Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Jalovec
jbs     
14.8.2018
@simon79... Kredarica ali Planika iz Krme je super za privajat otroke na večje višinske razlike. Oba naša, preden sta bila prvič na Triglavu, sem ju peljal eno leto prej na ogledno turo na Kredarico. To ima po mojih izkušnjah za otroke več prednosti, ob predpostavki, da so v naprej dovolj uhojeni, da to zmorejo. Prvič, imajo Triglav res na dosegu roke, so na svoj dosežek ponosni, vidijo da ni nek bavbav in se lahko pohvalijo, da so že skoraj bili gor, kar je dobra motivacija za naprej; in drugič, ko jih kasneje pelješ na Triglav, tisti del poti, ki zahteva napor, že poznajo, zato jim hitreje mine.
link_     
15.8.2018
Jaz bi potreboval nasvet. Zadnjic so me prijatelji s katerimi smo sli na tursko goro cez kotlice sprasevali ce grem z njihovimi fanti (14 in 12) in ocetom na jalovec. Na turski gori mislim da niso imeli tezav. Bili so tudi na triglavu s planike pa je bilo ok. Jaz imam pomisleke glede jalovca. Golicica itak odpade ampak od zavetisca...? Ne vem ce je varno kljub dvema odraslima? Hvala za vsako pomoc
SunBurned     
15.8.2018
Od Zavetisca je najbolj zoprn del zadnje pol ure, ko se po zelo krusljivem delu povzpnes na greben oz.vrh.
Kotlici so po mojem spiminu podobno zoprno krusljivi, tako da ce je slo tam, bo slo tudi na Jalovec. Celada je obvezna, ker res zelo leti dol.

Takoj od Zavetisca se povzpnes po parih strmih jeklenicah, svk po lastnem premisleku.
Pobocje Velikega Ozebnika, katerega precis, tudi terja previdnost zaradi zmerne krusljivosti, vendar ni prepadno.
jbs     
15.8.2018
Glede na poti, ki sta jih dala skozi, jima zgornji del Jalovca ne bi smel predstavljati nepremostljivih težav, saj tehnično ni zahteven, zelo pa je naložen. Na videz tudi ni zelo izpostavljen (če ne veš, da je pod vršnim pobočjem prepad proti Koritnici). Zato je dobro izbrati tak dan in uro, da pri spustu z grebena ne pridete v situacijo bega pred nevihto, saj se tam nikakor ne sme hiteti. Zadnič, ko sva šla s sinom, so se eni tujci že navzgor tako "kotalkali" z mestnimi supergami, da ne vem, kako so sploh zlezli dol.
link_     
15.8.2018
Hvala vam. Bom sel se enkrat osebno preverit,kako je ker sem nazadnje bil pred nekaj leti, vmes bomo sli se skupaj nekam, nato pa na "fanta od fare" in pa sporocimo rezultat.
primoza     
20.10.2018
Nekaj časa smo še čakali, če se bo najmlajši vrnil z nami na gorniške poti in z nama zaključil tretjo SPP. Ampak temu je enkrat treba narediti konec in danes smo se v običajni tričlanski družinski postavi podali na Jalovec. Izhodišče v Zadnji Trenti in mimo zavetišča pod Špičkom na vrh. Gor smo prišli zložno v 3 urah in 20 min. Nazaj grede smo se mimogrede povzpeli še na Veliki Ozebnik. Razmere odlične, vrhunsko poznojesensko vreme. Zlati macesni, rdeče rumeno bukovje in modro nebo so naredile to turo eno lepših letos, kljub grenko sladkemu pridihu. Pot je brez posebnosti, terja pa kar nekaj zbranosti zaradi šodra.
Jalovec Zgodnje jutro v Zadnji Trenti1
Jalovec Jutro2
Jalovec Barve jutra3
Jalovec Proti špički4
Jalovec Prebujanje dneva5
Jalovec Pelc6
Jalovec Pred Špičko7
Jalovec Jesen8
Jalovec Jeklenice9
Jalovec Pred vrhom10
Jalovec Na vrhu11
Jalovec Razgledi12
Jalovec Sestop13
Jalovec Še na Ozebnik14
Jalovec Na Ozebniku15
Jalovec Sestop z Ozebnika16
Jalovec Pri zavetišču pod Špičko17
Jalovec Sestop18
Jalovec Sestop19
Jalovec Sestop20
Jalovec Barve jeseni21
Jalovec Pred dolino22
redbull     
9.12.2018
Jalovec (08.12.18)

Prezgodaj ni bilo potrebno na teren, saj je napoved sonca bila za okrog desete ure. Po izstopu iz gozda je podlaga že za gamaše. Držal sem se bolj trših delov. Pred ozebnikom v roke zimsko opremo in vanj. Podlaga je vredu. Nadaljna pot je močno zasnežena, prečna pot v levo se dobro "vleče". Veter je bolj ali manj pojenjal. Greben lepo zasnežen. Vreme je bilo krasno. Previden sestop v dolino. Težak vzpon, sploh če si prvi
Jalovec1
Jalovec2
Jalovec3
Jalovec4
Jalovec5
Jalovec6
Jalovec Veliki Ozebnik7
Jalovec pot na Jalovec8
Jalovec9
Jalovec greben10
Jalovec11
Jalovec12
Jalovec13
Jalovec14
ZoranPeternelj     
9.12.2018
Bravo!
cvalenti     
9.12.2018
Noro, čestitke. Naslednjič, če ti ne bi bil v napoto, bi šel s teboj, če je možno seveda?
Bravo!nasmeh
lijaneja     
9.12.2018
Pešačil pa najbrž že od Planice?
redbull     
10.12.2018
Glede pešačenja drži, saj do doma ni bilo nikoli dovoljeno z avtom.
turbo     
10.12.2018
Ne govori neumnosti. Pred kar precej leti se je lahko peljalo prav do doma. Legalno, ne na šverc. Tudi sam se precejkrat zapeljal do doma in si s tem skrajšal turo.
PFranci     
10.12.2018
Bilo nekoč... Od kar se je zgodila nesreča pri rampi, je vožnja prepovedana. nasmeh
gj     
10.12.2018
Čestitam za turo. Srečno
turbo     
10.12.2018
Že pred zapornico je bila (delna) prepoved. Vem da je bilo nekaj časa tako, da si se lahko zjutraj in popoldan ob določenih urah peljal noter in ven. Ker nisem verjel, da bo zapornica ob mojem odhodu iz Tamarja dejansko umaknjena, sem dvakrat turo raje opravil peš iz Planice. In ravno v tistem času, ko je bila taka uredba, da si se lahko ob določenih urah peljal noter in ob določenih ven, se je zgodila nesreča. Zapornica je bila odprta, ker pa je bila taka, kot so bile včasih v Zadnjici, to je, ni se dvignila ampak se je odprla "vodoravno", je "gledala" proti Tamarju in nesrečni fant (kolesar) se je z veliko hitrostjo "nasadil" nanjo ter se smrtno ponesrečil. Takrat so zapornico umaknili in namestili tablo o prepovedi prometa.
Domch     
10.12.2018
...in turo podaljšali za 45 minut, kar je lepo ogrevanje pred vzponom na kralja. Luksuz je že da se lahko do Planice pripeljemomežikanje
lijaneja     
10.12.2018
mrk pogledjezen
janez.novak     
10.12.2018
V tistih časih si se lahko peljal v Tamar do 8.ure in vrnil po 18. Če si bil prej, pa si poiskal pobiralca parkirnine in ti je zapornico odprl. Meni je bil tak sistem OK, ogrevanja je bilo po relativno položni poti dovolj že od koče. Pač, tako se je zgodilo s fantom in kaj moremo. Mogoče do te nesreče ne bi prišlo, če bi bila zapornica pobarvana rdeče - belo. Ampak to je TNP.Pred kratkim so pri Peričniku tarnali, da pozimi TNP ne dovoli nobenih lučk pri slapu. Marsikdaj je TNP sam sebi namen in cokla razvoju.
lijaneja     
10.12.2018
Barva zapornice v fantovem primeru je nepomembna. Način odpiranja - zapiranja bi moral biti vertikalen in ne horizontalen.
jax     
10.12.2018
Morda pa ni problem v barvi zapornice, pač pa v kulturi kolesarjev. Nikomur ne privoščim nesreče, ampak fant si je bil kriv izključno sam. Da pa smo zaradi takih zgodb na slabšem vsi, se mi že takrat ni zdelo prav in se mi še zdaj ne.
Stran: 1 2 3 ... 70 71 72 73 74 ... 78 79 80      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki