Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Dobrač
26.1.2008 - Tadej
Danes sem se čez Korensko sedlo zapeljal do Beljaka in nato po obvoznici proti Spittalu do naselja Judendorf, kjer so oznake za Beljaško alpsko cesto (Villacher Alpenstrasse). Cesta je kopna vse do izhodišča na višini 1732m, kjer je tudi urejeno veliko parkirišče.
Pot sem nadaljeval po zasneženi gorski cesti proti vrhu Dobrača. Cesta je do koče (Ludwig Walter Hutte) zratrakirana tako, da je pot lepo prehodna in primerna za družine z otroki.
Na vrhu pa čudovit razgled od Kamniško Savinjskih Alp, Karavank, Julijskih, Karnijskih in Ziljskih Alp do Visokih tur.
LP Tadej
Dobrač Pot na Dobrač.1 Dobrač Zimska idila na Dobraču.2 Dobrač Zimska idila na Dobraču.3 Dobrač Pogled na Dobrač, na katerem stoji 160m visok televizijski stolp.4 Dobrač Planinska koča malo pod vrhom (Ludwig Walter Hutte).5 Dobrač Cerkev na vrhu.6 Dobrač Pogled na vrh Dobrača.7 Dobrač Križ na vrhu.8 Dobrač Slovenska cerkev na Dobraču, zadaj levo Julijske Alpe, desno Karnijske Alpe in spodaj Spodnja Ziljska dolina.9
Gost     
26.1.2008
Je potrebno kaj plačati cestnino? Lp!
Tadej     
27.1.2008
Včeraj je niso pobirali. Kadar jo pobirajo pa je cena 13€.
Gost     
27.1.2008
Koliko časa pa si porabil od parkirišča do vrha?
Tadej     
27.1.2008
Približno 1h 15min zmerne hoje.
Planinček     
19.2.2008
V nedeljo sem bil gor. Cesta kopna do parkirišča, pot do vrha pa staptana. Na vrhu sem se počutil kot doma, saj je bilo veliko Slovencev. Srečno
klavdipo     
1.2.2010
Ali je koča Ludwig Walter Hütte to zimo odprta?
2061alessio     
14.12.2010
koco so poleti celo podrli in sedaj novo zgradili z novo tehnologijo, bil sem gor konec novembra v pravi snežni nevihti(vidlivost max. 10 metrov), nameravajo odpreti pred koncu decembra, vsaj bom povedal kadar me bojo sporocili novice.
turbo     
14.12.2010
V zadnji reviji OEAV je bil objavljen razpis za oskrbnika/oskrbnico za to kočo. Tako da dvomim, da bo to zimo kaj. Je pa bil pogoj v razpisu, da bo morala biti koča odprta pozimi.
2061alessio     
30.12.2010
zdravo, pred božicam so otvorili novozgrajeno koco Ludwig Walter Haus, poglejte na http://www.alpenverein.at/villach/home www.alpenverein.at/villach/home.....
viharnik     
30.12.2010
Hvala Alesio,na temle linku bo lažje najti kočo http://www.alpenverein.at/huettenHome/DE/Home/index.php?huetteNr=0146
turbo     
30.12.2010
Koča je odprta od 21.decembra dalje non stop. Ne imenuje se več po starem, ampak je sedaj Dobratsch hutte. Koča je zelo moderna, ponudba super, župca in čaj sta stala okoli 8€. Streže tudi ena blond pupa, ki je rekla: a vi ste Slovenci, onda možemo po naše ?!
atoamac     
24.1.2011
Včeraj sem bil gor. Avstrijci so imeli obletnico podora/potresa, skoraj praznik in je bilo ljudi kot na Šmarni gori. Snega cca pol metra. Asfaltna cesta kopna do zadnjega parkirišča, pot do vrha pa steptana. Primerno za sprehajalce, turne smučarje in krpljarje, le vršni greben za nemško cerkvijo malo leden. Nova koča pod njo odprta in polna. Trasa leta 2003 opuščenega smučišča do je bila zratrakirana, prejšnji teden pa je dobila nekaj cm pršiča na podlago. Smučali do parkirišča v dolini. Razgledi fenomenalni, aparat pa mrk pogled doma.
ladko     
31.1.2011
A kdo ve kje se nahaja žig za Dobrač?
heinz     
8.2.2011
Danes je bilo na tem -daleč naokoli najlažje dostopnem 2-tisočaku prav lepo. Stolp je prav atraktiven.
Drugače pa - meka za turno smuko..
Koča oz njen moderen videz pa bolj spominja na kako železniško postajo, kot na planinsko kočo.
Villacher Alpenstrasse v tem času zares ni plačljiva (hvalabogu). Je pa urejena..
Sicer pa ima Dobrač status "gore" - bolj zaradi nadmorske višine, kot zaradi česar drugega. Dejansko gre za turistično destinacijo,....ki je- zanimiva, posebna zaradi urejenosti, ok, itd...
Razgledi so zelo všečni!
Smučarjev in pohodnikov v vsej mogoči obutvi - na pretek.
Dan je bil -lep. Na Dobrač: verjetno še kdaj..
Lp!
Dobrač1 Dobrač2 Dobrač pred ciljem3 Dobrač čudna koča4 Dobrač Alpske korale5 Dobrač fosili -polži ali nekaj takega..6
rs756     
26.4.2011
V soboto 23.4.2011 -krožna tura na Dobrač.
Relacija Korensko sedlo-Podklošter(Arnoldstein)-Čajna(Notsch)- Čače(Saak).Prečkamo železniško progo in reko Ziljo.Skozi vas Čače in na koncu vasi zavijemo levo na asfaltno cesto, namenjeni tudi kolesarjem in poteka ob reki Zilji.(reka na naši desni).Po 2,5km vožnje naravnost, parkiramo na makedamski cesti omejeni z zapornico na levi strani tik ob asfaltni cesti. Po makedamu navzgor 1km, nato nas rdeča puščica na drevesu, večji možic in rdeče bela rdeča markacija usmerita v desno. Dobro markirana, čudovito speljana, gozdna, nenevarna, razgledna pot nas pripelje na vršni greben Dobrača.Na grebenu le še sprehod med nizkimi borovci do vrha.Od vozila do vrha 4 ure.
Povratek klasično po makedamski cesti do večjega parkirišča.Le tu pa po cesti -občasno ovinke skrajšamo z prečenjem po gozdu do znamenitosti parka ALPENGARDEN.
Park je na naši desni strani ob glavni cesti v dolžini 1km.Poteka nad prepadnim Rdečim robom, dobro zavarovan z ograjo z obeh strani vreden ogleda. Na koncu parka
tik ob glavni cesti nas smerokaz-markacija-Arnoldstein usmeri v desno.Dobro vidna odlično markirana gozdna pot nas varno vodi do brunarice-gostišča tik ob asfaltni kolesarski cesti v dolini.Tik za gostiščem zavijemo desno in po asfaltni cesti ob reki Zilji(je na naši levi strani) po 2,5km pridemo do vozila in pričetka naše poti. Krog je sklenjen.Od vrha do vozila
hodimo 3 ure.
Dobrač Parkirišče ob zapornici1 Dobrač Začetek poti2 Dobrač Pogled nazaj3 Dobrač Počitek in razgled4 Dobrač Po melišču5 Dobrač Ob poti6 Dobrač  Pot po gozdu7 Dobrač Družina8 Dobrač Stražar9 Dobrač Pogled10 Dobrač Proti vrhu grebena11 Dobrač Izstop na greben12 Dobrač Proti vrhu13 Dobrač Pogled nazaj14 Dobrač Hotel15 Dobrač Še malo16 Dobrač Vrh17 Dobrač Brez komentarja18 Dobrač Pogled nazaj19 Dobrač Pogled nazaj20 Dobrač Igra narave21 Dobrač Po cesti22 Dobrač Pričetek parka23 Dobrač Na robu24 Dobrač Pot25 Dobrač Navzdol26 Dobrač Kolesarska pot27
nevi     
26.4.2011
A so se komentarji ob slikah malo zamakniki?
2061alessio     
27.4.2011
jaz sem to "lovsko pot" naredil 3krat zadnjih let zmeraj v toploti (juli ali avgust, 15 avgusta imajo veselico-praznujejo sv.Marijo- maša, pevski zbor in potem veselica na travnatemu okolju blizu koce) od zapornice do koce in priporocam vsakemu ( a kdo bi se izmislil da bi med skalami-ce gledaš iz Arnoldstein- potekala ena ne navarna trasa do vrha; rs756 lepe slike in cestitam za krožno turo); letos bom pa vodil turo sekcjie CAI -ASCA -FJK konec septembra in bomo naredili transversalo:zapornica-vrh- Bad Bleiberg in potem ... zadnja etapa kakor v sliki "rs756 "št.18.
rs756     
28.4.2011
alessio!iščem in iščem podrobnejši načrt markiranih poti ali lovskih potk in dostopov do njih za celoten masiv Dobrača.Krožne variante ali gor-dol. Ne vem kje naj še gledam in iščem.Če mi lahko pomagaš res hvala.Je možno, da obstajajo gps sledi.
Štef
atoamac     
28.4.2011
Morda to kaj pomaga
http://www.austrianmap.at/amap/index.php?SKN=1&XPX=637&YPX=492
samoa     
28.4.2011
V vodniku od založbe Sidarta Najlepši turni smuki avstrijske Koroške je tudi opis Dobrača, sploh pa je super dodatek potovalni zemljevid, ki ima tehnične opise tur.
Stran: 1 2 3 4 5       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki