Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Julijske Alpe / Pod Kriško steno
 Pod Kriško steno
26.4.2010 - viharnik
Danes je bilo čudovito jutro in krasna ski tura pod Kriško steno je v celoti uspela.V celem dnevu smo se zbrali gor samo trije.Spodaj pa je koča gostila nekaj pohodnikov iz Kranjske gore.Snega je tukaj še kar precej in še ne kaže kakšnih zaključnih turnih smukov.Za vnaprej pa velja rana ura,zlata ura,tako za pohodnike kot turne smučarje,kajti po 12uri je povsem južno.Prilagam še nekaj slik,več opisa pa na Hribi-net.
Pod Kriško steno  Koča v Krnici1 Pod Kriško steno  Jutranji snopi žarkov čez Škrlatico2 Pod Kriško steno  Vzhodno ostenje Prisanka3 Pod Kriško steno  V Razoju4 Pod Kriško steno  Pot proti Kriški steni5 Pod Kriško steno  Tu zgoraj v senci je še dosti snega6 Pod Kriško steno  Na Kotlih pod steno7 Pod Kriško steno  Mali Razor8 Pod Kriško steno  Kakšen blažen mir!9 Pod Kriško steno  Ko sonce zasveti se stena prebudi-prebudi.10 Pod Kriško steno  Zadnji Kotel pod steno11 Pod Kriško steno  Vlakci plazičev se dričajo po žlebovih12 Pod Kriško steno 13 Pod Kriško steno  Pogled nazaj ob povratku(Pl.v Klinu 1010m)14 Pod Kriško steno  Čudovit Razor15 Pod Kriško steno  Pa tudi Jasna z jezerom16
hosti     
26.4.2010
Zelo lepi posnetki Viharnik.
Ker nimam rada zime in zimskih vzponov, smo se s prijatelji letos prvič podali v hribe sprobat kondicijo. Lep izlet do koče na Klemenči jami v lepem sončnem vremenu in krasnih razgledih po okoliških hribih.
Na začetku poti se nam je pridružil prijazen kuža, ki nas je zvesto spremljal do koče in nazaj v dolino. Lp
viharnik     
26.4.2010
Ker raje kot karkoli,najtežje prenašam poletje in vročino,pozimi najbol uživam do -20°C.Tudi jeseni so fantastične za hojo v gore,ko poletni dopustniki zaklučijo letno sezono gorništva.Hosti kar tako naprej na turah.Gora pa se ni treba bati ob dobri kondiciji in primerni opremi ter ciljih.
Kokta     
16.4.2015
Par današnjih...
Pod Kriško steno 1 Pod Kriško steno 2 Pod Kriško steno 3 Pod Kriško steno 4 Pod Kriško steno 5 Pod Kriško steno 6 Pod Kriško steno 7 Pod Kriško steno 8 Pod Kriško steno 9 Pod Kriško steno 10 Pod Kriško steno 11 Pod Kriško steno 12
silvo1952     
5.4.2016
Nedalja je bil idealen dan za vzpon in smučanje izpod Kriške stene, le veter je ponagajal in zavetrja seveda v Kotu ni bilo. Več na: http://www.gore-ljudje.net/novosti/125694/
narava     
18.7.2016
Morda kdo ve kaksno je trenutno stanje na poti iz Krnice na Kriske pode?
MATKO 1     
19.7.2016
celotna pot je kopna.sel vcerajnasmeh
narava     
19.7.2016
Super, hvala!
Tadej     
13.9.2017
Nekaj današnjih slik. Sneg se je začel na okrog 1800 metrih. Koča v Krnici je zaprta. Lp, Tadej
Pod Kriško steno  Jezero Jasna1 Pod Kriško steno  Razor2 Pod Kriško steno  Ob poti3 Pod Kriško steno  Velika Pišnica4 Pod Kriško steno  Velika Pišnica5 Pod Kriško steno  Ob poti6 Pod Kriško steno  Mala in Velika Martuljška Ponca7 Pod Kriško steno  Koča v Krnici8 Pod Kriško steno  Pri koči9 Pod Kriško steno  Mala in Velika Martuljška Ponca10 Pod Kriško steno  Slap ob poti11 Pod Kriško steno  Razgled s poti12 Pod Kriško steno  Višje je bil sneg13 Pod Kriško steno  Ob poti14 Pod Kriško steno  Pod Kriško steno15 Pod Kriško steno  Le od kod priteče voda, ki ni pitna?16 Pod Kriško steno  Koča v Krnici17 Pod Kriško steno  Škrlatica18 Pod Kriško steno  S primorske strani so se navlekle megle19 Pod Kriško steno  Planina v Klinu20
j.     
2.12.2017
Cesta na Vršič je zaprta. Parkirali smo pri drugem ovinku za Eriko, naprej je cesta zasnežena in zasilno prevozna. Od parkirišča s smučmi naprej do Ruskega križa (tam so bili dva ali trije avti) in mimo Koče v Krnici naprej pod Kriško steno in levo po strmem, a dobro zasneženem melišču navzgor kolikor se je dalo. Od tam pa naravnost navzdol po pobočjih do grape V. Suhe Pišnice in po njej naprej kakih 300 m stran od Koče v Krnici, ki smo jo pustili na levi. Nadaljevali smo do poti, ki od koče pelje proti Malemu Tamarju in dalje mimo Ruskega križa do avta.

Sneg se prične že v Kranjski gori, od parkirišča smo brez problemov hodili s smučmi, pri spomeniku umrlim v gorah je že prava zima. V nadaljevanju je snega še več, v zgornjem delu najbrž slab meter. In to vsaj 40 cm čistega pršiča na staro podlago, brez vetrnih nanosov ali klož. Številne skale v hudourniškem območju skoraj da niso motile, izjemna smuka je bila skoraj do Pišnice, kjer se je v strugi sem ter tja predrlo med skalami in posameznimi ruševnatimi vejami, a je nekako šlo. Pot do Koče v Krnici je zratrakirana, tudi na veliko veselja sankačev in sprehajalcev. Od Ruskega križa smo, sicer z rednim poganjanjem smučali po cesti, a popolnoma brez težav, le en ali dva avtomobila sta po zaprti cesti prišla naproti.

Videli smo kakšnih 25 turnih smučarjev, borderjev s krpljami ali peš, split borderjev... Vreme je bilo oblačno, zgoraj nekoliko megleno s posameznimi snežinkami. A nič hudega, saj že dolgo nismo smučali po tako izjemnem pršiču!
Pod Kriško steno  Prava zima se prične v Malem Tamarju.1 Pod Kriško steno  Drugega decembra smo, pa toliko snega...2 Pod Kriško steno  Pršič... Nekje sem slišal: kot bi te nekdo obmetaval z blazinami iz najfinejšega perja...3 Pod Kriško steno  Snega čez pas in še višje...4 Pod Kriško steno  Tudi skale niso delale težav.5
ločanka     
4.12.2017
Včeraj pa s krpljami uživat zimsko idilo v Krnico in naprej proti Kriški steni.
Namen je bil prvotno samo do koče, pa kaj, ko naju je povleklo še naprej, saj je bil dan sončen, želje pa vse večje.
Pa je bila to najboljša včerajšnja odločitev, saj je v tem času gor svet turnih smučarjev in borderjev, ki so me včeraj še posebno navdušili, tako lahkotno so se spuščali po snegu.

Uživali pa so tudi v koči, ki je bila včeraj odprta za vsenasmeh.
Pod Kriško steno 1 Pod Kriško steno  zadnje Prisankovo okno2 Pod Kriško steno 3 Pod Kriško steno 4 Pod Kriško steno 5 Pod Kriško steno 6 Pod Kriško steno  Dovški Gamsovec včeraj7 Pod Kriško steno 8 Pod Kriško steno 9 Pod Kriško steno  pogled nazaj: Kumlehova glava, Veliki Kumleh, spredaj  V. Mavrinc10 Pod Kriško steno  tale mi je bil všeč, mladi Avstrijec prvič na tej turi11 Pod Kriško steno 12 Pod Kriško steno  proti Kriški steni13 Pod Kriško steno  Škrbina med Razorjem in Prisankom14 Pod Kriško steno  tale bo enkrat za uganko... lubadar,  začni tuhtat15 Pod Kriško steno 16 Pod Kriško steno  takole me je prehitel17 Pod Kriško steno 18 Pod Kriško steno  zimska kulisa19 Pod Kriško steno 20 Pod Kriško steno 21 Pod Kriško steno 22 Pod Kriško steno  v ozadju MMP, VMP23 Pod Kriško steno  takole pa se je dan poslavljal včeraj24
janez.novak     
4.12.2017
ločanka - kako visoko si šla in ali se s krpljami kaj predira?
ločanka     
4.12.2017
Janez, je bil pršič, se je po celem kar prediralo. Je bilo pa več špur, ki so olajšale vzpon in sestop.
Vzpon nekje do tam, kjer stoji Avstrijec na sliki 11
Kar pojdi na to pot, nam boš potem poročalnasmeh
j.     
5.12.2017
@janez: v soboto je bila sled narejena do predzadnje izravnave (tam kjer se dolinica prične ožiti, približno 1800 m) in potem naprej levo po melišču še kakšnih 100 višinskih metrov, kar je zanimivo bolj z vidika smučanja. Videl sem nekaj borderjev, ki so s krpljami hodili po sledi in se jim ni omembe vredno prediralo, sledi tudi niso poškodovali.

Torej kar pogumno, pa kakšno fotko še naredi, da sem nam bodo ob slikcah Ločanke še bolj cedile sline nasmeh
Pod Kriško steno 1
janez.novak     
5.12.2017
Hvala za koristne informacije! Ali je cesta do Ruskega križa prevozna?
j.     
6.12.2017
V soboto smo parkirali dva ovinka naprej od Erike, kjer je bil znak, da je cesta zaprta. Od tam naprej je bilo na asfaltu nekaj cm zglajenega snega, a je bila prevozna z dobrimi zimskimi gumami. Pri Ruskem križu sta bila dva ali trije avti. Ko smo po cesti smučali nazaj dol, je bilo malo zoprno, ker je dvakrat izza ovinka pripeljal nasproti avto. Zato pri vožnji previdno in srečno!
janez.novak     
6.12.2017
Evo pa ste me malo spodbudili,da sem se danes podal v smeri Kriške stene. Vreme idealno (inverzija), sneg suh, tako da se je tudi s krpljami prediralo. Kar na precej mestih sem pokvaril smučino, za kar se smučarjem opravičujem. Snega veliko, prišel sem pa na višino cca 1700 m. Cesta je do Ruskega križa normalno prevozna, za vrh prelaza pa so potrebne verige (tako pravijo na radiu). Kljub temu, da sem prehodil manj kot sem si želel je bila to lepa turca. Vseh skupaj nas je bilo tam kakih 10, jaz edini brez smuči.
Pod Kriško steno  Vodnjak na spodnjem parkirišču1 Pod Kriško steno  Spomenik v Klinu2 Pod Kriško steno  Pogled proti Kriški steni3 Pod Kriško steno  Ena je kraljica - na vrhu se je videl križ4 Pod Kriško steno  Zadnje okno -  po moje je bilo zaprto, saj ni nič pihalo5
ločanka     
6.12.2017
Janez, užival pa si, kajne?
janez.novak     
6.12.2017
Ja, itak. Pri sestopu sem padel v rušje in izgubil eno palico. Poleti jo grem iskat, sem pač Gorenc. V hribih je prava zima tako kot januarja.
ločanka     
6.12.2017
Janez, tudi jaz sem padla v rušje, pa še dobro, da sem imela reševalca s sabo, sicer bi ostala tam v rušju, pa mi palica tudi ne bi pomagalanasmeh
janez.novak     
6.12.2017
Jaz sem se komaj skobacal ven. Sem moral sneti nahrbtnik in razbiti stari, trd sneg. Pri takih padcih lahko pride do poškodbe kolena, sploh če hodiš hitro. Nauk te zgodbe je, da je potrebno hoditi zelo previdno, upoštevati moraš, da so v takem primeru dereze ovira.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki