopnje.

Naslednja objava: sobota, 29. 12. 2018

Vir: ARSO


Snežne razmere 24.12.2018 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 24.12.2018 Slika spletne kamere na Voglu. Vir: http://www.bohinj.si Snežne razmere 24.12.2018 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 24.12.2018 Slika spletne kamere pri Domu na Peci. Vir: http://www.pdmezica.si/spletna_kamera_peca.htm
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki