Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Vreme
vreme / napoved za Slovenijo
  

Vremenska napoved za Slovenijo

Napoved za Slovenijo - Torek, 19.2.2019 ob 6h (ARSO)
Danes bo pretežno jasno, ponekod na Primorskem in Notranjskem pa se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. V južni polovici Slovenije bo zapihal zahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 °C.
Jutri bo povečini sončno, zjutraj in dopoldne predvsem na Notranjskem in Primorskem še pretežno oblačno ali megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 9 do 13 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Napoved za sosednje pokrajine (ARSO)
Danes in jutri bo pretežno jasno, ponekod na območju severnega Jadrana pa zmerno do pretežno oblačno.
Vremenska slika (ARSO)
Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. V višinah pritekal nad naše kraje s šibkimi vetrovi zahodnih smeri topel in razmeroma suh zrak.
Obeti (ARSO)
V četrtek bo delno jasno, predvsem bo precej koprenaste oblačnosti. Zvečer se bo od severa oblačnost zgostila. V petek bo na zahodu delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 22. do 27. februarja 2019

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka, ob koncu tedna bo od vzhoda pritekal prehodno hladnejši, v začetku tedna pa znova toplejši zrak.

V petek bo na zahodu delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Od sobote do srede bo prevladovalo sončno vreme. V petek in soboto bo na Primorskem pihala šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo okoli ali malo pod lediščem, najvišje dnevne pa v soboto okoli 5, od nedelje naprej pa bo čez dan postopno spet topleje in sredi tedna bodo najvišje temperature znova okoli 15 °C.
Biovremenska napoved (ARSO)
Torek, 19.2.2019 ob 6h

V torek bo vremenski vpliv ugoden in v krajih s sončnim vremenom spodbuden.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže vrednost 2, v gorah 3. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

V nižinah bo obremenitev zraka s cvetnim prahom leske visoka, v osojnih legah srednje visoka. Sezona jelše napreduje, pričakujemo srednje visoko obremenitev. V zraku bo prisoten še cvetni prah cipresovk in tisovk. V Primorju cvetijo arizonske ciprese. Obremenitev je lahko lokalno visoka in alergikom povzroča težave. Obremenitev z lesko bo nizka do srednje visoka, z jelšo nizka. Prisotna bodo posamezna zrna jesena in bresta. DOBRO JE VEDETI: v času cvetenja leske in jelše se lahko razvijejo simptomi alergijske bolezni tudi pri posameznikih preobčutljivih na brezo. Bodite pozorni na razvoj cvetenja v vašem neposrednem okolju. Drevesa in grmi v bližini stavb so lahko velik vir cvetnega prahu, ki se ob prezračevanju prenese tudi v bivalne prostore. Cvetni prah cipresovk in tisovk pri analizah uvrščamo v skupno kategorijo. V Primorju prevladuje cvetni prah cipresovk, v celinskem delu Slovenije pa tisa, ki ni alergena.(Napoved je pripravljena v sodelovanju z NLZOH)


Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki