Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Begunjščica
johnybravoslo     
7.4.2009
Lepo :-)
matjaz12     
19.5.2009
Ali kdo ve ali je Begunjščica že kopna?

Planinski pozdravnasmeh
LUNA     
19.5.2009
V soboto smo obiskali Roblek in naprej Begunjščico. Pot je večinoma kopna a razmočena,na delih je še nekaj snega, ki se izredno hitro topi.Previdnost itak nikoli ni odveč a mislim, da ne bo težav. Lepo in sončno pot vam želim.
heinz     
23.5.2009
Danes preko Robleka na Begunjščico: ker so imeli pogon ovac smo morali štartat kar v Dragi. Pot proti vrhu je kopna, suha, ostal pa je le en pas snega širok 10 m -nekaj min pred vrhom. Severna stran (po pogovoru s pristopniki)-še vedno zasneženo na vseh poteh.
Begunjščica1
Begunjščica2
Begunjščica3
Begunjščica Na možeh4
jprim     
15.6.2009
V soboto potepanje okrog Begunjščice in na vrh. Pot skozi Bornov tunel, na planini Preval sva izvedela, čemu je pravzaprav bil namenjen, čez blatno Kalvarijo na vrh, do Robleka navzdol, nadaljevanje po samotni, dokaj strmi poti do koče pri izviru Završnice, do doma na Zelenici in do Ljubelja. Pot, ki zahteva kar nekaj kondicije, je prav zanimiva.
Pa srečno v gorah.
Begunjščica1
Begunjščica2
Begunjščica3
gorska koza     
28.6.2009
Danes zjutraj nekaj pred sedmo štartamo z Ljubelja po Bornovi poti. Tunel je presenetljivo suh glede na količino padavin v minulih dneh. Postanek na Prevali, kjer na "kesonu" pick up-a leži pravkar uplenjen srnjaček (žalostno).
Pot čez Kalvarijo ne otežuje toliko blato, kot mestoma zaraslo mokro ruševje, ki te popolnoma namoči.
Na grebenu proti V. Vrhu začne rahlo rositi, le-to nas spremlja skoraj do Robleka. Razgledi so se kljub temu prav lepo odpirali proti Julijcem, Bledu, Zg. savski dolini, Zelenici..., le vrh Stola je imel ves čas kapo.
Sestop v dolino Završnice po melišču je bistveno manj drseč, na Smokuški planini pa presenetijo živopisane cvetoče in dehteče poljane.
Mimo Doma na Zelenici do Ljubelja in lep, kljub napovedi ne preveč moker dan je bil tako zaključen.
bos     
30.6.2009
Ali kdo ve v kakšnem stanju je pot Zelenica - Roblekov dom, ali je še kaj snega na poti?
Lep pozdrav
pika_nogavicka     
30.6.2009
V soboto 27.6.2009 sem bila s starši in še večjo družbo na tej poti. Snega nič, pot čudovita, motila nas je samo megla, tako da razgleda ni bilo nič.mežikanje Ob poti vse polno gorskih rožic, ki smo jih odnesli v dolino - seveda s fotoaparatomvelik nasmeh Kar pogumno na pot, saj se tudi jaz nisem ustrašila (stara sem 11 let)

LP planinski pozdravcool
Begunjščica1
Begunjščica2
Begunjščica3
Begunjščica4
Begunjščica5
Begunjščica6
Begunjščica7
Begunjščica8
čemšeničan     
1.7.2009
Lepo od tebe Pika,da že tako mlada spoštuješ gorski svet in rože,le tako naprej in uživaj v naravi med počitnicam.
mstrman2     
5.7.2009
Evo kako lepe planike že rastejo na vrhu poti čez Kalvarijo do Begunjščice.eek
Begunjščica Planike na Begunjščici1
skorny     
5.7.2009
lepo, pa se eno mojo slikco iz pohoda Dobrča - Prevala -Roblek - Begunjšcica in nazaj
Begunjščica1
Begunjščica2
Begunjščica zelenica3
Begunjščica roblek4
kolesar     
6.7.2009
skorny na tvoji tretji sliki ni Zelenica ampak koča pri izviru Završnice.
heinz     
6.7.2009
Drugače pa vso to zeleno dolino, ki se vleče od začetka Smokuške planine na JZ (tu imata tudi prvi dve vikendici napis 'Zelenica'), pa do konca smučišča pri Ljubelju- na SV, večina (vklj z domačini) imenuje Zelenica. Tudi na mnogih zemljevidih je temu tako.
amer     
20.7.2009
Se pridružujem forumu z informacijo za manj pogumne "hribovce". Včeraj sva jo z ženo mahnila iz Ljubelja prek Zelenice z namenom splezat na Begunjščico prek Roblekovega doma. Žal se je ustavilo na delu poti, kjer se vzpon konča, kjer smo nagrajeni z lepim razgledom na Blejsko jezero in kjer pot začne prečiti strmine. Usoden je bil pogled navzdol; posledično slabost in povratek nazaj.

Opozoriti je torej smiselno, da je za tiste manj pogumne oziroma s strahom pred višino ta pot lahko vrtoglava izkušnja.

Foruma pač ne beremo samo izkušeni planinci, ampak verjetno pogosto tudi manj izkušeni ali celo začetniki. Še vedno bolje tako, kot pa 2 primerka v supergah !, ki sta mene spraševala kakšna je pot na Begunjščico in kako daleč je še.

Nekateri očitno niti ne preberejo kam gredo, res čudno, da po gorah ni več mrtvih.
hanč     
24.7.2009
Danes sva s prijateljico štartali na Ljubelju.Šli sva do Roblekovega doma na Begunščico ter nazaj do Zelenice.Bilo je kar vroče malce tudi naporno saj sem šla tu prvič. Nazaj je bilo pa že malce oblačno glih prima.Na Zelenici še zadnji postanek potem pa proti domu.Odlična tura.
jozo     
3.8.2009
Štart na Ljubelju, pa mimo Zelenice proti Robleku. Postanek za kavico in nadaljevanje poti proti vrhu. Zgoraj je kar vetrovno,tako da vetrovka kar prav pride. Razgledam se malo naokoli, povsod sonček, le nad Julijci se kopičijo oblaki. Spust po Kalvariji, do Prevala, kjer si žejo potešiva s hladnim pivom. Obiskovalcev je bilo na koči polno, tako da imava probleme, kam se skriti pred "kuglo", ki "žari na polno". Nadaljujeva v dolino po Bornovi poti in ob treh sva zopet na izhodišču poti. Lepa krožna tura. Lp
Begunjščica Greben Begunjščice1
Begunjščica Vrtača2
Begunjščica Triglav v daljavi3
Begunjščica Stol4
Begunjščica Postanek na Robleku5
Begunjščica Bled z okolico6
Begunjščica Pogled z vrha na Zelenico7
Begunjščica Bornov tunel8
kolesar     
9.8.2009
Petek 7.8. smo opravili pot Ljubelj mimo Zelenice na vrh Begunščice potem spust do Robleka (kosilo), čez Rožo do planine Prevala dalje po Bornovi stezici do avta. Lepa in razgledna tura za katero smo s postanki porabili malo manj od osem ur.eek
Begunjščica1
Begunjščica2
Begunjščica3
Begunjščica ku-ku4
Begunjščica5
Begunjščica6
Begunjščica Smokuški plaz7
Begunjščica vrh8
grajbos     
10.8.2009
Teniske lih niso za v hribe...
janav     
10.8.2009
1.8.09 sva s prijeteljico Matejo že tradicionalno obiskali Roblek, kjer je potekala veselicajezik z Avsenikovo glasbo. Vsa pohvala organizatorjem, glasbenikom in soudeležencem, ker smo skupaj res konkretno zažurali. Ko so zaigrali "Pastirčka" in "Slovenija od kod lepote tvoje", pa se je marsikomu orosilo oko. Pozdrav vsem žurerjem, ki že kličem(o) nasvidenje naslednje leto!!!nasmehnasmehnasmeh
Begunjščica1
Begunjščica2
Begunjščica3
Begunjščica4
Begunjščica5
Begunjščica6
Begunjščica7
heinz     
22.9.2009
Ker mi danes ni uspelo priti z avtom po cesti na Vršič, sem nameravani izlet na obe Mojstrovki zamenjal za Begunjščico..
Razmere: makadamska cesta od gostišča v Dragi v zelo slabem stanju. Izgleda da je po zadnjem deževju niso popravljali. Sam sem se tako kot mnogi, oz vsi, odločil za peš.
Pot od Roblekovega doma proti vrhu izredno lepo urejena, utrjena, podprta, ruševje obžagano; še bolje kot pred 4. meseci, ko sem bil nazadnje tam. Vsa pohvala vsem, ki so pri tem delu sodelovali!
Vreme: megla. Zaradi vlažnosti oz blata je bila potrebna malo večja pazljivost. Mislim, da je temu vedno tako, kadar je Begunjščica v oblakih.
LP Srečno!
Begunjščica ob poti1
Begunjščica Planina Planinca2
Begunjščica na Robleku3
Begunjščica urejena pot4
Begunjščica Suho ruševje,Zelenjak, Palec5
Begunjščica za trenutek se prikaže sonce6
Begunjščica7
Stran: 1 2 3 4 5 ... 49 50 51      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki