Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Kamniško Savinjske Alpe / Koroška Rinka (Križ)
 Koroška Rinka (Križ)
ljubitelj gora     
1.12.2017
Višje je zimska pravljica, naravni okraski, ki se jih kar ne moreš nagledat.
blixabargeld     
18.7.2018
Zdravo, a ima slučajno kdo kaj informacij, ali je pot na Rinke (Koroška, Štajerska, Kranjska) z Jezerskega kopna? Vem, da je snežišče pred vstopom v slovensko pot, zanima me pa, kako je višje.

Hvala
robert.v     
19.7.2018
Včeraj sem bil na Križu. Pot je že nekaj časa kopna. Nekaj klinov ob jeklenicah je izpuljenih ampak nič problematičnega.
blixabargeld     
20.7.2018
Super. Najlepša hvala za info.
dRM     
17.8.2018
Včeraj obiskal Koroško Rinko (Križ) in Kranjsko Rinko iz smeri Ledin. Do Ledin preko Slovenske smeri, ki je zelo dobro označena in varovana, šel sem v čisti temi(brez lune) in ni bilo nobenih težav. Pri Kranjski koči na Ledinah je tabla, kjer piše, da pot na Koroško Rinko ni vzdrževana in je obisk na lastno odgovornost. To razloži marsikaj, namreč pot je v slabem stanju, predvsem pod vrhom (potrgane jeklenice, izruvani klini, itd...). Veliko je tudi nanosov kamenja po poti tako, da je na tej poti (vzpon in sestop) potrebna velika pazljivost, tudi pri tem, da ne prožimo kamenja. Drugače pa pot zelo zanimiva, za tiste z nekaj izkušnjami in brez vrtoglavice.

Kratek posnetek si lahko ogledate TUKAJ

P.S.: po poti tudi ni bilo preveč nadležnega mrčesa, tako da se da uživati v tišini nasmeh
molog42     
17.8.2018
lepo. uživaj še naprejnasmeh
čebejla     
17.8.2018
Res škoda, za tako lepo pot, da se ne popravi
mrk pogled
hočo     
18.8.2018
u sredo do ledin po slovenski, naprej na križ. ni mi jasno, v čem je težava, pot je brezhibna.
Bandzo     
10.9.2018
Včeraj 09.09.2018 na Koroško Rinko iz Ravenske kočne. Štart malo čez 5 zjutraj, po Slovenski do Ledin in dalje na Koroško Rinko. Pot popolnoma brez posebnosti, tista dva izpuljena klina, ki držita zajlo ne predstavljata težav (glej sliko 12). Tik pod vrhom pri navpičnem vzponu je polno grušča in res moraš hoditi previdno, saj kamenje še prehitro sprožiš. Nekdo je imel srečo, da ga je v roko zadel le manjši kamen. Na vrhu dobra družba, lepi razgledi in zelo toplo. Povratek po plezalni nazaj. Sledil je še ovinek do Ledinskega vrha, nato pa po Lovski nazaj v dolino.
Koroška Rinka (Križ) Slovenska1 Koroška Rinka (Križ) Razgled nad Ledinami2 Koroška Rinka (Križ) Proti Rinki se gre...3 Koroška Rinka (Križ) Na hitro še do okna pogledati, kaj je novega na Solčavskem4 Koroška Rinka (Križ) Pogled proti Štajerski Rinki5 Koroška Rinka (Križ) Razgled nad Jezerskim je čudovit6 Koroška Rinka (Križ) Če ne greš navzgor, težko prideš na vrh...7 Koroška Rinka (Križ) Čakanje v vrsti8 Koroška Rinka (Križ) Z vrha proti Skuti in naprej9 Koroška Rinka (Križ) Razgledi 1A10 Koroška Rinka (Križ) Kranjska Rinka je tudi imela obisk danes11 Koroška Rinka (Križ) Počasi in previdno nazaj12 Koroška Rinka (Križ) Še na Ledinskega13 Koroška Rinka (Križ) Pogled na prehojeno pot14 Koroška Rinka (Križ) V dolini se pa vse pripravlja na jesen :)15
primoza     
24.2.2019
Danes v polni družinski postavi na Koroško Rinko iz Logarske doline. Kar nerodno mi je priznati, da nisem še nikoli šel skozi Turski žleb. No vse je enkrat prvič in moram reči, da smo prav uživali v tem lagodnem prehodu iz severa na jug. Razmere odlične. Tudi posamezne klože so dobro prileplenjene na prevladujočo podlago tipa beton. Tako je minil spet en lep gorniški dan v najboljši možni družbi mojih deklet.
Koroška Rinka (Križ) Jutro pri Rinki1 Koroška Rinka (Križ) Na Okrešlju2 Koroška Rinka (Križ) Plazovina od odjuge3 Koroška Rinka (Križ) V žlebu4 Koroška Rinka (Križ) Na vrhu žlebu5 Koroška Rinka (Križ) Proti Rinki6 Koroška Rinka (Križ) Na vrhu7 Koroška Rinka (Križ) Razkošni razgledi8 Koroška Rinka (Križ) Spust9 Koroška Rinka (Križ) Razledi pri spustu10 Koroška Rinka (Križ) Pogledi na Bistriško stran11 Koroška Rinka (Križ) Pa spet skozi Turski žleb12
redbull     
24.2.2019
Krasno

Srečno
jprim     
24.2.2019
Ojla. Praviš v popolni postavi. No, nekoga sem pa vseeno pogrešala.
mežikanje
Lp!redbull     
24.2.2019
Se je že začel
Dolgo niste zdržal s to postavomežikanje
primoza     
24.2.2019
Tistega gospodiča ni več v gorah. Sem pa podedoval njegov cepin.nasmeh
AnteP     
27.6.2019
Jel prohodno bez dereza i cepina iz okreslja po ferati?
AnteP     
30.6.2019
Bio sam u Subotu 28.6 i prohodno je u potpunosti.
Koroška Rinka (Križ) Križ1
Tomažke     
9.7.2019
Pozdravljeni, kakšno je stanje na poti iz Kranjske koče na Ledinah do vrha? Mogoče še kaj snega? Hvala
lexxon     
12.7.2019
Na poti ni snega.
Stran: 1 2 3 ... 10 11 12       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki