Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Rodica-Črna prst
lencka     
17.8.2012
Koliko časa si porabil za prehojeno pot, saj jo načrtujem za začetek septembra
stankoju     
17.8.2012
@lencka mi smo potrebovali za to pot dobrih 8 ur z postanki.Štartali smo ob 6:45 v Bohinjski Bistrici pa smo bili točno ob 15:00.
SuzanaM     
15.7.2013
Včeraj na Rodici in Črni prsti z Orlovih glav. Do izhodišča sem se udobno pripeljala z gondolsko zičnico Vogel in naprej sedežnico Orlove glave. Tako je ostalo več moči za prečenje vrhov in spust v Bohinjsko Bistrico mimo Orožnove koče. Pot zna biti v žgoči vročini kljub udobju žičnice kar naporna, vendar je bila temperatura včeraj za hojo ravno pravšnja.
Pot od Rodice do Črne prsti je bila kljub povprečnim razgledom zelo slikovita, na nekaj izpostavljenih mestih pa je terjala kar nekaj previdnosti, tako da korak ni bil vedno najbolj lahkoten. Spust v dolino zaradi večinoma spolzkega terena pa bolj ali manj mučen.
Rodica-Črna prst nad jezerom se je zjutrja megla že dvigala, Triglav se je še videl, čeprav so se meglice kmalu zgostile v oblake1 Rodica-Črna prst na izhodišču nove oznake2 Rodica-Črna prst vedno osupljiv razgled na verigo vrhov od Vogla do Konjskega vrha3 Rodica-Črna prst pogled nazaj na pot, ki se vije pod  Šijo, za Šijo pa Vogel4 Rodica-Črna prst skromne planike komaj odganjajo5 Rodica-Črna prst pogled z vrha Rodice na prehojeno pot čez Lepo Suho in vse do sedla pod Šijo6 Rodica-Črna prst nadaljevanje poti čez Suho Rodico in naprej med Raskovcem in Matajurskim vrhom7 Rodica-Črna prst ista veduta pred mesecem dni ob boljši svetlobi8 Rodica-Črna prst pogled na stezico, ki se vije tik pod grebenom Suhe Rodice9 Rodica-Črna prst10 Rodica-Črna prst11 Rodica-Črna prst12 Rodica-Črna prst pot zavije na bolj prijazno Bohinjsko stran13 Rodica-Črna prst manj strma pobočja na Bohinjski strani (pogled nazaj)14 Rodica-Črna prst še en pogled nazaj proti Rodici z Bohinjske strani15 Rodica-Črna prst cvetoče strmine nad Baško grapo16 Rodica-Črna prst pogled nazaj na Suho Rodico in Rodico z graparske strani17 Rodica-Črna prst ovinek pod Matajurskim vrhom s 0,5 m markacijo18 Rodica-Črna prst prvi pogled na Črno prst s travnatih pobočij Poljanskega vrha19 Rodica-Črna prst pod nami planina Poljana, Bohinjsko jezero in nad njim Triglav20 Rodica-Črna prst na istem mestu brez oblakov (8.9.2012)21 Rodica-Črna prst cilj zgleda varljivo blizu, pa je do Črne prsti še najbolj utrudljiv del poti22 Rodica-Črna prst pogled nazaj čez travnati Poljanski vrh na Matajurski vrh, vmes Raskovec23 Rodica-Črna prst še zadnji trenutki romantike24 Rodica-Črna prst25 Rodica-Črna prst26 Rodica-Črna prst27 Rodica-Črna prst spust proti Vratom28 Rodica-Črna prst bolj kot je strmo, bolj  je cvetoče29 Rodica-Črna prst30 Rodica-Črna prst še najtežji del poti: strmo navzdol in nato manj težko strmo navzgor31 Rodica-Črna prst32 Rodica-Črna prst od prejšnje oznake na skali do tega razpotja je več kot 5 minut, do vrha pa manj kot 1533 Rodica-Črna prst pogled nazaj34 Rodica-Črna prst tik pod vrhom Črne prsti vse cveti35 Rodica-Črna prst36 Rodica-Črna prst najvišji je le pogledal iz oblakov37 Rodica-Črna prst38 Rodica-Črna prst nadaljevanje poti mimo Orožnove koče do železniške postaje v Bohinjski Bistrici39 Rodica-Črna prst40 Rodica-Črna prst vsi odtenki rožnate41 Rodica-Črna prst42 Rodica-Črna prst43 Rodica-Črna prst44 Rodica-Črna prst zaraščeno in spolzko45 Rodica-Črna prst46 Rodica-Črna prst še en pogled nazaj47 Rodica-Črna prst še nekaj panoramskih 48 Rodica-Črna prst49 Rodica-Črna prst50
phobos     
17.7.2013
Danes na Črni prsti in Rodici. Štart ob 5.00 pri domu dr. Mencingerja. Do Črne prsti 1 uro in pol, do Rodice pa še 2 urci. Za nazaj je šlo pa mal hitrejš nasmeh
Razgledi so bili kljub meglicam solidni, se je pa ob 12 že kar precej segrelo. Je pa grebenska pot zelo razgledna in v suhem ni preveč tehnično zahtevna.
Rodica-Črna prst1 Rodica-Črna prst2 Rodica-Črna prst Črna prst3 Rodica-Črna prst4 Rodica-Črna prst Orožnova koča s Črne prsti5 Rodica-Črna prst6 Rodica-Črna prst7 Rodica-Črna prst Planike v jutranji rosi8 Rodica-Črna prst9 Rodica-Črna prst Ski hotel Vogel10 Rodica-Črna prst Triglav11 Rodica-Črna prst12 Rodica-Črna prst Z vrha Rodice proti Črni prsti13 Rodica-Črna prst14 Rodica-Črna prst Ni glih kozorog, je pa njegova žlahta :)15 Rodica-Črna prst16 Rodica-Črna prst17 Rodica-Črna prst18 Rodica-Črna prst19 Rodica-Črna prst20 Rodica-Črna prst21 Rodica-Črna prst22 Rodica-Črna prst Bohinjsko jezero23
frenk45     
17.7.2013
SuzanaM Zanima me koliko časa si potrebovala za to pot ki zgleda zelo lepo
luky68     
17.7.2013
Vogel - ČP cca 5h, spust do doline še cca 1.45- 2h, plus postanki nasmeh
SuzanaM     
18.7.2013
Do Rodice 2 uri, Rodica-Črna prst 3 ure z enim daljšim postankom in čakanjem na sonce za fotografiranje. Od Črne prsti do centra Bohinjske Bistrice pa še dobri 2,5 uri z le nekaj minutnimi postanki za razbremenitev kolen.
Za dol je bilo zelo spolzko in čeprav gre navzdol, je to zame vedno najnapornejši del poti, za katerega še nikoli nisem rabila manj kot 2,5 ure.
Skupaj je tako okoli 8 ur hoje, s postanki 9. V hudi vročini pa se pot hitro podaljša še za kakšno uro.

Sicer pa je čas hoje v hribih zelo relativna stvar.
Vsak ima svojega, jaz sem bolj pri ta počasnih.
SuzanaM     
19.8.2013
Po mesecu dni, v petek 16.8.2013, sem prehodila pot še v obratni smeri. Pričela sem ob 6.50 v Podbrdu, končala pa ob 16.35 v Ribčevem Lazu. Za namakanje v Bohinjskem jezeru je zmanjkalo časa, ker sem morala ujeti avtobus in nato vlak. Kaj pretirano počitka na poti pa tudi ni bilo.

Pot od vasi Trtnik do Kalarskega sedla krasijo številni novi orjaški možici. Steza od Črne prsti do Rodice terja tudi v obratni smeri veliko previdnosti. Predvsem na začetku, ko se spušča proti sedlu Vrata, in na koncu poti, med Suho Rodico in Rodico.
Krasen dan, super razgledi in zaradi pihljanja vetra ravno prav toplo za prijetno hojo. Ni pa šlo brez turistov v sandalih, ki sem jih srečala med Rodico in Raskovcem.
Rodica-Črna prst alpska možina, redka cvetica, na poti iz Podbrda1 Rodica-Črna prst2 Rodica-Črna prst na vrhu zelo mirno3 Rodica-Črna prst4 Rodica-Črna prst5 Rodica-Črna prst6 Rodica-Črna prst bolj prometno je bilo v zraku7 Rodica-Črna prst8 Rodica-Črna prst9 Rodica-Črna prst meni najbolj zoprn del poti, spust do sedla Vrata10 Rodica-Črna prst pogled nazaj proti Črni prsti11 Rodica-Črna prst nadaljevanje poti po zelenih tratah pod Konjskim in Poljanskim vrhom in naprej pod kamnitim Matajurskim vrhom12 Rodica-Črna prst nad planino Poljana13 Rodica-Črna prst14 Rodica-Črna prst nadaljevanje poti proti Rodici, zadnjemu od vrhov pred mano15 Rodica-Črna prst še prej pa počitek pod Raskovcem16 Rodica-Črna prst trate planik17 Rodica-Črna prst18 Rodica-Črna prst pogled nazaj proti Malemu Raskovcu in Raskovcu19 Rodica-Črna prst pot se previje nad Baško grapo20 Rodica-Črna prst pogled navzdol na vasi Rut in Grant21 Rodica-Črna prst22 Rodica-Črna prst23 Rodica-Črna prst v ozadju Kobilja glava24 Rodica-Črna prst še po grebenu do vrha Rodice25 Rodica-Črna prst26 Rodica-Črna prst27 Rodica-Črna prst tik pod vrhom pogled nazaj, v daljavi se vidi vrh Črne prsti (na desnem delu slike, med Raskovcem in Matajurskim vrhom) 28 Rodica-Črna prst še približano: za Črno prstjo vrhovi nad Soriško planino29 Rodica-Črna prst30 Rodica-Črna prst31 Rodica-Črna prst še en pogled nazaj na prehojeno pot32 Rodica-Črna prst pogled na pot čez Lepo Suho, v ozadju Šija, Vogel in ostale Spodnje Bohinjske gore, za njimi na levi pa Krnsko pogorje33 Rodica-Črna prst približano34 Rodica-Črna prst spust proti Mali Rodici35 Rodica-Črna prst vrh Male Rodice36 Rodica-Črna prst pogled nazaj proti Rodici37 Rodica-Črna prst pogled z grebena Male Rodice na pot proti planini Suha38 Rodica-Črna prst skrite pod skalo39 Rodica-Črna prst namesto po kamnitem grebenu raje po mehki travi in naprej po grabnu med Lepo Suho in Malo Rodico40 Rodica-Črna prst v grabnu še cvetijo rožice, ki jih drugje na poti ni bilo več videti41 Rodica-Črna prst42 Rodica-Črna prst43 Rodica-Črna prst44 Rodica-Črna prst45 Rodica-Črna prst pod Malo Rodico46 Rodica-Črna prst47 Rodica-Črna prst pogled nazaj proti Mali Rodici48 Rodica-Črna prst možic nad planino Suha, kjer se odcepi neoznačena pot na Rodico (pod Malo Rodico)49 Rodica-Črna prst na planini Suha50 Rodica-Črna prst naravnost do jezera, a ni časa za osvežitev51 Rodica-Črna prst kot oni tudi sama pogledujem proti vrhovom, s katerih sem se spustila52 Rodica-Črna prst53
Becar     
16.7.2014
Ski hotel-Rodica-Črna prst-Bohinjska Bistrica. Od Šije proti Rodici je pot na dveh krajših odsekih popolnoma zaraščena. Nadaljnje prečenje proti Črni prsti zaradi travnatih strmin proti južni strani resnično zahteva koncentracijo kot je bilo na tej strani že večkrat omenjeno, žal se je na poti zgodilo tudi že več nesreč. Jeklenice so skromno odmerjene. Sicer pa je pot zelo lepa, pravi botanični zaklad, najbolj me je presenetila količina planik, ki se že skoraj primerja z narcisami na Golici mežikanje Splača se opazovati naravo, uživati na 100% in pozabiti na čas. Zagotovo se še vrnemo nasmeh
Rodica-Črna prst1 Rodica-Črna prst2
velkavrh     
17.7.2014
Kako zgleda pot od Šije proti Rodici ne vem, ker sem šel predlani na prečenje od planine Suhe na Rodico in naprej.Od Rodice do Črne prsti pa se mi pot ni zdela preveč zahtevna. Lani pa sem naredil prečenje od Šije , prek Vogla na Spodnjo Komno, tako , da sem ravno del , ki ga omenja Becar kot zahteven izpustil.
janez.novak     
17.7.2014
Becar - ali je tam, kjer praviš da je zaraščeno pot vidna?
Matej_K.     
17.7.2014
Brez problema, na tistih par metrih te le ruševje malo počoha po nogah.
Becar     
17.7.2014
Janez, pot se sicer mestoma popolnoma skrije pod ruševjem, vendar gre za mogoče 20 m dolge odseke. V dobrem vremenu se vidi nadaljevanje poti za omenjenimi odseki, tako da prehod ni problematičen. V gosti megli bi pa verjetno kar malo iskal smer. Zadeve nisem omenil zaradi neprehodnosti, ampak bolj kot zanimivost, ker se mi je prvič zgodilo, da bi bila neka označena pot tako zaraščena. Lp
janez.novak     
17.7.2014
Hvala za pojasnilo Becar
Becar     
17.7.2014
Branko, vem da zahajaš tudi čez Grdi graben na Dolce... Mene je pot zelo spominjala na Grdi graben. Ni nekih hudih plezarij, gre pa za ozko potko nad zelo strmimi pobočji, mestoma nekaj gladkih plošč. Pot je na hribih označena kot delno zahtevna, bi se z oceno strinjal. Za kakšen družinski izlet z otroki pa bi raje izbral kaj drugega mežikanje
SuzanaM     
24.7.2014
Zapoznela objava sobotnega (19.7.14) pohoda Orlove glave - Rodica - Črna prst - Podbrdo.

Na smučišču Vogel sem malo oklevala, ali naj se podam proti Voglu ali Rodici. V pričakovanju cvetočih trat sem se odpravila proti Rodici in bila od začetka kar malo razočarana, saj do Rodice ni bilo tako dehteče, kot sem pričakovala. Namesto pisanih rožic žalostno blejajoče ovčice in trume pohodnikov. Pravo vzdušje sem ujela šele okoli Matajurskega vrha, ko se je promet zredčil in so me razkošno cvetoča pobočja zvabila na razgledni vrh. Splačalo se je povzpeti in kljub oblakom zaobjeti celotno pot od Rodice do Črne prsti. Nadaljeval sem čez mehko oblazinjeni Poljanski vrh in se na sedlu s Konjskim vrhom priključila na planinsko pot.
Pot od Rodice do Črne prsti je bila na nekaj kritičnih mestih še v slabšem stanju kot lani. Najbolj mučen pa je bil spust do sedla Vrata: noge utrujene, teren pa vedno bolj zahteven. S Črne prsti sem se tokrat spustila v Podbrdo in nadaljevala domov z vlakom. Gleženj je zdržal, koleni pa sta kmalu razpadli.

Ruševje, ki ga opisuje Becar, pa je najverjetneje na grebenu, ki se spušča z Zad. Suhe proti sedlu Čez Suho. Veliko pohodnikov prezre označeno planinsko pot, ki se spusti pod ruševje, in nadaljuje s hojo po z ruševjem poraslem grebenu. Tudi sama sem prvič šla v tej smeri, saj se označena pot zlahka spregleda. Sicer pa je ruševje precej nizko, tako da prehod ni preveč otežen. Veliko huje je bilo lani in predlani v smeri Komne ali še huje, do planine Govnjač. Tam sem se v ruševju kar potopila in se komaj prebila skozenj.
Rodica-Črna prst jutro v Bohinjski Bistrici1 Rodica-Črna prst meglice nad Bohinjskim jezerom so se že dvigale2 Rodica-Črna prst kljub napovedani jasnini so se že zjutraj nad Triglavom nabirali oblaki (razgledišče Rjava skala)3 Rodica-Črna prst izhodišče na vrhu sedežnice Orlove glave4 Rodica-Črna prst prihodnjič pa v tej smeri (Vogel-Konjsko sedlo)  5 Rodica-Črna prst na sedlu Čez Suho6 Rodica-Črna prst pogled proti Voglu in Šiji7 Rodica-Črna prst pogled nazaj (desno pot skozi in okoli ruševja z Zad. Suhe)8 Rodica-Črna prst pot z Zad. Suhe proti sedlu Čez Suho (označena pot se spušča, večina pa jih gre kar naravnost po grebenu po poti skozi ruševje)9 Rodica-Črna prst pot, ki obide ruševje, so še malo razširile krave10 Rodica-Črna prst ena redkih cvetočih blazinic na poti do Rodice11 Rodica-Črna prst pogled nazaj z Lepe Suhe 12 Rodica-Črna prst z vrha Rodice proti Triglavu v oblakih in Boh. jezeru v dolini13 Rodica-Črna prst pogled nazaj na prehojeno pot in vse do Krna v oblakih14 Rodica-Črna prst z Rodice proti Suhi Rodici15 Rodica-Črna prst16 Rodica-Črna prst pogled nazaj17 Rodica-Črna prst še en pogled nazaj na Kobiljo glavo 18 Rodica-Črna prst pogled navzdol na vasico Grant19 Rodica-Črna prst strmo in ozko20 Rodica-Črna prst21 Rodica-Črna prst Triglav vedno bolj v oblakih22 Rodica-Črna prst vijugajoča pot na Rodico z vasi Grant23 Rodica-Črna prst pogled nazaj proti Rodici24 Rodica-Črna prst25 Rodica-Črna prst še eno strmo prečenje pred Suho Rodico in pot bo zavila na bolj prijazno Bohinjsko stran26 Rodica-Črna prst27 Rodica-Črna prst28 Rodica-Črna prst proti Raskovcu29 Rodica-Črna prst pogled nazaj30 Rodica-Črna prst prometno tudi v zraku31 Rodica-Črna prst tesno ob vrhovih proti Rodici32 Rodica-Črna prst33 Rodica-Črna prst snežne kotanje pod Malim Raskovcem34 Rodica-Črna prst krajše sitno prečenje pod Raskovcem35 Rodica-Črna prst pogled nazaj36 Rodica-Črna prst37 Rodica-Črna prst38 Rodica-Črna prst39 Rodica-Črna prst pot zavije proti Matajurskemu vrhu40 Rodica-Črna prst cvetno razodetje na poti pod Matajurskim vrhom41 Rodica-Črna prst42 Rodica-Črna prst43 Rodica-Črna prst prečenje pod Matajurskim vrhom44 Rodica-Črna prst pogled nazaj45 Rodica-Črna prst nekaj korakov pozornosti tudi na Bohinjski strani poti46 Rodica-Črna prst vzpon po cvetočih preprogah na Matajurski vrh47 Rodica-Črna prst48 Rodica-Črna prst z Matajurskega vrha proti Rodici49 Rodica-Črna prst50 Rodica-Črna prst proti Triglavu v kopi oblakov in Bohinjskemu jezeru51 Rodica-Črna prst Ribčev Laz in cerkev Sv. Janeza Krstnika52 Rodica-Črna prst na drugi strani vas Rut nad Baško grapo53 Rodica-Črna prst vas Rut in cerkev Sv. Lamberta ob mogočni lipi54 Rodica-Črna prst Poljanski in Konjski vrh, zadaj Črna prst55 Rodica-Črna prst nazaj čez mehke trate56 Rodica-Črna prst pogled na nadaljevanje poti pod Poljanskim in Konjskim vrhom57 Rodica-Črna prst58 Rodica-Črna prst ujeti ta črni cvet je pravi izziv59 Rodica-Črna prst60 Rodica-Črna prst61 Rodica-Črna prst62 Rodica-Črna prst nazaj proti Matajurskemu vrhu63 Rodica-Črna prst proti Poljanskemu vrhu64 Rodica-Črna prst spodaj planina Poljana in Bohinjsko jezero65 Rodica-Črna prst mehke trate Poljanskega vrha so bile pravi balzam za utrujene noge66 Rodica-Črna prst Poljanski vrh67 Rodica-Črna prst pogled proti Raskovcu in ostalim Spodnje Bohinjskim goram68 Rodica-Črna prst ... žal v oblakih69 Rodica-Črna prst pogled nazaj proti Matajurskemu vrhu70 Rodica-Črna prst daleč je še Črna prst tam v ozadju71 Rodica-Črna prst po grebenu proti sedlu pod Konjskim vrhom72 Rodica-Črna prst73 Rodica-Črna prst poglede nazaj na Poljanski in Matajurski vrh74 Rodica-Črna prst75 Rodica-Črna prst76 Rodica-Črna prst Črna prst že bliže na obzorju77 Rodica-Črna prst še en pogled nazaj78 Rodica-Črna prst spust proti sedlu Vrata je bil z vsakim korakom težji79 Rodica-Črna prst80 Rodica-Črna prst81 Rodica-Črna prst82 Rodica-Črna prst vasi Kal in Stržišče83 Rodica-Črna prst nič kaj prijazno84 Rodica-Črna prst od Vrat proti Črni prsti je lažje it gor kot v obratni smeri85 Rodica-Črna prst cvetoči vrh Črne prsti je že čisto blizu86 Rodica-Črna prst87 Rodica-Črna prst88 Rodica-Črna prst89 Rodica-Črna prst pogled proti Orožnovi koči in Bohinjski Bistrici90 Rodica-Črna prst Bohinjska Bistrica tokrat ni bila moj cilj91 Rodica-Črna prst spodaj planina Za Črno goro, v ozadju vrhovi nad Soriško planino92 Rodica-Črna prst93 Rodica-Črna prst pogled nazaj v smeri Rodice 94 Rodica-Črna prst glede na številne pohodnike, ki sem jih srečala ob sestopu, je Dom Zorka Jelinčiča zvečer pokal po šivih95 Rodica-Črna prst96 Rodica-Črna prst Podbrdo, Kal, Stržišče97 Rodica-Črna prst98 Rodica-Črna prst tokrat sem se spustila do Podbrda99 Rodica-Črna prst daleč je še železniška postaja v Podbrdu100 Rodica-Črna prst101 Rodica-Črna prst spust čez razkošno cvetoča južna pobočja ob pogledu na Porezen 102 Rodica-Črna prst103 Rodica-Črna prst104 Rodica-Črna prst105 Rodica-Črna prst106 Rodica-Črna prst107 Rodica-Črna prst108 Rodica-Črna prst pogled proti vrhu Črne prsti, okoli katerega so jadrali padalci109 Rodica-Črna prst110 Rodica-Črna prst še nekaj korakov do gozda111 Rodica-Črna prst112 Rodica-Črna prst113 Rodica-Črna prst sončni žarki pozno popoldanskega sonca so komaj prodirali skozi veje114 Rodica-Črna prst ob orjaških tudi novi manjši možici krasijo pot vse do vasi Trtnik115 Rodica-Črna prst116 Rodica-Črna prst117 Rodica-Črna prst nad vasjo Trtnik - še zadnja strmina do Podbrda118 Rodica-Črna prst dobro, da je imel vlak zamudo, sicer bi mi odpeljal pred nosom119 Rodica-Črna prst naprava, ki že 106 let deluje kot ura120
janez.novak     
26.7.2014
SuzanaM - ali je možno, da bi se na tem delu, ki ga opisuješ zgubil? Jaz bi naredil sledečo pot: BB - vlak Podbrdo - ČP - Rodica - Orlove glave - Vogel - gondola Zlatorog - Avtobus BB
miri     
26.7.2014
Krasne slike.Slika 60-škoda,ker tako leži,saj je vendar del naše zgodovine.
@janez.novak,lahko se izgubiš,posebej nevarno je v megli okoli Suhe.
Če boš šel še na Vogel,si boš pa kar podaljšal pot.
janez.novak     
26.7.2014
Moja napaka - mislil sem Vogel kot zgornjo postajo gondole.
velkavrh     
27.7.2014
SuzanaM krasne slike! Kje si pa našla alpske možine.Vem, da so pri tistem obeležju , ko se spustiš s sedla pod Črno prstjo proti Podbrdu zasajene -ni naravno rastišče.Jaz bom šel tam okrog 15. avgusta od planine Suhe na prečenje Rodica-Črna prst. Kako leto nazaj se mi pot ni zdela prezahtevna -moja ocena.
Stran: 1 2 3 4       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki