Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Visoki Kanin
11.7.2008 - viharnik
Včeraj sem jo mahnil na Trentsko stran na kaninsko pogorje.Sprva sem obiskal z plakati reklamirano Prestreljeniško okno,nato pa na najvišjo kvoto v pogorju.Hudo vročino sem si kajpak olajšal z kabinsko žičnico.Pot čez Vrh Osojnic in naprej proti Kaninu je prehodna brez posebnosti.Varovala so v brezhibnem stanju.Na poti srečamo le nekaj snežišč,katera ne pretijo z zdrsi,pač pa le dobro denejo kot naravna klima,v bližini njih!Na Kaninskem ledu je še snežišče,od koče Gilberti,vendar so izurjeni prišli na vrh brez derez.Na povratku čez Vršič sem opazil,da je prednje Prisojnikovo okno še pošteno zametano s snegom.Lp-Rok.nasmeh
Visoki Kanin modern izogib vročini1 Visoki Kanin Hudi Vršič2 Visoki Kanin Lavinska postaja (plin-zrak)na Prestreljeniku3 Visoki Kanin Prestreljeniško okno-2391m4 Visoki Kanin Pogled skozi5 Visoki Kanin snegec na Vrhu Osojnic6 Visoki Kanin Igra narave7 Visoki Kanin Kanin8 Visoki Kanin Kaninski led9 Visoki Kanin10 Visoki Kanin11 Visoki Kanin flora 12 Visoki Kanin Letalski pogled v Rezijo13 Visoki Kanin Pl.Pecol14 Visoki Kanin15 Visoki Kanin Vrh16 Visoki Kanin Julijska velikana17
Klin     
11.7.2008
Leponasmeh. Sam grem jutri na to pot, razlika pa bo v tem, da jo mahnem kar iz doline. No, natančneje od (b) postaje do koder lahko pridem z avtom.
triglavski     
11.7.2008
Kaninskega ledenika ne gre podcenjevati, je vzel že nekaj življenj, seveda pa potem čez samo steno derez ne potrebujemo, potrebne pa so močne roke, ker gre zavarovana pot kar strmo navzgor.
viharnik     
12.7.2008
Ja ,res je bilo nekaj smrtnih izidov leta nazaj,na Kaninskem ledu.Ledenik je dolg,tako,da v primeru zdrsa dobimo kar velik zalet!.Po pričevanju gornika,ki je prečil ledenik,je sneg tudi na SZ strani ojužen,tako,da se z brco da narediti stop.Vseeno pa je na takšnih dolgih prečenjih pametno oporabiti popolno opremo!Srečno-Rok.
triglavski     
12.7.2008
Ja sedaj še gre z močnejšim udarjanjem s čevljem, ampak v Avgustu je še vprašanje, če se bo to dalo, ko se bo sneg spremenil v pravi led.
viharnik     
12.7.2008
Triglavski,ti popolnoma verjamem,še posebno,ko si iz tistih koncev doma!Pač tako je bilo z planinci takrat tam gori.Vem pa da včasih ob jasni noči še nad ničlo zmrzuje v gorah!Pozdravljen!nasmeh
triglavski     
12.7.2008
Viharnik, ker vem, da si izkušen ti za naslednjo turo svetujem izhodišče Nevejsko sedlo, kaj se boš sijazil čez Vršič, potem pa od Gilbertija po lepi poti do bivaka Marušič, pa vzpon po ZS grebenu na vrh Krnice z brezbotnim nadaljevanjem na V. Kanin, prečenje do Laške Planje, sestop na Zadnji dol - Dom P. Skalarja (možna prenočitev), naslednji dan povratek na Vrh Osojnic, vzpon na okno in po policah na vrh Prestreljenika, varinata tudi po južni strani, kjer je nadelana nova pot, sestop na Prevalo, skok na Lopo in povratek v Nevejo. Ti zagotavljam, da boš navdušen. Samo lepo vreme izberi.
viharnik     
12.7.2008
Police desno od prestreljeniškega okna sem že ogledal,vendar nisem vedel,če se naprej izide.Dostop na lopo pa mislim,da tudi ni od muh?!,drugače pa nadvse zanimiv (razgleden) opis ture.Vsekakor ga bom v prihodnosti realiziral.Hvala Triglavski za tvoj nasvet in prijeten pozdrav.nasmeh
rant     
15.8.2008
5 urna tura z začetkom na zgornji kaninski postaji, preko prevala Prevala, ter spust do koče Gilberti na vrhu Sella Nevea.
Po cca 30min do prevala Bela Peč (ruševina vojaškega poslopja iz 1.sv. vojne)
Naprej po mulatjeri do ledeniške morene. Pot naprej po melišču, do vstopa v ferrato.
Kratka 150m ferrata  <via julia divisione> do Visokega Kanina (2587), ter po markirani poti nazaj do koče Peter Skalar.
Od tam nazaj do zgornje gondolske postaje in spust z njo v dolino.
Visoki Kanin1 Visoki Kanin2 Visoki Kanin3 Visoki Kanin4 Visoki Kanin5 Visoki Kanin6 Visoki Kanin7 Visoki Kanin8
triglavski     
15.8.2008
Zgornja kaninska postaja je tudi na italijanski strani. Sicer pa ni tako zelo enostvano, kot je opisano, pred vstopom v ferrato je potrebno prečiti še kaninski ledenik, ki zna biti v tem času zelo trd in nevaren za prečenje, zato je potrebna tudi ustrezna opreme, cepin, dereze. Tudi sama ferrata, čeprav je kratka je kar precej zahtevna in ni za vsakega. Skratka precej zavajojoč opis.
triglavski     
2.7.2009
Ker sem imel opravke na Kaninu, sem skočil še na Visoki Kanin. Z žičnico ob 7.00 uri do D postaje, kjer že po 5 metrih stopim na sneg, zatem do Doma Petra Skalarja, ki do nadaljnega ostaja zaprt, pa naprej do Vrha Osojnic in prečenje zasneženih Dolgih prodov, grebenski del vzpona na V. Kanin je večinoma kopen. Ker prav veliko časa nisem imel, sem hitro obrnil in nazaj proti D postaji, sestopal sem z vrha Osojnic direktno dol pod Prestreljeniškim oknom do D postaje. Okno brez ustrezne opreme, cepin, dereze ni dostopno. Sicer pa kot sem že večkrat zapisal, se bo letos sneg obdržal še dolgo v poletje, na Kaninu, kjer so bile rekordne količine snežnoh padavin, vse tja v Avgust, tisti, ki nima ustrezne opreme (dereze, cepin, čelada in praktično znanje) bo to poletje pač moral iskati nekoliko nižje gore. To velja za celotno visokogorje. Biti brez opreme je malomarno ravnanje, ravno tako, kot če te v gorah zaloti noč, pa nimaš svetilke. Sicer pa priporočam obisk Prestreljenika, ki je kopen, lep je tudi sestop skozi dolino Krnice, ki je sicer v zgornje delu še pod snegom, ampak posebej velike nevarnosti zdrasa tam ni. Sicer pa glede žičnice in Kanina sploh več na:http://www.bovec.si/default.asp?id=159
Visoki Kanin takoj po izstopu iz D postaje smo na snegu in to sredi poletja1 Visoki Kanin2 Visoki Kanin rožice in sneg3 Visoki Kanin Veliki graben je še goloboko pod snegom4 Visoki Kanin proti koči5 Visoki Kanin nevarno brezno, takih je na Kaninu ogromno, večina je še prekritih s snegom6 Visoki Kanin čreda se mirno pase pri koči7 Visoki Kanin Vrh Osojnic8 Visoki Kanin zasneženi Dolgi prodi9 Visoki Kanin greben do Vrh Kanina je večinoma kopen10 Visoki Kanin11 Visoki Kanin tudi kakšna rožica se najde tam gor12 Visoki Kanin brez opreme nikar na to pot13 Visoki Kanin nazaj proti vrhu Osojnic14 Visoki Kanin okno je težko dostopno15 Visoki Kanin nazaj proti žičnici...16 Visoki Kanin in v dolino17
triglavski     
12.7.2009
Danes ponovno na Kanin, seveda ne prav na vrh, ampak do doma Petra Skalarja 2260 (četrta najvišje ležeča koča v Julijskih Alpah), ki je odprt od včeraj in vabi obiskovalce pod svojo streho. Več informacij dobite tukaj: Jolanda: 040 829 701, Milivoj: 041 722 601. Pot do doma je sicer na nekaterih mestih še pod snegom, vendar ni potrebne zimske opreme, dovolj so dobri planinski čevlji in nekaj previdnosti pri prečenju snežišč. Od koče je ob jasnem vremenu eden najlepših razgledov v Julijcih. V vročih dneh, ki prihajajo, bo še kako prijala ohladitev na poletnem snegu.
mpolo     
18.7.2009
lep pozdrav!!!

Triglavski...približno koliko časa je potrebno za krožno pot od doma Petra Skalarja,prek Zadnjega dola na Visoki Kanin,ter prek Kaninske škrbine in pod Hudim vršičem nazaj do doma ali D postaje (nekje 4-5ur????zmeden).Kondicijsko smo (4 moški) dobro podkovani in tudi pogosto v hribih...

kako je s potjo iz doma Petra skalarja prek Vrha Laške Planje,malega kanina na Visoki Kanin..

Za odgovor se že vnaprej lepo zahvaljujem !!!

lep pozdrav
husky     
18.7.2009
Od Doma Petra Skalarja je mimo Velikega Dola na Visoki Kanin cca. 2h30 - 3h hoje. Povratek do koče čez Dolge prode traja dobri dve uri.
Sicer pa je škoda goljufati žičnico, saj je stara pot iz Gozdeca mimo Krlišča veliko lepša kot spotikanje po škrapljah in 300m začetni sestop od koče v Veliki Dol. Rezijanska pot z Laške Planje na Visoki Kanin je taka kot vedno, nezavarovana in na najtežjem mestu zoprno podrta. Če boste štartali iz Gozdeca je še lepše če greste po mulatijeri čez Babanske Škednje na sedlo Med Baban in po grebenu čez Laško Planjo na Visoki Kanin.
mravlja83     
20.7.2009
19.07.09 bil na Prestreljenku in pri oknu, ki je zdaj dostopno (po levi strani snežišča). Priporočam start na planini Karnica, kjer je zelo lepa dolina z veliko gorskega cvetja. Na poti je še nekaj snega, ki pa ga je možno obiti.
lynx     
27.7.2009
na poti do Visokega Kanina in grebensko naprej do Velike Babe ni praktično nič več snega (zimska oprema nepotrebna). V enem žlebu okoli Laške Planje je po izgledu čisto nova jeklenica in par skob, je pa to edina kovina na tej poti od Visokega Kanina naprej.
GITA     
28.7.2009
Včeraj smo družinsko "hribolazili" po Kaninu. Najprej z gondolo do D postaje, potem na Prestreljenik, do okna, pa pod Hudim vršičem do Doma Petra Skalarja in nazaj na postajo D.
Za otroke veliko veselja na poti: miniatura Aljaževega stolpa na Prestreljeniku, pogled skozi okno in seveda prečenje manjših snežišč, da smo se nakepali do onemoglosti mežikanje
Dom Petra Skalarja izredno prijazen, z odličnimi jedmi " na žlico" in še boljšim jabolčnim zavitkom jezik Obiska ni bilo veliko - večina pohodnikov na okoliške vrhove ga "po krivici" izpusti.
Pa še eno presenečenje nas je čakalo: z Jolando se poznamo že kakih 20 let, zadnjih 10 let smo čisto izgubili stike, in zdaj se najdemo v koči. Smo si imeli toliko povedati, da smo komaj ujeli zadnjo vožnjo gondole ob 17h nasmeh.
triglavski     
29.7.2009
Gita hvala za pohvalo glede prijaznosti v naši koči, Jola in Milivoj se res trudita, ne glede na to, da sem pred dnevi odstopil jima bom še naprej pomagal kolikor bom lahko. Žal pa je koča povsem izven poti na Kanin, a tisti ovinek se bo vsakemu izplačal, zato le obiščite kočo. Kdo je določal tisto neumno lokacijo pa se ve, v Ljubljani, takratni visoki funkcionar PZS.
triglavski     
9.8.2009
Z gondolo iz Neveje, zatem pa preko sedla Bila peč in do bivaka Marušič. Kratek postanek in pogled dol proti Reziji, zatem pa na ta Visoko Rosojansko pot. Do vstopa v steno nama družbo delajo kozorogi. Vzpon na Vrh Krnice opraviva po ferrati Rosalba Grasselli, sledi kratek sestop, ki je sicer povsem odveč, a drugače ne gre, zatem pa delno po grebenu, delno po zahodnem pobočju na vrh Visokega Kanina. Tam zamenjam vpisno knjigo, žig, ki je bil zabetoniran ob križu so ukradli (novega bo verjetno namestil kdo iz PZS), zatem pa odideva na Dolge prode, pa preko Vrha Osojnic in spust pod Prestreljeniško okno, tam sledi kratek vzponček, potem pa po najini poti pod steno Prestreljenika na Prestreljeniško škrbino in po planinski poti (eni radi hodijo kar po gruščnatem smučišču) na Prevalo, kjer so Italijani končno splanirali tisti kos, ki zadržuje sneg v tisti luknji, zatem pa večinoma po snegu dol do zgornje postaje gondole in v dolino. Lepa krožna tura. Iz meglenega jutra je nastal prav lep dan. Povratna karta za gondolo je 7,50 €, koča Gilberti zaradi obnove zaprta, pivo pa v Baiti na Nevejskem sedlu.
Visoki Kanin1 Visoki Kanin pri bivaku Marušič2 Visoki Kanin3 Visoki Kanin4 Visoki Kanin5 Visoki Kanin6 Visoki Kanin7 Visoki Kanin8 Visoki Kanin Kaninski ledenik9 Visoki Kanin Visoki Kanin10 Visoki Kanin11 Visoki Kanin12 Visoki Kanin13 Visoki Kanin14 Visoki Kanin15
branči     
11.8.2009
Letos se je tudi nama nasmehnila sreča v obliki lepega vremena v času dopusta, tako da sva lahko obiskala ta lep del naše dežele. Tako sva 6.8. bila na Visokem Kaninu. Kljub temu, da so bile noge utrujene od prejšnjega dne je bila pot en sam velik užitek. Ob povratku sva se ustavila še v koči P. Skalarja, kjer nama je prijazen (po najinem mnenju) oskrbnik kot nepoznavalcema okoliških vrhov povedal imena le - teh, njihove zahtevnosti in vse zanimivosti, ki ga daje Kaninsko pogorje. Sem se bova še vrnila. Nives in Branči
Visoki Kanin1 Visoki Kanin2 Visoki Kanin3 Visoki Kanin4 Visoki Kanin5 Visoki Kanin6 Visoki Kanin7 Visoki Kanin8 Visoki Kanin9 Visoki Kanin10 Visoki Kanin11 Visoki Kanin12 Visoki Kanin13 Visoki Kanin14 Visoki Kanin15 Visoki Kanin16 Visoki Kanin17 Visoki Kanin18 Visoki Kanin19 Visoki Kanin20
katjuša2     
11.8.2009
Super slike od vseh.Upam,da vreme zdrži,saj moj dopust in obisk gora ob Soči šele pride.jezen
Imam pa vprašanje glede vseh tehle rogatih lepotcev na sliki.Vsi so hudo fotogenični in zgledajo zelo prijazno,in najverjetneje tudi tisti,ki pritiska na sprožilec zadržuje dih,pa vendar me zanima:ali se je že kdaj zgodilo,da bi se približal v jezi(kot kozli recimo)in bi bilo potrebno bežati?
Ne mislim v smislu,da bi jih dražili ampak v smislu "nikoli ne veš"
Stran: 1 2 3 ... 15 16 17      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki