Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Kalška gora
cenc     
19.6.2009
" Nove, lepe" markacije? Kakšna škoda , da nekdo tako lepo potko tako grdo popacka. Še dobro , da mu je začelo zmanjkovati barve....
fpetel1     
19.6.2009
Jaz sem tudi opazil markacije (dreče pike) na poti proti lovski koči. Mislim, da je to neoznačena pot in oznak je resnično preveč.
gorska koza     
19.6.2009
Ta lepa in z lahkoto sledljiva stezica je dobesedno oskrunjena. Glede na velikost in gostoto packanja ni junaku(om) primanjkovalo spreja.
Očitno je bil namen označiti zimski pristop (verjetno je bilo delo takrat tudi opravljeno), kajti "oznake" so na deblih precej visoko. Končajo se šele pri odcepu za Zob.
matic4     
25.6.2009
Danes dopoldne preko Kokrškega sedla po markirani poti na vrh. Tam kjer prečiš po melišču so še snežišča. Najbolje jih je prečiti čim nižje, saj je sneg zelo trd (razen če imaš dereze in cepin).Sicer je pot naprej kopna. Varovala so v brezhibnem stanju, pot pa markirana z gostimi markacijami. Verjeli ali ne danes je bil gor sonce.velik nasmeh
Kalška gora1 Kalška gora snežišča na melišču - najbolje jih je prečiti čim nižje2 Kalška gora proti vrhu3 Kalška gora Kalški greben4 Kalška gora Kalce5 Kalška gora kdor čaka dočaka - Grintovec danes ob 12h6
jprim     
25.6.2009
Pa zakaj vsi pišete Kokrško sedlo, ča pa je Kokrsko???
matic4     
25.6.2009
jprim ,ja imaš prav - sicer pa vsi vemo za katero sedlo se gre, ni res ?
jprim     
25.6.2009
Saj me razumeš, res vsi vemo za to sedlo, pa tudi vsi vemo da je glavno mesto Ljubljana, ne Lubljana ... saj ne da sem slabe volje zaradi tega, ampak potem bodo počasi naše prelepe gore dobivale čist drugačna imena.
Pa LP!
fpetel1     
30.6.2009
V soboto gremo mimo lovske koče in čez Kalce na Kalško goro - glede na to, da grem z društvom (vodim izlet) me zanima če so nad Kalcami še snežišča (melišče preden prideš do markirane poti)? Glede na snežišča nad Zoisovo kočo mislim da vrv (30m) ne bo škodila.
gorska koza     
30.6.2009
Snežišča so še - stanje se v desetih dneh, odkar sem bil gor, ni bistveno spremenilo.
Ko prideš na zgornjo izravnavo,naj te ne zavedejo oznake(rdeče črte)na dveh balvanih levo in desno,ki nakazujejo smiseln prehod med njima,ter posledično precej strm vzpon po snežišču.
Približo 20-30 metrov pred omenjenima balvanoma se ti desno sam ponudi prehod med ruševjem na neizrazit grebenček,vodijo te pa tudi rdeče črte starejšega datuma.Tako se boš,do markirane poti, popolnoma ognil snegu.
Na markirani poti(pred jeklenicami) je še eno snežišče - ogni se mu spodaj; zgoraj je precej krušlivo.
Nekaj previdnosti na grebenu proti Kalški gori, predvsem pa pri sestopu proti sedlu, kjer je na poti precej drobirja.
Za spodnja dva snežišča ti bo pa razvijanje vrvi vzelo več časa, kot če ju obhodiš spodaj.

fpetel1     
30.6.2009
Gorska Koza - hvala za odgovor. Se bom držal tvojih nasvetov. V začetku maja sem bil že na Kalcah po tej poti, pa sem se obrnil pod meliščem (ki je bilo takrat še večinoma pod snegom), ker sem pustil cepin in dereze v avtu in nisem hotel reskirat.
fpetel1     
30.6.2009
Gorska Koza - hvala za odgovor. Se bom držal tvojih nasvetov. V začetku maja sem bil že na Kalcah po tej poti, pa sem se obrnil pod meliščem (ki je bilo takrat še večinoma pod snegom), ker sem pustil cepin in dereze v avtu in nisem hotel reskirat.
gorska koza     
2.7.2009
Na to, na kar sem na tej strani opozoril pred štirinajstimi dnevi, se je sedaj odzvalo PD Kamnik,
http://www.gore-ljudje.net/novosti/46731/#19700101010000
omenil pa tudi Gorenjski glas skupaj z opisom poti
http://www.gore-ljudje.net/novosti/46737/
fpetel1     
5.7.2009
Kot sem že lani razpisal turo na Kalško goro mimo lovske koče, smo jo včeraj tudi izpeljal. V spodnjem delu jo resnično kazi ogromno število rdečih krogov. Više smo nadaljevali proti Zobu in po travnatem grebenu do vrha. Trenutno je na Kalški gori ogromno gorskega cvetja (Murke, Encijani, Arnike, Planike, Svišči ...) Snega na južnih pobočjih ni več. Največ cvetja je na grebenu in vrhu, tako da tudi tisti, ki ne poznate dostopa od Žagane peči lahko uživate v čudovitih gorskih cvetnikih in miru, ki ga okoli Grintovca le redko doživite.
Kalška gora1 Kalška gora2 Kalška gora3 Kalška gora4 Kalška gora5 Kalška gora6 Kalška gora7 Kalška gora8
fpetel1     
5.7.2009
Aja - kljub temu, da nas je bilo na vrhu 6, ni nobeden od nas odtrgal niti ene cvetice - gorski ekosistem je precej bolj ranljiv in nežen kot nižinski, tako da sodi že h gorskemu bontonu, da ne trgamo gorskega cvetja (tudi, če ni izrecno zaščiteno
)
Tadej     
12.8.2009
Danes sem se iz doline Kamniške Bistrice prek Kokrskega sedla povzpel na Kalško goro.
Varovala na poti od Kokrskega sedla proti vrhu Kalške gore so v dobrem stanju.
Lp Tadej
Kalška gora Jutro nad dolino Kamniške Bistrice.1 Kalška gora Pogled s Kokrskega sedla proti Rzeniku.2 Kalška gora Cojzova koča.3 Kalška gora Pot na Kalško goro.4 Kalška gora Pot na Kalško goro.5 Kalška gora Razpotje.6 Kalška gora Planinski močerad.7 Kalška gora Na vrhu Kalške gore.8 Kalška gora Pogled na Kočno in Grintovec.9
antik     
20.8.2009
Kalška gora, vrh, subota
Kalška gora1
matic4     
6.12.2009
Danes šel gor čez Kokrško sedlo. Snega 20-30 cm na 5-10 cm zmrznjene podlage, precej napihanega snega. Pod severno steno se vdira po pol metra. Prečenje pod steno precej nelagodno kljub 1. stopnji, zlasti tik pred plezalnim delom. Jeklenice in klini nekje še gledajo ven, do vrha precej strmo, tu brez cepina in derez ne gre. Po naslednji pošiljki snega bo opisana pot vse manj varna, predvsem glede plazov.
šerpa     
6.9.2010
Bil v petek 3.9. gori in sicer iz Kokrskega sedla na vrh in po isti poti nazaj. Glede na lanske in predlanske komentarje glede slabega stanja varoval moram poudariti, da so sedaj varovala v odličnem stanju, zanesljiva in povsod tam kjer so bolj ali manj nujna. Pot pa je seveda še zmeraj precej krušljiva in čelada je obvezna. V vršem delu precej izpostavljeno prečenje strmih travnatih pobočij, kjer je potrebna maksimalna pazljivost, saj drs na tem mestu najverjetneje pomeni tudi konec gorniške kariere.

Kljub slabemu vremenu pa za veselje poskrbi pogled na rastišče planik ob potki tik pred vrhom nasmehnasmeh
Kalška gora1 Kalška gora2 Kalška gora3 Kalška gora4 Kalška gora5
maucec40     
29.5.2011
Danes sva z bratom štartala od Žagane peči, mimo lovske koče na Kalško goro, ček Kokrsko sedlo pa nazaj v dolino. Pot povsem kopna, razen melišče nad Cojzovo kočo je še malo zasneženo. Vreme fantastično! Na steni pod Kalško goro smo opazili 2 alpinista. Enega sem uspela tudi pofotkati. Face!
Kalška gora1 Kalška gora2 Kalška gora3 Kalška gora4
pohodnik38     
29.5.2011
Super,vse čestitke za lepo opravljeno turo ,dobr da zdej vem za razmere kr tud jaz mam nekaj takega v planu nasmeh
Stran: 1 2 3 4 5 6 7       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki