Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Prireditve Vpiši prireditev Arhiv Popravi vnos
Prireditve
 21.7.2018: Sauleck
Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v soboto 21. 7. 2018 na Sauleck 3085 m Avstrija–pot prijateljstva. Odhod v soboto zjutraj je: Preserje ob 03 uri - AP Preserje Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Peljali se bomo mimo Jesenic do predora Karavanke, Beljaka, Spitala, Mallnitza do parkirišča na planini Eggeralm (1493m). Od tu bomo odšli mimo gostišča Konradhutte (1618m) in nato mimo koče Arthur v. Schmid-Haus (2272m) proti vrhu. Od zadnje koče proti vrhu bomo prečkali par snežišč. V vršnem delu pa bo pri hoji potrebno zelo paziti zaradi nestabilnih granitnih plošč. Za pot od parkirišča do vrha bomo potrebovali 4 – 5 ur. Po krajšem počitku in slikanju na vrhu, se bomo nato podali proti našemu izhodišču. Za povratek v dolino bomo potrebovali približno štiri ure. Domov se bomo vrnili v večernih urah. Tisti, ki ne bodo želeli oditi na vrh, se bodo lahko ustavili pri kateri od navedenih koč. Cena izleta je 30,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in Mobi 041 795–006 (v večernih urah) Zadnji rok za prijave je do srede 18. 7. 2018. Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič.
 
 22.7.2018: JALOVEC
V NEDELJO, 22. JULIJA 2018, OB 4.00 URI, vas vabimo, da se nam pridružite na pohodu na Jalovec. Avtobus bo iz Celja odpeljal ob 04. uri, z ostalih postaj kot običajno. Pot bomo nadaljevali do skakalnic v Planici, kjer zapustimo avtobus in se razdelimo v dve skupini. Prva skupina bo pristopala na Jalovec po zelo zahtevni zavarovani poti. Pot nadaljuje do planinskega doma v Tamarju in se preko Kotovega sedla povzpne na vrh. Pri tem bomo premagali dobrih 1500 m višinske razlike in hodili okoli pet ur in pol. Po postanku nadaljujemo do zavetišča pod Špičko in naprej na Vršič, kjer nas bo čakal avtobus. Za sestop bomo potrebovali okoli pet ur hoje. Udeleženci potrebujejo dobro planinsko obutev, oblačila vremenu primerna in varovalni trojček (varovalni pas, samovarovalni komplet in čelado); v kolikor tega nimajo, je možna izposoja od društva. Priporočamo tudi pohodne palice. Hrana in pijača je iz nahrbtnika, v katerem naj bo tudi naglavna svetilka. Druga skupina bo poleg ogledov skakalnic v Planici in prelaza Vršič, hodila še okoli štiri do pet ur, za kar se bodo dogovorili na kraju samem. To skupino bo vodil VPZS Franjo KUNEJ. Udeleženci te skupine prav tako potrebujejo primerno planinsko obutev in oblačila vremenu primerna. Hrana in pijača je iz nahrbtnika. Stroški prevoza okvirno znašajo okoli 23 €, ki pa se glede na število udeležencev lahko spremenijo. Za informacije v zvezi s pohodom in prijave so vam na razpolago VPZS Vladko KORŽE, tel. 041 465 355, e-meil vladko.korze@gmail.com, Franjo KUNEJ, tel.št. 031 706 509, e -meil franjokunej@gmail.com in Slavko KLANJŠEK, tel. 031 654 760, e-meil slavko.klanjsek@gmail.com. Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridržuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. PRIDRUŽITE SE NAM V NAŠE ČUDOVITE JULIJCE!
 
 27.7.2018: Treking odprava na Damavand 5671 m
Termin: 27. julij – 4. avgust 2018 (9 dni) Program treking vzpona na Damavand 5671 m in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 27.7.2018: Bohinjske gore
Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane v petek, soboto in nedeljo 27., 28. in 29. julija 2018 po Bohinjskih gorah. Odhod posebnega avtobusa v petek popoldan je: Preserje AP – ob 15 uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Z Brezovice se bomo odpeljali v Bohinj in nato do Koče pri izviru Savice. Tu bomo zapustili avtobus in se podali do Koče pod Bogatinom, kjer bomo prespali. Hoje bo približno dve uri. V soboto zjutraj bomo odšli najprej na Mahavšček, z njega na Tolminski Kuk z njega na Podrto goro in nato na Vrh nad Škrbino. Z nje se bomo spustili do Koče na Planini Razor, kjer bomo prenočili. Za hojo bomo potrebovali osem do deset ur. V nedeljo zjutraj se bomo povzpeli na vrh Vogel in z njega na Rjavo skalo in nato z žičnico v dolino. Hodili bomo približno šest ur. Cena prevoza je 30 EU Prijave zbira Marko Goršič na 041 795-006 in .3631-175 (v večernih urah) Rok za prijave je do srede 25. 7. 2018
 
 29.7.2018: BISTRIŠKI VINTGAR
V NEDELJO, 29. JULIJA 2018, OB 7.00 URI PD ZZV Celje vabi v nedeljo 29.07.2018 ob 07. uri na pohod skozi Bistriški Vintgar do Sv. Treh kraljev na Pohorju. Avtobus bo iz Celja odpeljal ob 07. uri in iz Žalca ob 07.10. uri. Zapeljali se bomo do Zg. Bistrice, kjer se bo naš pohod pričel. Tokrat bomo hodili po lahki označeni poti, ki je primerna za vse udeležence, ki radi hodijo v naravo. Pot nas v začetku pelje ob potoku Bistrica, ki je na svoji poti skozi Vintgar naredila svojstveno strugo, s posebnostmi v njej, vredno ogleda. Ob strugi so žal le še ostanki številnih mlinov in žag. Zanimiv pa je tudi kamnolom iz rimskih časov. Pot pa nas vseskozi večinoma pelje po lepih pohorskih gozdovih, ki so prav tako zanimivi. Na koncu naše poti pri Sv. Treh kraljih, se bomo še malo družili in se zatem z avtobusom vrnili proti domu. Na poti bomo premagali okoli 800 m višinske razlike in porabili od štiri do pet ur zmerne hoje, odvisno od postankov. Od udeležencev pričakujemo, da so obuti v primerno planinsko obutev in oblečeni letnemu času primerno. Priporočamo pohodne palice. Hrana in pijača je iz nahrbtnika. Okvirna cena prevoza znaša 10 €, ki se lahko spremeni glede na število udeležencev. Za vse informacije v zvezi s pohodom in prijave sta vam na razpolago VPZS Vladko KORŽE, tel. 041 465 355, e-meil vladko.korze@gmail.com in Slavko KLANJŠEK, tel. 031 654 760, e-meil, slavko.klanjsek@gmail.com. Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridržuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. PRIDRUŽITE SE NAM PRI OGLEDU ŠE DELČKA NEOKRNJENE NARAVE!
 
 5.8.2018: VIŠ
V NEDELJO, 5 . AVGUSTA, 2018 OB 04.00 URI V nedeljo, 5.08.2018 ob 04. uri vabimo vse ljubitelje gora in njihovi h zanimivosti, tudi tiste z nekoliko manj kondicije, na enega izmed velikanov v zahodnih Julijskih Alpah - na VIŠ/JOF FUART. Avtobus bo z Glazije v Celju odpeljal ob 04. uri, z ostalih postajališč kot običajno. Pot bomo nadaljevali mimo Ljubljane in čez mejni prehod Rateče, skozi Trbiž v smeri Nevejskega prevala/Sella Nevea. Na Cave del Mole, na višini 1035 m, zapustimo avtobus ter se prva skupina napoti po makadamski cesti, ki se v ključih vzpenja do Viške planine (1530 m). Nadaljuje po »nemški poti« proti koči Corsi, (1874 m). Od tam pa proti vrhu po delno travnatem in delno skalnatem terenu. Višje postane pot zahtevnejša in se vzpenja ob jeklenici, kjer je potreben varovalni trojček (samovarovalni komplet s čelado). Čas vzpona: 4.30 h, zahtevna označena pot; viš.razlika: 1640 m. Druga skupina se do Viške planine napoti po isti vzpenjajoči makadamski cesti, (cca 1.00 h), do koče Corsi pa po lažji poti (1.10 h). Čas hoje: 4.00 h, lahka označena pot; viš.razlika 845 m. Možna pa je tudi varianta, da se odpravimo od Nevejskega prevala do koče Corsi po lahki označeni poti; viš.razlika 712 m; čas hoje: 4.30 ur. Vračali se bomo po lažji poti na Cave del Mole Poleg ustrezne planinske opreme, priporočamo pohodne palice in ustrezno zaščito proti soncu. Hrana in pijača za vse udeležence pohoda je iz nahrbtnika, možen pa je nakup pijače tudi na koči Corsi (kjer so cene seveda »višinske«!). Ne pozabite osebnega dokumenta ter ostalih obveznih dokumentov. Prijavnina za lastne stroške znaša 23 €. Pohod bosta vodila VPZS FRANJA FERK - 051 320 988, e-mail: franja.ferk@gmail.com in JANJA POLAVDER - 040 705 301, e-mail: janjapol@gmail.com ki sta vam na voljo za dodatne informacije in prijave. Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridržuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. PRIDRUŽITE SE NAM V DEŽELO KOZOROGOV!
 
 12.8.2018: Treking Kirgizija 2018 - skupina 2
Termin: 12.-26. avgust 2018 (15 dni) Program trekinga po Kirgiziji in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 17.9.2018: MLJET
PD ZZV CELJE in TA RELAX vas vabita od 17.9 do 23.9. 2018 na otok Mljet. Otok Mljet je eden izmed najlepših in neokrnjenih otokov na Jadranu. Precejšen del otoka je naseljen s 70% gozdovi alpskega bora, črnike ter vedno zeleno makijo. Da je otok tako zelen, so zakrivili benediktinci, ki so ga pogozdili. Na njem so polja, vinogradi s šarmantnimi vasicami. Na severozahodu je potopljena dolina, v kateri leži malo jezero s površino 24 hektarov in veliko jezero s površino 145 hektarov. Na njem se nahaja tudi Mljetska planinska obilaznica z najvišjim vrhom Veliki Sutilija, 388 m. Ogledali in prehodili bomo krožno pot Pomena - Govedari, naredili sprehod okoli malega in velikega jezera, ki sta neuradno simbola narodnega parka in s čolnom obiskali otok Sv. Marije, na katerem je benediktinski samostan, vasico Ploče z ostanki rimske palače, katera je tretja največja znamenitost na hrvaški obali (prednjačita le Split in Pula). Na južni obali otoka blizu vasice Babina Polja se nahaja Odisejeva špilja. Po legendi je v tej jami živela nimfa Kalipso, ki je s svojim čudovitim petjem privabljala mornarje. Tudi Odisej je tu preživel 7 let, nato pa so ga bogovi vrnili njegovi ženi Penelopi na otok Itako. Povzpeli se bomo tudi na Montokuc, 253 m, s katerega je čudovit razgled. Pomemben bo opomnik, ki ga boste prejeli pred odhodom, na katerem bo ura odhoda in vse ostalo, kar bo sodilo na planinske pohode in raziskovanje otoka. Dnevno boste obveščeni o naših aktivnostih z obvestilom, ki bo na oglasni deski v avli hotela. Prijave in informacije sprejema na telefonsko številko 031 706 509 Franjo čim prej, oz. do zasedbe avtobusa! CENA IZLETA: 379 € na osebo, ki jo plačate po položnici, katero vam pošlje TA Relax in zajema: prevoz z avtobusom turistične kategorije z vključenimi taksami in cestnino, trajektni prevoz, 6 x polpenzion v hoteli Odisej*** z nočitvijo v dvoposteljnih sobah, vodenje, stroške priprave ter organizacije izleta. Doplačila : TT 1,20 € na noč, vstop v nacionalni park Mljet 15 € po osebi, odpovedni riziko 5% (glej www.relax.si/vsebina/15 splošni pogoji), enoposteljna soba 30 € na noč. Po prijavi plačate akontacijo (prvi obrok) po prejeti položnici ! TA Relax pa vam nudi možnost plačila po položnicah na 7 obrokov, brez obresti.
 
 29.9.2018: Treking Ibiza
Termin: 29.9. – 6.10.2018 (8 dni) Program trekinga po Ibizi in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave! 799€
 
 6.10.2018: SAMARSKE STENE
PD ZAGREB Matica nas vabi na 17. Pohod po Goranskom planinskom putu. Zagrebški planinci so pripravili dve trasi pohoda in sicer: Težja pot: Vrbovska poljana – Samarske stijene – Plana, čas hoje: štiri do pet ur . Lažja krajša pot: Begova staza – Samarske stijene – Ratkovo sklonište-Planja, čas hoje: dve do tri ure . Zberemo se na že znanih AP, ob 6.00 na Glaziji in ob 6.10 na AP v Žalcu in se odpeljemo do mejnega prehoda Brod na Kolpi ( prosim prinesite s seboj veljavni osebni dokument!), in naprej do Delnic. Nato po županski cesti v smeri Sunger, Mrkopalj, Begovo Razdovje do Vrbovske poljane. Tukaj se začne naš pohod proti Laniki,Begovi stazi, Tomovi kolibi in na vrh Samarskih sten. Po krajšem počitku in lepem razgledu pot nadaljujemo do Ratkovega skloništa, od tu pa sledi spust do planinskega doma Bijele stene, kamor bomo prispeli okrog 15.00 ure. Tukaj imamo odmor s čajem in grahom, ki ga skuhajo na specifičen način, ki je znan za ta kraj. Samarske stijene so na višini 1302 m, posamezne stene pa štrlijo nad zeleno gozdno zaveso. Obiskovalca spominjajo na orjaške orgle. Z vrha imamo lep razgled v smeri Bijelih sten, Bjelolasice in južni skupini Samarskih stijena. Pohod bosta vodila PLV ZZV Celje Vlado Korže in Slavko Klanjšek in je po opisu primeren za vse starostne skupine. Vse informacije in prijave zbirata na telefonski številki 041 465 355 Vlado e- pošta vladko.korze@gmail.cim in 031 654 760 - Slavko e- pošta slavko.klanjsek@gmail.com. Prijava za lastne stroške znaša 23 €. PRIDRUŽITE SE NAM PO DELU PLANINSKE POTI GORSKEGA KOTARJA!
 
 13.10.2018: Treking Lanzarote 2018
Termin: 13.-20. oktober 2018 (8 dni) - Program trekinga po Lanzarotah in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 20.10.2018: POHODNIŠKI PODALJŠEK POLETJA NA MEDITERANU
ATIVNA KRETA – POHODNIŠKI PODALJŠEK POLETJA NA MEDITERANU 20.10. – 27.10.2018 1. Slovenija – bližnje letališče – Chania Po večernem pristanku na grških tleh, bomo pričeli pisati novo odisejado na Kreti. Ne bomo cel teden iskali Minotavra v zapletenem labirintu. Raje bomo preživeli na lovu za naravnimi lepotami in turkiznimi barvami morja, okušali grške kulinarične dobrote, se nastavljali sončku ter dan za dnem kaj novega ušpičili. Za začetek se bomo najprej spočili od poti. 2. Chania – Balos – Paleochora Marsikdo vam bo povedal, da je Chania s svojim starim mestnim jedrom najlepše mesto na Kreti. Le kdo nima rad prijetnega vzdušja med ozkimi uličicami, očarljivih majhnih trgovinic ter pisane ponudbe tavern ob starem pristanišču. Po dopoldanskem raziskovanju Chanie se bomo odpravili na Balos, plažo, ki krasi številne razglednice iz Krete. Dan bomo zaključili v prikupni Paleochori. 3. Paleochora – Azogyres – soteska Anidri – Paleochora (*4 ure hoje) Južna Kreta je samosvoja, divja, gorata, gostoljubna ter polna presenečenj. Takšna je tudi gorska vasica Azogyres. Na prvi pogled zaspana vas, kjer se nič ne dogaja, vendar le za kratek preblisk. Domačini so polni nenavadnih zgodb, ki še vedno burijo duhove. Nekoč zatočišče hipijev, je danes izhodišče za pohodniško raziskovanje. Tudi mi se bomo podali iz Azogyresa po kanjonu Anidri, vse dokler ne bomo slišali šuma morja. 4. Paleochora – soteska Irini – Soughija – Paleochora (* 3 ure hoje) Kreta je dom tisoče kanjonom in sotesk. Irini je soteska s svojim šarmom in lepoto. Narava je tukaj pokazala sposobnost svojih kreacij. Prikupna pot je speljana po senčnih kotičkih. Trud hoje bo ponovno poplačan s skokom v morje. 5. Prost dan Dan si boste lahko kreirali po svoje. Morda le preprost počitek na plaži s knjigo pred očmi ali posedanje na glavnem trgu s frapejem v roki. Možnost je tudi najema kolesa ali skuterja. Ljubitelji plaž se boste lahko alternativno odpravili do nekoliko bolj obljudene in priljubljene plaže Elafonisi. 6. Paleochora – Omalos – soteska Samaria - Agia Roumeli – Loutro (*6 ur hoje) Zapustili bomo civilizacijo ter se podali v kraje, ki jih človeška noga lahko doseže samo peš ali z ladjo. Prehodili bomo eno najbolj poznanih sotesk na Kreti – Samaria. Ne samo da je najbolj poznana, je tudi ena najdaljših sotesk v Evropi. Zasluženo se bomo osvežili v vasi Agia Roumeli, kjer bosta ledena kava ali pivo pasala kot že dolgo ne. V popoldanskih urah se bomo vkrcali na trajekt in zapluli do Loutra. Tukaj boste na svoj račun prišli romantiki in ljubitelji tini mini krajev. 7. Loutro – Hora Sfakion (*3 uri hoje) Naša zadnja etapa bo kratka in sladka. Zjutraj še nekaj nastavljanja na sončku in potem lahek skok do Hore Sfakion. Pot bomo ponovno začinili s plažami na poti. Dva dni bomo priča najbolj divjemu, odmaknjenemu in epičnemu delu na Kreti, kjer masovni turizem nima vstopnice. 8. Hora Sfakion - Chania – bližnje letališče – Slovenija Spakirali bomo mozaik spominov na grški teden, se še zadnjič pomastili z grškim zajtrkom in si obljubili, da pridemo kdaj še nazaj. CENA: 980 € Cena vključuje: Povratna letalska vozovnica iz bližnjega letališča (Benetke, Zagreb, Graz...) - Chania 7× nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in 2* v dvoposteljni sobi 1× večerja vsi ladijski (Agia Roumeli - Loutro) in cestni transferji po programu vstopnine po programu organizacijo turistično vodenje-vodnik z GZS licenco osnovno zavarovanje potnikov organizacijo spoznavno pohodniškega srečanja v Sloveniji Cena ne vključuje: povratnega transferja iz Ljubljane do Benetk oz. Graza cca. 50 € ali Zagreba cca. 35€ zdravstvenega zavarovanja za tujino rizika odpovedi doplačilo za enoposteljno sobo: 130 € Kontakt: Barbara Kuhar bar.kuhar@gmail.com 031/483-580
 
 3.11.2018: Treking Tenerife in vzpon na Pico del Teide 3718 m
Termin: 3.- 10. november 2018 (8 dni) Program trekinga po Tenerifu in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 19.1.2019: Treking Kilimanjaro 5896 m
Termin: 19.-27. januarja 2019 (11 dni) Program treking odprave na Kilimanjaro in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave - skoraj potrjen odhod s slovenskim vodnikom!
 
 15.2.2019: Treking Gran Canaria 2019
Termin: februar 2019 (8 dni - zimske počitnice) Program treking potovanja na Gran Canario in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si - Zbiramo informativne prijave
 
 15.3.2019: Treking Malorka 2019
Termin: marec 2019 (8 dni) Program treking potovanja na Malorko in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si - Zbiramo informativne prijave
 
 10.5.2019: Treking Madagaskar 2019
Termin: maj 2019 (17 dni) Program treking potovanja na Madagasjar in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si - Zbiramo informativne prijave
 
 25.6.2019: Treking Turčija 2019
Termin: konec junija/začetek julija 2019. Program treking potovanja po Turčiji in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si - Zbiramo informativne prijave
 
 22.12.2019: Odprava Aconcagua 6962 m
Termin: december 2019-januar 2020. Program odprave na Aconcaguo in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si - Zbiramo informativne prijave
 
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki