Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Bogatin
2.8.2009 - gabi
Včeraj sem bila na Bogatinu. Izhodišče pri slapu Savica, nato mimo Koče pod Bogatinom na Vratca in na vrh s sedla med Bogatinom in Mahavščkom (za ovinkom levo navzgor). Ta odsek poti, zadnih cca. 40 - 50 višinskih metrov je bil še najbolj neugoden, saj je potka precej "šodrasta", tako da je treba biti previden ko se gre navzgor, še bolj pa navzdol.
V Koči pod Bogatinom pa imajo fenomenalno dobre štruklje!!!

gabi
godovčan     
4.6.2011
Pot na bogatin in mahavšček je popolnoma kopna.Tudi koča pod bogatinom je že odprtanasmeh
Bogatin pogled iz komne proti bogatinu1
Bogatin bogatinsko sedlo2
Bogatin3
Bogatin pod krnom še kar nekaj snega4
velkavrh     
4.6.2011
Godovčan, zanima me, če je koča odprta non-stop, ker bo moja naslednja pot ravno ponovitev tvoje. Hvala!
godovčan     
4.6.2011
Komna je celo leto,pod bogatinom je pa predčasno odprta zato,ker delajo neko čistilno napravo in je odprta non-stop do konca letne sezone.
Bogatin lepo urejene sobe na komni1
velkavrh     
5.6.2011
Godovčan, hvala, res je kar si napisal. Tudi sam sem opazil, da se pri koči nekaj dela, kar imam tudi tu na forumu na slikci, ko sem bil na Komni, vendar do koče nisem stopil. Čez mesec, dva se sigurno odpravim v ta prelepi konec.
potepinka     
22.6.2011
Sem se že nekaj časa odpravljala od Savice mimo Komne do Bogatina, ampak danes bi lahko rekla, »da ko imam končno prost dan, sem od veselja kar v oblakih«. Napovedano sonce je zdržalo le do Komne, potem pa so oblaki objeli vrhove in razgledovanje po sosednjih vrhovih je bilo omejeno na redke trenutke. Je bilo pa zato več uživanja v rožcah. Teh res ne manjka, od telohov, encijanov, alpskega šipka, kranjskih lilij in še veliko meni nepoznanih.
O poti ni kaj posebnega reči, saj je luštna za hojo, razen zadnjega dela pod Bogatinom, ki zaradi grušča na strmini terja več previdnosti. Jaz sem sicer na vršnem grebenu obrnila, ker sem opustila upanje, da so bodo oblaki in veter vsaj za kratek čas umirili. Bo že še kakšna priložnost. nasmeh
Bogatin do Komne me je spremljala modrina na nebu1
Bogatin pot naprej je vsa v cvetju2
Bogatin vrh se je sem ter tja prikazal iz oblakov3
Bogatin Bogatinsko sedlo danes ni nudilo razgledovanja4
Bogatin pogled proti Bogatinu ni bil ravno spodbuden5
Bogatin vršni greben in moj današnji zaključek6
Bogatin Koča pod Bogatinom, nazaj grede so se vrhovi vsaj malo pokazali7
Bogatin8
Bogatin9
Bogatin nisem ziher, če so planike, so bile preveč mičkene10
Bogatin lepotca pri domu na Komni se nista dala nič motiti...11
otiv     
22.6.2011
@potepinka Planike so pa pohitele s cvetenjem,le kaj bo cvetelo v avgustu na gorskih tratah.Lepo in drugič več sreče z razgledi.
velkavrh     
23.6.2011
V soboto se odpravim gor prek Komarče, na Komni pa prek planine Govnač na Mahovšček in Bogatin. Upam, da mi bo nebo naklonjeno. Štartam kot vedno od izhodišča s svitom.
potepinka     
23.6.2011
otiv, mogoče bo pa avgusta že sneg, ker letos vse tako hitivelik nasmeh Sem že zadnjič, ko sem občudovala Kernerjev mak razmišljala, da ga ponavadi srečujem julija in avgusta... te včerajšnje so bile najbrž kompenazcija za razgledemežikanje
velkavrh, ti želim veliko lepih razgledov, pa upam, da jih boš potem delil z nami nasmeh

Še enih par rožc spod Bogatina, pa čarobno kresno noč vam želim!
Bogatin ta je zacvetel ob pravem času:)1
Bogatin že malo zmatrani, ampak se ne dajo:)2
Bogatin cvetočih grmov ob poti ne manjka...3
Bogatin ...te dni prevladuje rumena4
Bogatin5
Bogatin ne vem jim imena, ampak so bile pa čudovite za pogledat6
velkavrh     
23.6.2011
Potepinka, ogledal sem si tvoj opus slik-lepo. Jaz za bližino -za rože nimam dovolj dobrega aparata, dajem pa že nekaj tednov moje slike gorskih rož na forumski -katera rožca je to in jih skušam določiti. Včasih mi pa uspe. Ta glavne pa dobre poznam, sicer pa ne zapostavljam nobene. Bil pa sem na Vrtači malo razočaran, ker je v glavnem brez cvetja. Naj bi tu rastla redka vrtaška zvončnica , a verjetno cveti kasneje. Sem pa videl progasti volčin. Naj bi šele v avgustu cvetele triglavske rože in triglavske neboglesnice.
matic4     
10.10.2011
Že lep čas sem imel v mislih Komno in vrhove okrog, in včeraj je bil pravi čas za obisk tega konca. Sneg se je začel že kmalu nad Savico. Nenavadna mešanica beline in zelenja me je spremnljala skoraj vso pot. Od doma na Komni sem zavil na pl. Govnjač, nato pa kar po brezpotju proti Bogatinu. Grebensko pot sem ujel šele na prevalu z Mahavščkom. Na vrhu razgled vreden imena gore. Do Vratc sem sestopil z derezami, drugje je več ali manj normalno prehodno. Snega je večinoma 20 cm.
Bogatin planina Govnjač1
Bogatin po brezpotju proti Bogatinu2
Bogatin pogled nazaj3
Bogatin Bogatin s prevala z Mahavščkom4
Bogatin razgled z vrha proti Krnu5
Bogatin razgled proti Triglavu6
Bogatin greben sp. Bohinjskih gora - desno Mahavšček7
Bogatin Komna8
vespa     
3.3.2012
Danes smo se trije odpravili na Bogatin. Bili smo zgodnji in kot smo predvidevali, je bilo to bistvenega pomena, da smo vrh danes v toplem sončnem vremenu tudi osvojili. Pod od Komne do Vratc se kar konkretno predira. Na sedlu zamenjava opreme, obvezno dereze na noge in cepin v roke. Naprej smo šli ves čas kar naravnost navzgor direktno na vrh Bogatina, mestoma po trdnem snegu, mestoma po skali. Od daleč je izgledalo, da bo zadnji vzpon res strm, a ni bil. Takoj, ko se je nehalo udirati, je šlo naprej res brez težav. Nazaj smo sestopili na sedlo proti Mahavščku in se zadaj krožno vrnili nazaj do Vratc. Od tam spet noro udiranje do Komne. Od Komne v dolino ni težav, polovica poti je že popolnoma kopne. Tura je bila kar naporna in dolga. Gor smo hodili skoraj polne štiri ure - vsi dobro kondicijsko pripravljeni, nazaj mogoče pol ure manj.
ljubitelj gora     
20.9.2015
Popoldne iz Zatolmina mimo pl.Polog in čez Prehodce na Mahavšek, Bogatin in Vrh Škrli, sestopim po melišču do markirane poti in nazaj peš v Zatolmin. Cesta za promet je bila zaprta, zaradi kamenja, nekateri so vseeno šli naprej z avtom. Meni je ljubše peš.
Bogatin nad pl.Polog1
Bogatin Prehodci2
Bogatin Mahavšek, Bogatin (prvi vrh)3
Bogatin med vzponom4
Bogatin Krn5
Bogatin še na vrh Škrli6
Bogatin in sestop7
Bogatin pogled nazaj8
Bogatin lovska koča, amapk na zelo lepi lokaciji.9
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki