Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Covid-19
VanSims     
31.3.2020
Ni tako smešno. Zdravniki v tujini že zdavnaj vejo, da misli, čustvovanje, občutki,... še kako lahko vplivajo na to, da človek zboli ali ne oz. če že, kako bo potekala bolezen. Za 'psihosomatske' bolezni smo že slišali kaj ne? Negativna čustva (jeza, stres, žalost, ...) so vzrok mnogim boleznim danes, ki so na videz čisto organskega izvora (rak, srčni infarkt, sladkorna, ...).

Misli (pozitivne oz. negativne) bolnika so še kako pomembne pri poteku bolezni. Konec koncev zakaj pri preizkušanju zdravil vedno oblikujejo tudi drugo skupino s placebo? In kolikokrat je že placeba pomagala ozdraviti bolnika? Pomagala, sem napisal, ne nujno ozdravila!

Pri nas so padarji še par deset let nazaj in bog ne daj, da bi se kdo mešal v njihovo izključno tradicionalno pojmovano medicino in kjer vsak specialist gleda samo svoj organ in nič drugega t.j. ne obravnavajo telesa kot enote in povezanosti organov med sabo in tudi povezanost z duševnostjo, mislimi, čustvi...

Ja, potem bi se zamajali njihovi položaji. Bog ne daj, da bi nehali biti ena redkih evropskih držav kjer se ne priznava alternativne medicine. Kam pa pridemo, če bodo sedaj neki alternativci določene bolezni bolje zdravili kot oni. Saj se poruši njihov monopol ali pa bi se bilo treba prilagoditi novi realnosti kar pa je spet težko. Vse to zaradi privilegijev, položajev, dobička,... Zato tudi nasprotovanje evtanaziji,...

Ene stvari bolje zdravi tradicionalna medicina, ene alternativna. Slednja predvsem stvari, ki so pretežno povezane s čustvi, mislimi, prepričanji,... in kjer zna tradicionalna medicina samo lajšati simptome. Npr. alergije, psihoze (celo shizofrenijo naj bi se dalo pozdraviti), impotenco (vkolikor seveda ni posledica organske okvare t.j npr. krvno-žilne bolezni, noben pa mi ne bo rekel, da je 20, 30 letni zdrav mulo kar tako impotenten),...

Pri boleznih, ki so mešanega organsko-duševnega značaja, zna vsaj blažiti simptome, pri čisto organskih (poškodbe, zlomi, ...) pa seveda ne pomaga nič (morda začasno blaži bolečine).
ločanka     
31.3.2020
VanSims, pravilno razmišljanjenasmeh.
SamoK     
31.3.2020
>Zdravniki v tujini že zdavnaj vejo, da misli, čustvovanje, občutki,... še kako lahko vplivajo na to, da človek zboli ali ne oz. če že, kako bo potekala bolezen.

To je sicer res, Van, ampak tega ne dosežeš s tem, da si govoriš, kako se moramo vsi imeti radi, pa bomo zdravi.
Ali si takšen ali pa nisi, nobene visokoleteče želje pri tem nič ne pomagajo.
(Mimogrede, izkazalo se je, da prigovarjanje samemu sebi, kako si močan in oh in sploh, kar so ljudski psihologi tako propagirali pred leti, celo škoduje, ne le, da nič ne koristi.)
herman8     
31.3.2020
jaz! Za tale umotvor se tudi jaz iskreno zahvaljujem, zelo zabavno. Nikar ne nehaj in še naprej skrbi za salve smeha na teh straneh.
jaz     
1.4.2020
https://www.dalailama.com/news/2020/a-special-message-from-his-holiness-the-dalai-lama

Tashi delek!
SamoK     
1.4.2020
WALOBS
(What a Lot of BullShit!)
turbo     
1.4.2020
Morda komu pride prav (vsaj kot ideja) zavijanje z očmi

https://media.giphy.com/media/jObUi03gHbbgMvTgKk/giphy.gif
Vitranc     
1.4.2020
Ne nasedajte. Ugotovil sem, da je odlok o vstopu v trgovino samo v rokavicah in zaščitni maski en navaden nateg. Mene je še sedaj sram, da sem nasedel. Blamaža za dve generaciji nazaj.
Vitranc     
1.4.2020
Pridem v štacuno in samo jaz sem imel samo masko in rokavice. Vsi drugi pa v hlačah, čevljih, nogavicah, srajcah ...
exwannabe     
1.4.2020
Aha sedaj mi je jasnih teh 70 litrov mleka...velik nasmeh

Covid-191
Stran: 1 2 3 ... 7 8 9       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki