Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Polhograjska Grmada
15.12.2007 - iztok
Srednja vas - Polhograjska Grmada (krožna pot).
Vse kaže, da je bilo Polhograjsko hribovje kot naročeno za danes. S prijateljem sva se odpravila na omenjeno krožno pot in priznati moram, da je bilo prelepo (od vremena do razgleda). Toplo priporočam.nasmeh
Tadej     
15.12.2007
Pogled na Grmado s Polhograjske gore (današnja slika).
Polhograjska Grmada Polhograjska Grmada s Svetega Lovrenca.1
klavdy6     
13.4.2009
Danes je bila zelo obiskana kljub močnemu vetru cool še posebej na vrhu. Oskrbnik kmetije Gonte nejevoljen zaradi parkiranja zmeden Vseeno primerno za dopoldanski nedeljski izlet.nasmehvelik nasmeh Slike povedo še večjezik
Polhograjska Grmada Od daleč1 Polhograjska Grmada Na Gonteh2 Polhograjska Grmada3 Polhograjska Grmada4 Polhograjska Grmada Razgled5
podplat     
13.4.2009
Danes sva se z boljšo polovico namenila na Polhograjsko Grmado. Za izhodišče sva si izbrala Belico in ni nama bilo žal. Že takoj na začetku in nato vso pot nama je steza dala vedeti, da se tukaj dela - hodi v hrib. Nekaj časa po krasnem gozdu, nato pa vse več razgledov ob krasnem vremenu z veliko sonca. Na vrhu naju je pričakalo nekaj vetra, vendar so bili razgledi tako lepi, da je to odtehtalo. Za vrnitev sva izbrala pot proti Dvoru in tudi tukaj sva uživala, kot že dolgo ne. Lepa pot, lepi razgledi in krasen občutek, da si nekaj naredil zase. Pri Belici pa še lepi detajli potoka in narave ob njem. Uživala sva Tanja in Borut, prilagava nekaj slik, najraje bi vse, pa jih je preveč, a vse so krasne.
Polhograjska Grmada Na začetku poti1 Polhograjska Grmada Čez potok brez brvi2 Polhograjska Grmada Preko travnika v gozd3 Polhograjska Grmada Strmina se takoj začne4 Polhograjska Grmada Tudi višje v gozdu strmina ne popusti5 Polhograjska Grmada Pred predvrhom6 Polhograjska Grmada Grmada s predvrha7 Polhograjska Grmada Lep razgled po pobočju Grmade8 Polhograjska Grmada Strma pot navzgor9 Polhograjska Grmada Na vrhu10 Polhograjska Grmada Na vrhu 11 Polhograjska Grmada Navzdol proti Dvoru in Polhovem Gradcu12 Polhograjska Grmada Pogled nazaj na Grmado13 Polhograjska Grmada Blegoš in ostalo Škofjeloško in Cerkljansko hribovje je že skoraj brez snega14 Polhograjska Grmada Pogled proti Polhograjski gori15 Polhograjska Grmada Zgleda kot konec poti16 Polhograjska Grmada Koča ob poti17 Polhograjska Grmada Pogled na prehojen greben navzgor18 Polhograjska Grmada Takšnega tepiha doma ni19 Polhograjska Grmada Nad Dvorom20 Polhograjska Grmada Slap v Belici od daleč....21 Polhograjska Grmada in od blizu22 Polhograjska Grmada Pa čisto od blizu23 Polhograjska Grmada Vsega luštnega je enkrat konec24
kolesar     
27.4.2009
Včeraj prehodili pot, ki ni zahtevna je pa zelo prijetna. Naši najmljaši hčerki je bila pot zelo všeč ker je pretežno ravninska le zadnji del je malček bolj strm. Ima pa nekaj skalni odsekov, ki pa so pisani na kožo majhnim otrokom.
Polhograjska Grmada1 Polhograjska Grmada2 Polhograjska Grmada3 Polhograjska Grmada4 Polhograjska Grmada5 Polhograjska Grmada6 Polhograjska Grmada7 Polhograjska Grmada8 Polhograjska Grmada9
MarkoK     
1.5.2009
Praznik dela in naskok na Grmado z štartom iz vasi Belica ter po markirani poti na vrh Grmade. Po tej poti ni bilo nobene gužve, vreme zelo dobro, razgledi rahlo megleni, pa še enega psa iz Belice smo imeli za sopotnika oz. kar vodiča. Sestop pa po krožni poti po grebenu ter nato do vasi Dvor. Skupni čas 3 ure, netežavno in sproščujoče. Priporočam.
Polhograjska Grmada1 Polhograjska Grmada2 Polhograjska Grmada3
GITA     
18.10.2009
Napovedan okrepljen veter nas je odvrnil od prvotno načrtovanega obiska Julijcev. Namesto tega smo se odpravili na poldnevni izlet v Dolomite (Polhograjskenasmeh). Kot že veliko predhodnikov tudi mi iz vasi Belica na Polhograjsko Grmado, nazaj pa krožno do vasi Dvor. Doživeli smo "pisano" vreme: oblačno z občasnimi sončnimi obdobji, zmeren veter, najbolj nas je presetil "ples" sicer redkih snežink na vrhu (ki jih komaj slabih 900 m nad morjem res nismo pričakovali) - vendar dovolj za otroško veselje, na poti do avta med Dvorom in Belico pa še par dežnih kapelj.
Pot je resnično lepo speljana, netežavna in pomeni odlično izbiro za poldnevni izlet.
Polhograjska Grmada1 Polhograjska Grmada2 Polhograjska Grmada Vrh3 Polhograjska Grmada sv. Uršula4 Polhograjska Grmada sv. Jakob - za obujanje otroških spominov na njihove gorniške začetke :-)5 Polhograjska Grmada Na koncu poti nas je pritegnila znamenita gotska cerkev v vasi Dvor...6
janik     
8.12.2009
SAMO NEKAJ SLIK NEDELJSKEGA POTEPA PO GRMADI IN TOŠČU
Polhograjska Grmada1 Polhograjska Grmada2 Polhograjska Grmada3 Polhograjska Grmada4 Polhograjska Grmada5
nacka     
27.12.2009
Polhograjci so zelo obiskani, fotografije od tam pa se ne pojavljajo prav često. Tole je včerajšnji utrinek s poti na Grmado - od Gont proti vrhu. Desno Tošč, zadaj Julijci.
Polhograjska Grmada Letos še zadnjič na polhograjsko Grmado1
m     
12.1.2010
Pozdravljeni!

Odkod (smer) in kdaj (letni cas, mesec) mi najbolj priporocate za obisk Grmade? Pa da bi sla lahko morda se na ostale vrhove (ali se kaksen vrh) Polhograjskega hribovja.
(Enkrat sem ze skoraj bila na vrhu Grmade, ampak ker sem imela obute nizke pohodne cevlje si nisem upala prav na vrh (eekgleznji), ceprav sem bila prav blizu in sem vrh ze videla.)
Hvala in lp
viharnik     
12.1.2010
Na Polh.Grmado je veliko poti:Z Mačkovega grabna,iz Srednje vasi ali Pograjskega doma iz polhograjske strani,Topola-Katarine,iz smeri Ločnica od vasi Rovtar,daljša a lepša pa od doma na Govejku,kjer prečimo lep del najvišjih polhograjcev.V zimskih razmerah in snegu je predvsem vršna piramida,kljub ne visoki nadm.višini,nevarna za zdrs,še posebej v ledenem.Zato priporočam gojzarje,palice ter v ledenem(zgodaj spomladi) tudi žabce.GRS Ljubljana ima prav na tem vrhu in Šmarni gori največ posredovanj z zlomi ali zvini gležnja,noge,roke.Turistična kmetija na grebenu Gonte 787m pa je za vikende vedno odprta-sončna terasa.
m     
13.1.2010
Pozdravljeni!

Viharnik, prav lepa hvala za izcrpno informacijo.nasmeh
Sklenila pocakati na boljsa vremena (pomlad) in ne izzivati usode, se manj pa GRS.
viharnik     
13.1.2010
Nič ni hudega sedaj tam gori,sveže razmere od danes pa že čez nekaj trenutkov s prve roke.
sla     
14.1.2010
Meni se zdi najlepša pot na Polh. Grmado iz kraja Dvor v dolini Polhovega Gradca. Pot še najbolj spominja na hribovsko turo. Začetek je pri starodavni gotski cerkvici. Najprej greš ob obzidju, zaviješ desno, čez travnik in v gmajno. Mislim, da spodaj ni markirano, višje pa je pot nezgrešljiva. Za dol pa se mi je najbolj dopadla pot direktno dol. Pot spet ni markirana (če se ne motim), vodi pa po grebenu vzhodno od poti, kjer prideš gor po mojem opisu. V dolino prideš eno vas pred Dvorom in te čaka še 1 km ceste do tja.
Zelo lepa se mi zdi tudi pot od Katarine.

Viharnik, ti pa ne draži, ker smo eni v službi nasmeh
m're 1     
14.1.2010
Meni najljubši je malce divji pristop ob slapišču v Velikem grabnu ali po grebenu desno nad njim. Od senčnih pristopov pa je pravi cukrček lovska pot ki poteka kakih sto metrov pod grebenom in povezuje markirani poti med Gontami in Mah'čkom.
Od markiranih variant mi je najbolj povšeči vaiante od Sle.
viharnik     
14.1.2010
Sla,eni toliko delajo,da jim država še za pogreb ne prštima,jaz pa raje z nekaj manj listov v denarnici,modro izkoriščam odmerjeni čas.
m     
14.1.2010
Pozdravljeni!

Hvala vsem 3. Izgleda, da so poleg uradnih (markiranih) poti, tudi drugi pristopi.
Bom preucila zemljevide, pa da malo spoznamo se druge konce nase Najlepse.nasmeh

(Viharnik, sla ni po moje mislil/a nic slabega (zato nasmeh), Slovenci smo itak radi fovs; vsaj meni pride hudo, ce moram delat', ko bi rada sla hodit oz. ko vidim druge, da so fraj. Kmalu bo daljsi dan,... Ce priznas (svoj fovs), pravijo, se ti pol odpusti.mežikanje Glede pogreba pa pravijo, da se nobenega niso pustili na vrhu oz. zunaj.nasmeh)
mg1983     
23.1.2010
Današnje razmere na Grmadi.

Pot z Mačkovega grabna preko Gont je odlična in ne drsi, saj tam ni velike frekvence ljudi. Pot via kmetija Mehačk je na nekaterih delih zdrsana do ledu in izjemno drsi.
Polhograjska Grmada1 Polhograjska Grmada2 Polhograjska Grmada3 Polhograjska Grmada4
legenda     
27.1.2010
Takole pa je bilo danes tam gori na Grmadi.Pot iz smeri kmetije Mehačk je lepo uhojena,pretirano ne drsi.
Polhograjska Grmada1 Polhograjska Grmada2 Polhograjska Grmada3 Polhograjska Grmada4 Polhograjska Grmada5 Polhograjska Grmada6 Polhograjska Grmada7 Polhograjska Grmada8
andrejjerina     
30.1.2010
No, danes ponoči sva s Francijem odšla na nočni pohod na Grmado. Začela sva iz vasi Dvor, s tem sva se izognila pretirani gneči iz strani Polhovega Gradca. Pot je v soju lune hitro minila, na poti nisva potrebovala derez, ker sva se držala roba poti. Od lovske koče do vrha strašanska gneča, pot "zlizana", zato so bile potrebne dereze, ob robu poti pa ni bilo nikakršnih težav. Organizatorjem bi zaradi številnih padcev, katerih sva bila priča, priporočil, da v prihodnje naredijo krožno enosmerno pot " lovska koča- vrh Grmade-Gonte-lovska koča". Sestop hiter in brez težav, odlična kondicijska tura. Lep vtis zmoti le malce preveč "hlapov" na poti in "nepotrebnih komentarjev" o poznavanju razmer, pa vendar. LP Andrej

P.S (samo v vednost) Bilten URSZR– 30.01.10
Ob 23.58 je na organiziranem nočnem pohodu na Polhograjsko Grmado v občini Dobrova- Polhov Gradec, ob sestopu na sedlu Gonte zdrsnil planinec in si pri tem poškodoval desni gleženj. Gorski reševalci postaje GRS Ljubljana so ga prenesli 300 višinskih metrov nižje, od koder so ga s terenskim vozilom prepeljali v dolino, v Polhov Gradec, kjer so ga prevzeli reševalci in ga odpeljali v KC v Ljubljano.
daula     
5.3.2010
danes bil na grmadi.razmere dobre,na vrhu 10 cm novega snega,drugač pa supervelik nasmeh
Polhograjska Grmada1 Polhograjska Grmada2 Polhograjska Grmada3 Polhograjska Grmada4 Polhograjska Grmada5 Polhograjska Grmada6
Stran: 1 2 3 ... 6 7 8      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki