Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Kalška gora
13.7.2007 - Gost
Je zahtevna? Hvala
Gost     
13.7.2007
http://www.hribi.net/gora.asp?gorovjeid=3&id=103
Gost     
16.7.2007
Jaz osebno sem to pot prehodil čez Vrh Zvoha, kjer sem naletel tudi na jeklenice, ki pot samo popestrijo. Drugače pa lepa in zanimiva pot, ki te vedno očara s pogledom na Grintavec in ostale vrhove.
Se splača prehodit, pa najbolše je it zgodaj zjutraj.
Luka     
21.7.2007
če greš iz Kokrškega sedla imaš na poti par klinov in jeklenico vendar ni zahtevno prav zabavno je velik nasmeh
Gost     
30.7.2007
Kakšna je pot z Krvavca,skozi Dolgo njivo?Koliko æasa za običajnega planinca?
Tadej     
30.7.2007
Opis poti: http://www.hribi.net/pot.asp?gorovjeid=3&id=103&potid=676
Olga     
6.8.2007
Zanimiva je tudi varianta z Vrha Zvoha - Vrh Korena (čez Ježa), malo dol do Škrbine (tu pride pot čez Dolgo njivo in se tudi razdeli na 2 varianti: čez Kalce ali pa Greben). Ljubitelji zavarovanih plezalnih poti jasno izberejo Greben od koder nas pot vodi po izjemnem terenu grebena gor in dol do cca. 20 metrske, precej prepadne stene, ki jo preplezamo s pomočjo 2 jeklenic in klinov (priporočajo tudi uporabo čelade in samovarovalnega kompleta). Previdnost ni odveč. Pot nas potem pripelje do Kalške gore kar naravnost od odcepa, kjer se pridružita 2 poti: levo dol do Cojzove koče na Kokrskem sedlu, desno dol prej omenjena varianta čez Kalce. Od odcepa cca. 10 min. Potem pa kar nazaj, npr. dol do Cojzove. Trasa Vrh Zvoha - Cojzova koča cca. 5 - 6 ur, odvisno od razgledovanja (priporočam ga čim več)! Pot predvsem od vrha Kalškega grebena naprej ni pretirano obiskana, pa naj ostane tako.mežikanje
Gost     
22.8.2007
Zelo lep je dostop po lovski stezici od Žagane peči. Je pa potrebno prehod zgoraj čez Kalce poznati, čeprav se da tudi po brezpotju (širokem žlebu) do melišča pod grebenom ter desno po njem in po travah navzgor do vrha. V žlebu pod lovsko kočo je na enem mestu zelo zahtevno (strmo, nevarnost zdrsa zaradi drsečega listja), sicer ni težko.
Le za vajene gibanja po takšnem terenu!
rant     
17.5.2009
Konec tedna sem sestopil z Kalške gore na Kokrško sedlo. Pot je trenutno v celoti nezavarovana, saj so vse jeklenice potrgane.
Kalška gora1 Kalška gora2 Kalška gora3 Kalška gora4 Kalška gora5 Kalška gora6 Kalška gora7
smidov david     
17.5.2009
Omenjena pot sploh ni več vzdrževana zato pa so vse jeklenice potrgane, ker jih nihče ne popravlja.velik nasmeh
čem.plan     
20.5.2009
Po tej poti sem šev dne 26.7.1992 od Kokrškega sedla na Kalško goro že takrat je bila slabo vzdrževana.Izpuljeni so bili klini,jeklenice pa potrgane in zarjavele.Pač se je treba odločiti za dalši pristop na to goro.PA SREČNO POT.
andrej767     
21.5.2009
Ja se pozna recesija , tudi za WD-40 ni več denarja da bi malo jeklenice našpricali velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
daniel     
21.5.2009
Res škoda ,da to pot ne obnovijo in ponovno zavarujejo.
PUHI     
21.5.2009
Rant: Na Kalški gori sem bil lani. Pot je precej krušljiva, mislim pa, da je najnevarnejša ozka polica-prečenje tik pod grebenom na južni strani. Če se ne motim je na zadnji sliki še prekrita s snegom. Ali se motim?
PUHI     
21.5.2009
Mislil sem na predzadnjo sliko.L.P.
janez3     
21.5.2009
Pot, katere del se vidi na predzadnji sliki, je že davno opuščena. Nobena markacija te ne povede več tja dol. Prava pot se s Kalške gore proti sedlu odcepi nekoliko naprej, na manjšem sedelcu, kjer je tudi križišče poti. Naravnot vodi proti Kalškemu grebenu, levo na Kalce in desno navzdol na Kokrsko sedlo. Še lani jeseni so bila varovala na tej poti brezhibna.
PUHI     
21.5.2009
No mislil sem na del poti z K.gore do sedelca, ki poteka vodoravno pod grebenom in je ozka steza po travnati vesini. Meni je bila v mokrem kar zoprna.
jprim     
21.5.2009
Se strinjam z janez3, lani sem prehodila smer Žagana peč, Kalška gora,Kokrsko sedlo in čez varovala nisem imela pripomb, ali imaš v mislih kak drug sestop?
LP!
fpetel1     
21.5.2009
Obstaja stara plezalna pot od Zoisove koče na vrh, na kateri je še nekaj starega železja - zaradi krušljivosti je ta pot že vsaj 20 let opuščena. Začetek poti je danes težko najti - tudi kolega, ki je bil leto dni za kuharja na Zoisovi koči in je večkrat obiskal okoliške hribe ne pozna začetka poti.
Mene predvsem zanimajo trenutne razmere iz smeri Žagana peč (mimo lovske koče in Zoba) na vrh Kalške gore - je kje globok sneg, ki se vdira, ali je že spomladansko?
Hvala za odgovor
Franci
zamet     
14.6.2009
Takole je blo pa na Kalški gori zjutraj..
Kalška gora1 Kalška gora2 Kalška gora3 Kalška gora4 Kalška gora5 Kalška gora6 Kalška gora7 Kalška gora8 Kalška gora9 Kalška gora10 Kalška gora11 Kalška gora12 Kalška gora13 Kalška gora14
gorska koza     
18.6.2009
Danes sva se z mlajšim sinom, ki postaja srednješolec, v okviru priprav (nabiranja kilometrine) pred prihajajočim mladinskim planinskim taborom, ki se ga udeležuje že vrsto let, povzpela na Kalško goro.

Od Žagane peči po lovski poti čez Kalce so se pojavile "nove,lepe" markacije XXL velikosti. Oranžne pike in krogi premera tudi do 30 cm.

Nekaj snežišč je še vedno tudi na južni strani, ki se jim da ogniti. Sestop proti Kokrškemu sedlu je kopen, a izredno krušljiv (čelada!). Pod steno sta dva snežišča, da se jih obiti po spodnji strani, kar malce podaljša pot po melišču. Uporabila sva cepina, dereze pa so ostale v nahrbtniku.
Kalška gora pod Lovsko kočo1 Kalška gora V. greben, Žmavčarji, Turska gora2 Kalška gora3 Kalška gora čez Kalce4 Kalška gora proti Kalški gori5 Kalška gora Kočna in Grintovec6 Kalška gora Turska gora, Kotliški graben, Brana, Planjava7 Kalška gora Dolgi hrbet, Štruca, Skuta8 Kalška gora Cojzova koča na Kokrškem sedlu9 Kalška gora jekleni ptič na vrhu Skute10 Kalška gora Kalški greben11 Kalška gora sestop proti Kokrškem sedlu12 Kalška gora krušljiva Kalška gora13 Kalška gora na koncu pa osvežitev V Koncu14
Stran: 1 2 3 ... 5 6 7      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki