Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Gorski tek / Osp - Ankaran
 Osp - Ankaran
primoza     
20.1.2019
Danes najprej simpatičen plezalni dan v Ospu, kjer je bilo pomladno toplo. Nato sva z Ajdo odtekla standardni tek Osp - Tinjan - Ankaran. Ajda je popravila svoj osebni rekord na 1h6min in me prvič na progi tudi prehitela za dve minuti. To je dober obet pred testiranji za sprejem na FŠ. Razmere za tek super, 8 st. C.
Osp - Ankaran V solo 4b1
Osp - Ankaran Ajda je zaradi bolečega zapestja ostala pri sestkah2
Osp - Ankaran Na koncu napornega vzpona na Tinjan3
dprapr     
20.1.2019
nasmehJa, staraš se, Primož, staraš, da te že otroci prehitijo.
primoza     
20.1.2019
Ja Drago to mi je v največje veselje.velik nasmeh Sama sreča, da sem uspel vzgojiti podmladek.nasmeh. Aja pa 18 let ni ravno več otrok. Se vidi, da ima že ornk vzdržljivostni metabolizem.
primoza     
17.2.2019
Danes glede na Ajdine priprave na sprejemce na FŠ kar v Osp. Preplezane smeri je krojilo Ajdino zapestje, tako je ostalo pri šestkah. Ampak je postregel tek Osp Ankaran z Ajdinim osebnim rekordom 1h 5 min, spet me je prehitela, to pot za tri minute. Primorska že cveti, razmere ta tek pa vrhunske.
Osp - Ankaran V Osp1
Osp - Ankaran V Ospu2
Osp - Ankaran V Ankaranu3
primoza     
6.4.2019
Danes v celotni družinski postavi v Osp. Najprej plezanje. Ajda po treh mesecih počitka zaradi poškodbe zapestja prvič uspešno v sedemko. Ostala sva se zadovoljila z lažjimi smermi. Nato je družinski taxi v podobi moje drage žene po vzponu na Socerb zapeljal avto v Ankaran in naju pobral po standardnem teku iz Ospa. Čas soliden, fotr 1h 6 min in "tamala" 1h 9 min. Vmes pa smo nabrali še šparglje za kremno juho, ki jo bom skuhal jutri. Soliden športni dan.nasmeh
Osp - Ankaran V šestki1
Osp - Ankaran V sedemki2
Osp - Ankaran Moja draga žena3
Osp - Ankaran Tihožitje4
Osp - Ankaran Moja draga hči5
Osp - Ankaran V štirki6
Osp - Ankaran Po teku v Ankaranu7
primoza     
27.4.2019
Danes standarden Osp, Ajdino zapestje končno bolje. Tako je sfajtala sedemko in nekaj lažjih smeri. Nato pa na tek v odličnem vremenu. Čas Primož 1h 4 min, Ajda 1h 12 min. Družinski taksi v vlogi moje drage žene pa je poskrbel za prevoz nazaj iz Ankarana.
Osp - Ankaran V lažjih smereh1
Osp - Ankaran Ajda2
Osp - Ankaran Ajda3
Osp - Ankaran Nenavaden ptič4
Osp - Ankaran Na cilju v Ankaranu5
Fikret     
27.4.2019

Primoza, tisti komentar pod sliko 1: V lažjih smereh - je verjetno mišljen v navednicah: "V lažjih smereh". Uf, to so pa res kar konkretne smeri. Kapo dol pred to ekipo. Srečno!
primoza     
27.4.2019
V lažjih smereh pomeni 4c+.nasmeh To so lažje smeri.nasmeh
dprapr     
27.4.2019
4c+?
Po kateri lestvici je vzeta ta ocena?
jax     
27.4.2019
Francoski. Kaj ti ni razumljivo?
dprapr     
28.4.2019
Vem, da je francoska.
V čem se razlikuje od 4c? Je primerljiva z UIAA, s katero oceno?
primoza     
28.4.2019
https://www.falesia.it/en/grades.html

Tu je še najbolj razčlenjeno. 4c+ je čista V.
dprapr     
28.4.2019
Hvala za pojasnilo.
primoza     
26.5.2019
Danes sva šla na Primorsko sama z Ajdo. Najprej v Osp, kjer je Ajda prvič po poškodbi zapestja splezala 7b(+) in nakazala, da je ohranitev statusa perspektivne športnice zagotovljen tudi po oktobru. Sreča nama je bila naklonjena, kar je 3 min po splezani 7bjevki pričelo deževati. Tako je polovica teka od Ospa do Ankarana minila v mokri, drseči podlagi, tako je bil čas 1h 12 min povprečen. Jaz pa sem nadomeščal družinski taxi in ji pritekel nasproti. Vsekakor odličen športni dan, kot nalašč za pripravo za Ajdine sprejemce na FŠ.
Osp - Ankaran Ogrevanje v Ospu1
Osp - Ankaran Veselje po splezani 7bjevki2
Osp - Ankaran Pričetek teka iz Ospa v Ankaran3
Osp - Ankaran Malo po Škofijah se z Ajdo srečava4
Osp - Ankaran In skupaj odtečeva do Ankarana5
Osp - Ankaran Na cilju v Ankaranu6
Osp - Ankaran Morje je že kar toplo7
primoza     
8.9.2019
Včeraj po jutranjem ogledu radarske slike in spletnih kamer hitro na Primorsko. Najprej v Osp, nato pa na običajen tek iz Ospa v Ankaran. Do Ankarana, kjer me je čakala boljša polovica, sem potreboval ravno 1h 10 min. Kako slabo minuto mi je vzelo prebijanje čez novo cesto v gradnji, ki bo potekala čez pobočje Tinjana. V Ankaranu pa sva se ravno uspela pred nevihto še okopati v precej toplem morju. Odličen športni dan.
Osp - Ankaran Novi Osapski pes1
Osp - Ankaran Pred nevihto2
Osp - Ankaran Pri Hrvatinih3
primoza     
15.9.2019
Danes kar v celotni postavi v Osp. Ajda ima zdaj zapestje OK in ga je preskusila v 7b. Nato še na tek do Ankarana, kamor sem prisopihal po precejšnji vročini, ura je bila namreč poldne, po 1h 15 min. Ajda pa je prišla kasneje za menoj. Nato pa smo se še okopali v Ankaranu.
Osp - Ankaran Ajda in Martina1
Osp - Ankaran Ajda v 7b2
Osp - Ankaran Vroč tek3
primoza     
10.11.2019
Danes vrhunski dan na Primorskem. Ajda je šla sicer plezati s prijateljico v Črni Kal, midva z ženo pa v Osp. Tam sva splezala nekaj lažjih smeri, nato pa sem šel na običajni tek do po SPP Ankarana, boljša polovica pa se je odpravila malo nasproti do konca prve strmine pri Hrvatinih. Temperature zelo ugodne za plezanje in tek. Čas 1 h 10 min za 12,4 km s 440 višinci pa je bil tudi ugoden, glede na vse obveznosti.
Osp - Ankaran Sončni Osp1
Osp - Ankaran V taki postavi se vidimo v Ospu marca ali aprila2
Osp - Ankaran Na začetku teka3
Osp - Ankaran Čudovit pogled na Trst, ko se pride na vrh Tinjana4
primoza     
30.11.2019
Ja. Spet Osp? Ampak glede na razmere je bila to zelo dobra izbira. Enako za vsakega, ko se ne morejo vsi ukvarjati s športom z enako intenzivnostjo. Bodisi družine z majhnimi otroki ali kaj podobnega. Najprej sva šla v Osp, v lažjih smereh Babne sem napeljal top rope za mojo boljšo polovico. Tako sva plezala oba. Ajda je medtem s prijateljico plezala v Mišji peči v povsem neodvisnem izletu. Po plezanju, ki je kar precej doprinesel k tvorbi vitamina D, sem odtekel standardni tek Osp Ankaran, kjer so bile razmere odlične 13 st C ob soncu ob zelo blagi burji. Čas soliden 1h 9 min. Boljša polovica je v tem času izvedla vzpon iz Ankarana do Hrvatinov. Vsekakor lep, sončen dan.
Osp - Ankaran V Ospu1
Osp - Ankaran Topič2
Osp - Ankaran Tek3
Stran: 1 2 3       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki